Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Út 532 millió forintból: aszfaltoztak Pázmándfalun és Sághalomalján - fotók

Európai uniós forrásból, 523 millió forintból újul meg a Győrt Bakonybánkkal összekötő, 8222 jelű mellékút hat kilométeres szakasza. Képgaléria az aszfaltozott útról.

"A Győr-Bakonybánk összekötő út közel 6 kilométeres szakasza újul meg az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében, mintegy 523 millió forintból" - kezdte portálunk érdeklődésére Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője.

A szakemberek az aszfaltozási munkálatokkal jól haladnak mind Pázmándfalu, mind Sághalomalja területén.

"A további munkafázisok során a következő 1-1,5 hónapban szintén félpályás korlátozásokra számíthatnak az útszakaszon közlekedők.

Ezért türelmüket és megértésüket kérjük ezen időszak alatt" - zárta szavait Pécsi Norbert.

A munkálatok végeztével az útfelújítás előnyeit becslések szerint 3000-3500 környékbeli lakos élvezheti majd.


Út 532 millió forintból: aszfaltoztak Pázmándfalun és Sághalomalján

Olvasóink írták

 • 11. krisztian75 2012. szeptember 27. 13:34
  „Jelenleg készítik mindkét oldalon a murvás szegélyt falunkívül és belül is, úthengerrel megspékelve.”
 • 10. Sunyi 2012. szeptember 27. 10:55
  „Szép egy ilyen út csak kérdezem miért nem lehet rendesem megcsinálni.?? Szép aszfalt szegély nélkül ami egyet jelen!!!! Szét fog folyni az egész a terheléstől!”
 • 9. krisztian75 2012. szeptember 26. 20:42
  „Az 1. résszel egyetértek, de ettől függetlenül is azt mondom, bár több lenne ilyen. Sajnos kis hazánkban máshogy nem megy. Ha ezt Te vagy én akarnánk megváltoztatni, akkor csak mi járnánk "rosszul". Nem zavar, ha úgy lopnak, hogy jut az embereknek is és mindegyik fél nyertesnek érzi magát. Bár ebben az összegben nem csupán az úttest van benne, hanem nagyon sok más is: buszöblök, ár- és belvízvédelem stb.
  A 2. rész, a minőség. Az 1. perctől figyelemmel kísérem ezt a felújítást, ami sokkal inkább útépítés, mivel minden nap használom ezt a szakaszt. Először felmérték a szakasz patkáit, majd kijelölték, és "kivágták" a megsüllyedt részt kb. 40 cm mélységig. Sok helyen majdnem a felezővonalig. Murva, ülepítés, úthenger, majd az egész szakasz megkapta a "szerelő réteget", amúgy alapként. Jöhettek az árkok, kocsibehajtók, a bekötőutak, a buszmegállóöblök, stb. A napokban húzzák rá a kopóréteget. Nem vagyok szakmabeli, de ez komolyabb, mint egy foltozás. Lehet, nem bír ki 15-20 évet, mint nyugaton, de mi ennek is örülünk, jó rajta végigmenni. Itt ilyen az elmúlt 30-40 évben nem volt.”
 • 8. verembele 2012. szeptember 26. 12:20
  „Tisztelettel:
  7.krisztian75
  Bennem fel sem merült, hogy irigye legyek az új útnak, rengeteget autózok muszályból és használni is fogom ezt a 6 km. etapot. De a dolgokat válasszuk ketté, mert kis Hazánkban így dukál. Van pénzügyi/gazdasági háttere, és műszaki háttere a dolognak. Mivel lejjebb egybeírtam őket, látom nem értetted..Pénzügyi háttérként egy találós kérdés csak neked: "Miért pont nálunk épülnek legtöbb pézből az utak?" Mondom is, cirka 400 millcsi az útfelújítás és 123 millcsi nagyjából zsebbe. Ez az egyik bajom.
  A műszaki megvalósítás mikéntjéről, nem is 2 év múlva, ha nem az első éves garanciális bejárás során keletkezett hiányosságog jegyzőkönyvbevétele után térjünk vissza...Ha még addig felismerhető maradt az útfelújítás....
  Üdv.”
 • 7. krisztian75 2012. szeptember 26. 08:50
  „Kedves "verembele" és mindenki más, aki ezután negatívan kívánja értékelni ezt az útfelújítást! Elküldöm a magam és más ott lakó autóstársam évről évre felmerülő gépjárműjavítási számláinkat, és Te meg akkor élvezz, amikor kifizeted...
  Nagyon köszönjük innen is az új utat, még ha csak 6 km is, de ennyivel kevesebbet rongálódnak a kocsijaink. Nem beszélve a balesetmegelőzésről, amikor a bringás próbálja előtted kikerülni a gödröket. Naponta látva a munka menetét, laikusként azt tudom megállapítani, hogy ez profi munka, minden hozzá tartozó kiegészítővel: árkok kitakarítása, mélyítése, buszmegállóöblök kialakítása, kanyarokban a szegélyek biztonságossá tétele. Csak remélni tudom, hogy hamarosan a "Palotai-út" is e sorsra jut, a 8222-es Győr-Töltéstava közötti szakasza, illetve tovább haladva Nyalka és a megyehatár között.”
 • 6. Hyppolit 2012. szeptember 25. 20:19
  „Nem hinném, hogy csak az ott élők számára nyújt a felújítás előnyöket. A világörökség részét képező és túristalátványosságnak számító Pannonhalma körül néhány utat talán 1996-ban a pápa látogatásakor tettek rendbe, a "kupac" ezen oldalán lévő, egyben a cikkben jelzett utak már régen leélték az életüket. Persze igaz ez a magyar úthálózat számtalan útjára, mindenesetre nem kicsi a terület vonzáskörzete.”
 • 5. verembele 2012. szeptember 25. 19:29
  „Tisztelettel:
  4.pozdorja 2012.09.25. 18:59
  Még nem írok velősebb, vagy sumássabb választ, (az össszekaparásról..közbeszerzésről, és EU-s pénzek elosztásáról/lopásáról), hát ha valakinek van újabb ötlete is....
  Tudod fizetem gépjárművem után a lehető legtöbb sarcot. Még az Út fenntartásába is fizetek..
  A 3. alatti mondandóm melyik mondata zavar?
  Talán ez? "A többi meg élvezzen máskor, mondjuk amikor a félmilliárdot vissza kell fizetni...Nincs ingyen.."
  Nincs harag....
  Üdv.”
 • 4. pozdorja 2012. szeptember 25. 18:59
  „verembele: Általában 10% önrészt kell összekaparnia a pályázóknak”
 • 3. verembele 2012. szeptember 25. 17:18
  „Tisztelettel:
  Látám.. ez az aszfalt kibír akár 2 évet is...ebben a sarki télben..-90°c...meg havonta..a nap fel se kél..egyszer felkelt akkor leverték, azóta fel sem kel......
  Ez a fogyasztói társadalom, had pörögjön a a Magyar Puma..
  Idézet a cikkből: "becslések szerint 3000-3500 környékbeli lakos élvezheti majd."
  A többi meg élvezzen máskor, mondjuk amikor a félmilliárdot vissza kell fizetni...Nincs ingyen..
  Üdv.”
 • 2. mekkmester 2012. szeptember 25. 15:24
  „és ha részt vett??”
 • 1. okostojas007 2012. szeptember 25. 11:45
  „előnyeit 3000-35000 környékbeli
  csak remélem hogy egy sem vett részt az unió elleni békemeneten .....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láng Tibor Kóstoló című kiállítása - képgaléria

Láng Tibor (Bakonyi Fotóklub, Veszprém) Kóstoló című kiállítása nyílt meg a győri Petőfi Sándor… Tovább olvasom