Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Utak között hidak újulnak

A győri Rába kettős híd felújítását a héten megkezdték, ezzel együtt félpályás forgalomkorlátozást vezettek be.
A győri Rába kettős híd felújítását a héten megkezdték, ezzel együtt félpályás forgalomkorlátozást vezettek be. A közlekedők ugyanakkor meglepetéssel tapasztalták, hogy a Munkácsy utcáról Sziget felé vezető Petőfi hidat is egyirányúsították, sávszűkítéssel.

Aki tehát mostanában Sziget, Újváros irányában közlekedik, az csak a kettős hidat választhatja, a Petőfi hídon pedig a két városrész irányából a belváros felé érkezők juthatnak át. Az autósok ez utóbbi intézkedést értetlenül fogadták, mondván, ezzel csak tovább szűkítették a műtárgyaknak a kettős híd korlátozásával egyébként is szűkülő áteresztőképességét.

– A Volán helyi járatai miatt volt szükség erre a megoldásra – kaptuk a tájékoztatást Tóth Pétertől, a közútkezelő szervezet munkatársától. A mai buszok ugyanis olyan szélesek, hogy nagyon balesetveszélyes lenne a Petőfi hídon szembejövő forgalommal találkozniuk. Ezért kérték a kettős híd felújítójától, hogy az eredeti tervektől eltérően egyszerre csak az egyik sávon végezze munkáját. Az ellenkező irányú forgalom gyorsítását pedig a Petőfi híd egyirányúvá tételével próbálták elérni.
Arról viszont, hogy a hidat, mindkét sávjának meghagyásával, csupán táblák segítségével tegyék egyirányúvá, nem lehetett szó: a tapasztalatok szerint ehhez ma Magyarországon szükség van jól látható terelőszigetekre.

Az autósok többsége ugyanis olyannyira rutinból, a táblák figyelmen kívül hagyásával közlekedik, hogy csak így lehet kizárni az egyirányúsítás rovására írható baleseteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberre elkészül az új buszmenetrend

Nyáron még biztosan a mostani menetrend szerint és a jelenlegi útvonalon járnak a buszok, de ősztől… Tovább olvasom