Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Utat épített az összefogás

Győrújbarát - Utat és járdát építeni mindenki tud. Összefogás kérdése. Aki nem hiszi, látogasson el Győrújbarátra, a Paperdő útra. A telektulajdonosok négy év alatt majdnem egy kilométeres szakaszt betonoztak le. A munka jövőre folytatódik.
Győrújbarát külterületein az évek során egyre többen vásároltak telket. Hétvégi házakkal, kiskertekkel népesült be a lankás hegyoldal. A gyönyörű fekvés sem enyhítette azonban a Paperdő úti 75–80. tulajdonos bosszúságait, az ingatlanjaikhoz vezető döngölt szakaszt ugyanis teljesen kimosta a lezúduló csapadék. Megelégelve a buckás, csúszós utat, a telkekkel rendelkezők úgy határoztak, maguk javítják meg. 2004-ben, aztán a rákövetkező évben összesen 400, az elmúlt hetekben pedig 240 métert betonoztak le. A szegélyre – a csapadéktól védendő – murva került, az utolsó munkálatok pár napja zajlottak.

A munkaszervezés oroszlánrészén Árpási Lajos, Bagó Balázs, Horváth János és Reményi István vállvetve osztozott. Mint tőlük megtudtuk: a példás összefogást csak 4–5 tulajdonos nem érezte magáénak, a többség, köztük kisnyugdíjasok, elfogadta az első két évben 10–10 ezer, most pedig 20 ezer forintos anyagi áldozatot. Az önkormányzattól, vállalkozóktól és olyan cégektől, amelyek szintén használják ezt a szakaszt, egyenként 250–300 ezer forint hozzájárulást kaptak.
A munka gördülékenyen, gyorsan ment, sok biztatásban volt részük. Az eredmény egy három méter széles betonút, amelyen végre száraz lábbal is megközelíthetők a kertek.

Egy megyénkbeli vállalkozótól, a gyarmati ÉP-LAK Generál Kft.-től vásárolták az alapanyagot, a szakmunkát, a teleklakók pedig adták a művezetést és kétkezi munkájukat.

Még meg sem szilárdult a beton, már szóba került az utolsó 600 méter sorsa. Abban mindenki egyetért, hogy most már nem lehet megtorpanni, Reményi István szerint két év múlva elmondhatják, hogy befejezték az egész utcát.

Már csak egy kisebb szakasz hibádzik, a műúttól felvezető 100 méter, amelyet alaposan kicakkoztak a kátyúk.
– Elismerésünk a telektulajdonosoknak – kezdte Juhászné Árpási Irma polgármester, aki biztatásul elmondta, hogy jelenleg a győrújbaráti utak kilencven százaléka aszfaltozott, a következő években azonban szeretnék ezt az arányt még feljebb tornászni. Bár a sorrendet még nem állították fel, egy százméteres szakasz igazán nem jelenthet gondot, így feltehetően nem is marad a munkálatok végére.

D. Pusztai Andrea

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelkedő elismerést ért el Győr

Győr - A Virágos Magyarországért Mozgalomtól Aranydiplomát kapott Győr kiváló település- és… Tovább olvasom