Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Ünnepség Szigetben

Győr - II. János Pál pápa 1993-ban elrendelte az első lourdes-i jelenéshez (február 11-hez) kapcsolódóan a betegek világnapját.

A Győr-szigeti Baráti Kör azóta megemlékezést tart – évente végigjárva Győr katolikus templomait. Az idei, 18. ünnepség színhelye – a kiindulási helyhez visszatérve – a győr-szigeti Szent Rókus-templom volt, az orvosok és pestises betegek védőszentjének szentélye. Bevezetőként a baráti kör elnöke, dr. Schmidt Péter köszöntötte a megjelenteket, a szentmisét Zsebedics József kanonok mutatta be. Az olvasmányt Tringer László professzor, míg a szentleckét dr. Garab Endre gyermeksebész főorvos olvasta fel.

Zsebedics József homíliájában a szenvedés fogalmának újszerű megvilágítását adta saját betegségének és kórházi kezelésének bemutatásával, kiemelve az orvosok, ápolók és egészségügyi dolgozók fontos szerepét a gyógyításban. A szentbeszédet követően Zilahi Géza lelkésszel közösen kiszolgáltatták a betegek szent kenetét mintegy 150 hívőnek.

Az ökumené jegyében megtisztelte az ünnepséget Mészáros Sándor református lelkész, míg az evangélikus testvérek nevében Ferenczy Lajos képviselő vett részt az ünnepségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokallja a túlórát

˝Kifogást nem fogadnak el és azzal fenyegetik a munkásokat, hogy akinek sokat jár a szája, azt… Tovább olvasom