Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Uri Geller, Uri Geller, Uri Geller - Uri Geller válaszolt

Önnél is elindultak az órák és meghajoltak a kanalak? Határozott a véleménye a Kiválasztott című tévé-showról? Szeretne kicsit többet megtudni arról, mi zajlik kulisszák mögött? Önök kérdeztek, és a kisalfold.hu segítségével Uri Geller válaszolt. Interjú.

Pontvadász: - Kedves Uri Geller! Az én "sztori"-m a következő: cégünk országos szinten 80-90 fő létszámbővítést hajtott végre. Az új üzletkötőket területenként 1-1 régi vezető képezte. Az én tanítványom az első hónapban országosan a legjobb teljesítményt produkálta. A jövő nagy reménysége-ként tartották számon a cégnél.

A következő hónap első munkanapján a srác bejött az irodába, és közölte velünk, hogy meggondolta magát, és inkább abbahagyja az egészet.
Mintha villám csapott volna belém, annyira váratlan volt a bejelentése. Megindokolni nem tudta a döntését.

Mondtam neki, hogy menjen ki, ne is lássam, mert "agyoncsapom". (én egy 150 cm magas, 50 kg-os nő vagyok, ő egy 180 cm magas, kisportolt férfi.)

A srác felállt az asztaltól, elindult ki az irodából - kb. 2-3 mp telt el, 3-4 méterre volt tőlem, amikor leesett a mennyezetről a lámpa (nehéz, vastag, füstüveg búrával), arra a székre, amelyiken az előbb még ő ült. Kérdésem a következő: véletlenek összjátéka vagy irányított esemény lehetett-e ez a szituáció?

Előfordult már többször, hogy ha igazságtalanság ért, vagy valaki megbántott, és abban az indulatokkal terhes pár percben kérték ki a véleményemet valamiről , mondtam - átgondolás nélkül, félvállról, odavetve - megállapításokat, állításokat, azok 1-2 hét vagy hónap alatt 100 százalékban bejöttek. Célzottan, odafigyelve azonban nem, és ilyen rövid időintervallummal se.

Uri Geller: - Kedves pontvadász!
Véleményem szerint véletlenek nincsenek! Mindenkiben ott rejlik az erő, a pozitív gondolkodás. Kiben így, kiben úgy van jelen. Ezeket különböző módon fejleszthetjük is, de van olyan ember, mint például te, akiben ez intenzívebben aktív. Azért figyelj oda, hogy senkinek ne essen bántódása! Továbbra is legyen az a legfontosabb az életedben, hogy pozitívan gondolkozz és szeressd az embereket!

Uri Geller és Michael Jackson. Fotó: Kisalföld archívum
Uri Geller és Michael Jackson. Fotó: Kisalföld archívum

Balázs Zsuzsanna: - Kedves Uri Geller!
Nem tudom hogyan, de fantasztikus.:) én nagy rajongója vagyok Önnek. Egyesek szerint csak kamu, mások szerint véletlen, de vannak olyanok (pl. Én) akik azt hiszik, hogy vannak olyan emberek, akik tényleg rendelkeznek ezekkel a természetfeletti képességekkel. Nekem is van néhány apró természetfeletti képességem, de azért nem ekkora.
Csak azt szeretném megtudni, hogy lehet-e ezt a képességet hasznos dolgokra is fordítani, illetve fejleszteni?

Uri Geller: - Kedves Zsuzsanna!
Köszönöm a jókívánságokat és az elismerést. Mindig támadtak rám az emberek, és mindig is támadnak majd a jövőben is. Ezzel nincs problémám, többnyire ezeknek a személyeknek köszönhetem a hírnevemet! Egy dolgot várok csak el, méghozzá azt, hogy helyesen írják le a nevemet.

A te kérdésedre hosszasan tundék válaszolni, az idő és a hely nem lenne elég! Javaslom, olvasd el könyvemet, melyben kifejezetten erről írok hosszasan. Igen, lehet használni a képességeidet, a pozitív gondolkodást. Biztos vagyok benne, hogy sok hasznos dolgot találsz majd benne. (uri geller: a siker titka)

Horváth Katalin Sopronból: - Tisztelt Uri Geller! Nem kérdés az, amivel Önhöz fordulnék, csupán szeretném tudatni Önnel, hogy nekem is van egy kissé különleges képességekkel rendelkező 30 éves lányom. Több évvel ezelőtt véletlenül derült ki, hogy hajlanak a kanalak a kezében. Főleg akkor, ha kissé feszült az idegállapota. Nem is kell koncentrálnia, mert evés, mosogatás stb..közben történik mindez. Szinte már minden kanalunk és villánk görbe.:) sajnos az adás ideje alatt bármennyire is koncentrált nem sikerült kanalat hajlítania és nálunk nem történt semmi említésre méltó. A másik dolog, amire képes, az az, hogy sok mindent megálmodik és sokszor megérzi előre, ha valami történni fog, de sajnos inkább csak a negatív dolgokat. Egyszer már sikerült a testéből is kilépnie, de megijedt, hogy nem tud visszamenni és többször nem próbálkozott vele.

Köszönöm,hogy elolvasta levelem és kívánok önnek további sok sikert,jó egészséget! Izgatottan várjuk a szombat estéket és nagyon örülünk, hogy Önben egy nagyon szimpatikus, művelt,különleges képességű embert sikerült megismernünk a fantasztikus műsorának köszönhetően. Üdvözlettel és tisztelettel.

Uri Geller: - Kedves Katalin! Köszönöm levelét, támogatását! Remélem, lánya is sikereket fog elérni képességeivel! Legyen szép napja!


Takács István: - Tisztelt Uri Geller! Takács Istvánnak hívnak 36-éves vagyok, Győrben lakom. Én nem a munkájáról szeretnem faggatni, mert szerintem már fárasztó lehet, hogy mindenkit csak a nagy titok érdekel Én nagyon kedvelem és tisztelem Önt! A  tv-műsor nagyon jó, csak sajnos nemsokára vége! Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges e Önnel baráti kapcsolatban lennem? Úgy értem néha néha tudnánk-e e-mailon keresztül írni egymásnak, szigorúan csak is én tudnám a címét és senki más!a munkájáról ott sem faggatnám, mert a barátságot szeretném meg tartani és nem a kíváncsiság miatt próbálok trükkhöz folyamodni! Ha lehet erről szó akkor a későbbiekben többet megtudhat rólam és a családomról. Én bízom benne, hogy elfogadja barátságom, és szavam adom rá én nem egy zaklatója akarok lenni! Tisztelettel Takács István barátaimnak Taxy.

Uri Geller: - Kedves Taxy! Kérem, keresse meg a Tv2 sajtóosztályát (Vedres Hajni) és ott megadják az elérhetőségem! Köszönöm!

Somogyi Lajos, idős amatőrcsillagász: - Tiszteletre méltó Kisalföld szerkesztőség! "várunk világosságra s, ímé, lőn sötétség" ám illendőbb cselekvés meggyújtani egy gyertyát, mint szidni a sötétséget. Kérem amennyiben és amikor ideje engedi, tiszteljen meg véleményével: mennyi Ön szerint a világegyetem és a Föld kora? Minden fáradozásukat köszönöm. Minden jót kívánok! Várom mielőbbi megtisztelő válaszuk!

Uri Geller: - Ez sajnos nem az én területem, ezért csak a saját véleményemet tudom leírni. Azt gondolom, annyi idős, amennyinek az adott személy érzi és gondolja.

Egy tv néző akit nem tud átverni: - Tisztelt Uri! Én hiszek a csodákban, de nem hiszem hogy azok egy tévéshowban szoktak történni. Önt egy kiválló bűvésznek tartom aki jól el tudja adni amit csinál. Kétségtelenül van kisugárzása és bizalomgejesztően határozott de az emberfelletitől azért elég messze van. Mégsem nevezném Önt csalónak, ugyanis aki ilyen mesterien tudja manipulálni az embereket azt el kell ismerni, még ha nem is a mentális erejével teszi azt. Az emberekre az egész országban hatással van. A hátam mögött 5-10 méterrel lévő tv-n (rajta kanál) is az Ön műsora megy. Senki sem hisz benne, de mindenki megnézi, és ez elég. Ön ezt a szakmát akkor kezdte amikor tudtommal ez egyátalán nem volt divat, vagyis ezt Ön találta ki. Az lenne a kérdésem hogyan jutott az eszébe kanalakat hajlítgatni és ezzel bizonyítani mentális képességeit? Egyátalán honnan jött az ötlet, hogy maga mentalista lesz?
Uri Geller: - Kedves tévé néző! Köszönöm hozzám írott levelét és örülök, hogy ilyen hatással van Önre, és hogy nézi a show-t, remélem, a jövőben is ezt teszi majd! 4 éves koromban görbült meg a kezemben először a kanál, ebéd közben. Több, mint 40 éve állok már színpadon, és szórakoztatom a közönséget. Ez nem egy ötlet, hanem egy adottság, és ezzel nem szeretnék semmit bizonyítani, csak örömet szerezni! Be positive!

Csigabiga: - Kedves Üri! Pár hete ért véget a német pro7-en a next Uri Geller-show, amiben kivétel nélkül ugyanezek a produkciók voltak: a szögbelövősre, a Mona Lisára, raven-re (nálunk a sólyommadaras trükk) határozottan emlékszem. Az iránytű-eltérítés trükkjével (és magyarázatával is tele van a youtube). Láttam a stáblistán, hogy van két német nevű tréner is, gondolom ők tanítják be a "versenyzőknek" a trükköket. De akkor miről szól maga a szavazás?

Uri Geller: - Kedves Csigabiga! Ennek a műsornak nem az a lényege, hogy az adott jelölt mivel áll a színpadra, hanem az, hogy miként kivitelezi! Én nem azt várom el a versenyzőtől, hogy váltsa meg a világot, hanem, hogy megdöbbentsen, elámítson, adja elő úgy a produkcióját, hogy ne jussak szóhoz! A trénerek dolga az, hogy az adott kísérlet tökéletesen megállja a helyét a tévénézők előtt és a színpadon egyaránt. Az, hogy ki jut tovább, Önök döntik el! Várom a következő szombaton is a képernyő elé!

Kosy: - David Merlinit miért nem hívták be a show-ba? Gyenge?

Uri Geller: - Nem ismerem David Merlinit, ezért ebben a kérdésben nem tudok nyilatkozni.

Bíbor: - Miért Angliát választotta, miért ott él családjával?

Uri Geller: - Mert nagyon szeretem az országot, az embereket. A Temze mellett van a házam, imádok ott élni


Berger: - Zsidó származását előnyként vagy hátrányként éli meg?

Uri Geller: - Mindig büszke voltam a származásomra!

Paliklaci:  - Tudja-e, hova tűnt Damon Hill?

Uri Geller: ...

Ági: - Tud-e varázsolni a konyhában is? Mi a kedvenc étele? Hogy ízlik a magyar konyha?

Uri Geller: - Nem tudok főzni, viszont nagyon szeretek enni. Imádom az uborka salátát és a töltött káposztát.

Sudoku: - Gyermekei mivel foglalkoznak? Nem közülük kerül-e majd ki a kiválasztott?

Uri Geller: - Gyermekeim nem örökölték a képességeimet, de nincs is rá szükségük. Lányom? Natalie Hollywood-ban kezdő színésznő, fiam pedig ügyvéd Londonban.

zupán: - David Copperfield átment a kínai nagyfalon. Uri Geller készül valami hasonlóra?

Uri Geller: - Nem, ilyesmire nem készülök!

Pyll: - A gyermekének is vannak természet feletti képességei?

Uri Geller: - Gyermekeim nem rendelkeznek természetfeletti képességekkel.

Pyll: - Ön cigizett valaha?

Uri Geller: - Soha! A dohányzás évente több millió ember halálát okozza! Egyetlen szívás belőle, megrövidíti az életet!

Pyll: - Melyik a kedvenc színe? A showműsorokban mindig feltűnő színű ingekben láthatjuk.

Uri Geller: - A színek a kedvenc színeim :)) Szeretem a mező, az erdő, a fák és virágok színeit.

Látnok: - Természetfeletti képességeit használta már hogy elérjen egy célt?

Uri Geller: - Nem, mert nincs rá szükségem. Egész életemet végig kíséri a pozitív gondolkodás, ez alakítja az életemet!

Nmagister: - Mi Uri Geller polgári foglalkozása?

Uri Geller: - Uri Geller :))

Zulu: - Hány éves korában jött rá, hogy különleges képességei vannak?

Uri Geller: - 4 éves koromban jöttem rá, amikor evés közben elgörbült a kezemben a kanál. Eleinte nem beszéltem senkinek erről, mert azt gondoltam, nem fognak hinni nekem. Persze, ez később megváltozott!

Mami: - Mi a titka, hogy ilyen fiatalos? Jópár évet letagadhatna a korából.

Uri Geller: - Köszönöm! Rendszeresen sportolok, rengeteg vizet iszom, nem dohányzom és egészségesen étkezem. Sehová nem járok lifttel, az ember ajda meg magának naponta azt az 5 percet, míg felszalad a lépcsőn az adott emeletre.

H. Laci: - Ön szerint erre születni kell, vagy tanulható?

Uri Geller: - Az emberek különleges képességekkel születnek. Van akiben ez erősen jelen van, van olyan, akiben ez a háttérbe szorul. Nem tanulható, azonban fejleszthető.

Miki: - Esetleg ha valaki nagyon ügyes, akkor le tudná őt buktatni?

Uri Geller: - Voltak már próbálkozók :)), és mindig is lesznek.

Jocika: - Ön szerint amit a showban bemutatnak illúzionizmus, az érzékszervek becsapásának művészete? Ez pszichológia renkdívül jól előadva és tálalva?

Uri Geller: - Amit a kiválasztottban látunk, az előadóművészet, méghozzá igen magas szinten!

Lola: - Magyarország után tervez újabb helyszínt, ahol megtalálhatják az utódját?

Uri Geller: - A múlt héten indul a törökországi show, ha annak vége, Japánba utazunk a Successor-ral.Fater: - Ön mit gondol, a Farkas Helga-ügyben miért nem tudott segíteni a családnak?

Uri Geller: - Nem vagyok csodatévő de mindent elkövettem, hogy segítsek!
"Le jakarok szokni a cigarettárul"

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. K.Sz. 2008. április 30. 11:29
  „Filip Erika hozzászólását olvasva az jutott eszembe,hogy egyszerűen nem értem,miért Uri Geller rendelkezik sokak számára ilyen "mágikus"erővel.Sajnálom önt is meg a "lélektársát" is,hogy önöknek Uri Geller ad hitet meg erőt.Borzalom az egész.
  Innen Törökországba,majd Japánba megy keresni az utódát,akit természetesen nem fog megtalálni,mert akkor neki ugye vissza kellene vonulnia ettől a jól jövedelmező kis iparágtól,és azt nem szeretné.”
 • 21. K.Sz. 2008. április 30. 11:17
  „Nálam sem történt semmi,de aki hatvanezer dolcsiért ad "tanácsot"Farkas Helga-ügyében,meg Jacksonnal barátkozik,annál erősen pénz szaga van a dolognak.És el kell ismerjem,ügyes.Halálfej-szerű külső,borzalmas magyar beszéd,elhajlott kanalak(miért pont mindig kanál?)Megjósolja,hogy az Alföld felé autózván majd jön velük szemben egy szekér két lóval és egy kalapos kocsissal...Hát ehhez tényleg nagy zseninek kell lenni.
  Ellenőrizhetetlen történetek a titkosszolgálatokról,katonai hírszerzésről,stb.
  Nálam Uri hókuszpókuszai teljesen hatástalanok.
  Meggyőződésem,hogy akinek van megmagyarázhatatlan képessége,az nem csinál belőle üzletet,nem a tévében bohóckodik vele,és nem kanalakat hajlítgat.”
 • 20. andy 2008. április 27. 09:54
  „Egyszerű és felesleges bálványimádat mi folyik!
  Este vagy 2 mondatot én is hallottam műsorból,de ez elég is volt!
  Uri valami Dany néen futó figurához szól következőképp,mégha nem is szó szerint tudom idézni:tudatoddal uraktad a segítőid tudatát...S már csatornát is váltottam :)
  Nem értem változatlan,hogy miért tartják jónak emberek azt,ha nem saját maguk irányítják önmaguk,hanem mint egy marionett báb irányítja más őket?
  Ugyanis Uri tudata felügyeli "versenyzők" tudatát,amin keresztül megjelenik a műsorra figyelők tudatában is..
  Véletlen az,hogy cikk címe Uri,Uri,Uri...?Minek ez a hasztalan önimádat?”
 • 19. pan.cser 2008. április 26. 22:23
  „Hülyegyerekeknek minél több szélhámost hadd kábuljanak. Kellesz a népnek uri, nagyon kellesz, nagyon hiányoztál, mióta kártyavetők, jósok is időt kapnak a csatornákon. Geller Gyuri egészen normálisnak látszol, egyesek csillagokból jósolnak mások kártyákkal akarják tudnia jövőt, te pedig úgy tűnik nem vagy szélhámos. Pedig az vagy az egyik legnagyobb. Ebben a hazában hihetetlen mennyi ostoba ember létezik. Ez az ő bajuk jól kihasználod és jó pénzt keresel, hála a milliónyi csodavárónak! Az emberek azt kapjál amit érdemelnek a fineszesebbje viszont ebből él ugye (Gy)uri?”
 • 18. Imre1964 2008. április 26. 08:20
  „AZ egész szemfényvesztés csodák nincsenek.
  Csak küld az SMS-eket erröl szól az egész,ök meg röhögnek.
  Azt miért nem közlik hogy hány SMS-est küldtek a palimadarak ?”
 • 17. andy 2008. április 26. 08:18
  „Erika,ha már lélektársad srác,miért nem a Te hitedből,személyiségedből ,tapasztalatodból,gondolkodásodból merít erőt,kitartást?
  Kívánom,hogy elérje sejtszinten a harmóniát,mely gyógyulásához segítheti őt minden szinten :)”
 • 16. Filip ERika 2008. április 26. 07:28
  „Kedves Uri Geller!

  Az egész műsor fantasztikus! A múlt héten egy lélektársamnak adott lelki erőt, aki pont aznap tudta meg, hogy rosszindulatú daganata van. Megnézettem vele a műsort, és amikor a srác ott előttünk leállította a szívét- "nem semmi volt" csupán annyit mondott.Ha egy ember erre képes, akkor arra is,hogy egészségesre "gondolja" magát.Ennél nagyobb és nemesebb "erőt" nem is adhatna az embereknek, mint újra a saját magukba és erejükbe vetett hitet megtalálni.Már ezért megéri ez a műsor.

  Őszinte tisztelője:
  Filip Erika
  Győrújfalu.
  info@vitahope.hu”
 • 15. HoPpÁ 2008. április 26. 01:19
  „Szerintem Uri egy egyéniség. Nincs itt semmi csoda, csak mi emberek vagyunk pszichésen befolyásolhatók, és minden szarnak bedőlünk. Uri pedig nagyon jól tud hatni az emberekre. Gratulálok Uri, igazán tehetséges szemfényvesztő vagy :) Igazi showman.”
 • 14. Lehetséges? 2008. április 25. 22:28
  „Ez mind szemfényvesztés.
  David Copperfield műsor más stilusban.
  Érdemes böngészni a neten
  Uri Gellér után.”
 • 13. miracle 2008. április 25. 21:19
  „A hit nagyon veszélyes.”
 • 12. pátríkó 2008. április 25. 20:49
  „Hogyan jöttél rá az erődre?
  A lottószámokat nem tudnád nekem megküldeni? Lécci!
  Jó a műsor!”
 • 11. én egyedül 2008. április 25. 19:57
  „Hát nálunk semmi nem indult el, és még a kanalak sem görbültek meg!! sztem ez egy ökörség!!”
 • 10. FizIQs :) 2008. április 25. 18:49
  „Nálam nem történt semmi.

  Ajánlom a Csigabiga és Jocika kérdéseire adott - őszintének ható - válaszokat.

  Az országban viszont normálisan lehet 5-10 falióra/karóra, aminek rázogatásra megjavult a kontaktja a héten, és belemagyarázzuk, hogy bizonyos G. Uri volt aki megjavította. Ha elem/napelem/egyéb energiaforrás nélkül is működnek azóta az eszközeik, kérem mutassák be őket független bizottságnak.

  Az Ön gyermeke is titokban feszítővasnak használja a kanalait? Ön szerint be merné vallani, hogy ő deformálta el őket?

  Nevezett G. Uri általános műveltségét méri, hogy nem emlékszik rá hogy a spektrum/discovery/stb tv-k kb. minden tizedik tudományos ismeretterjesztőjében szóba kerül a világegyetem kora, és a tudósok kb. 15 milliárd évre teszik. (kb.=jövőre nem kell azt mondani, hogy 15000000001 éves.)

  Aki szeretné megkapni a napjainkban népszerű áltudományos szemfényvesztések cáfolatát, azoknak - mint gyakori nézője - ajánlom a Szkeptikus Konferenciát ( http://szkeptikus.bme.hu/ ). Van ingyenes archívum! Az oldal nonprofit, nem reklámoz és az ország művelődését szolgálja, a tartalmáért felelősséget nem vállalok.”
 • 9. béluska 2008. április 25. 16:01
  „én a neten láttam, hogy a kiválasztott, az egyik német csatornán már volt, és ott is szinte ugyanezeket a mutatványokat lehetett látni... (szögbelövő, szívleállás...). Akkor ez most hogyan is van??? mindenki képes erre? vagy ez is csak 1 megrendezett show???”
 • 8. lányzó 2008. április 25. 15:04
  „Nálunk első alkalommal elindult egy 3 éve nem működő galamb óra. Hihetetlen volt de igaz. Ezt csak az hiszi akinél történt hasonló. Én elhiszem, hogy ezek nem csalások és minden adást megnézek!!”
 • 7. :)) 2008. április 25. 14:36
  „hát nálam sem görbült el a kanál. és az óra sem indult el :( de nem baj. majd csak egyszer sikerül :) || nem tudom,h. higgyek-e ebben az egészben.. de nem hinném h hazudnának :) szóval. én azt hiszem h. elhiszem,h. ez igaz :):P üdv. :))”
 • 6. Sky 2008. április 25. 12:46
  „Hitetlen, nem is az a cél. hanem, hogy nézzük a műsort. :) Azt pedig nézzük akár azért mert hiszünk, akár azért, hogy leleplezzük a csalást. Mi örülünk vagy bosszankodunk, ők meg gazdagondnak.”
 • 5. Lizsu 2008. április 25. 12:00
  „Pedig a bádogos szakmában nagy eredményeket érhetett volna el... :)

  Amúgy villát miért nem hajlít??? :D”
 • 4. Hitetlen 2008. április 25. 10:32
  „Én nem hiszek ilyen hókusz-pókuszokban! Nalam sem a kanál nem hajlott meg , az óra sem indult el, semmi nem történt.
  No comment”
 • 3. tricse 2008. április 25. 10:18
  „intenzívebben aktív--erőteljesebben tevékeny

  gondolom én

  bár a kérdés nem nekem szólt:)”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minél több projekötlet valósuljon meg!

Tét - Új Magyarország Pontot, azaz pályázati tanácsadással szolgáló ügyfélszolgálatot avattak… Tovább olvasom