Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Ünnepi rendezvények a hétvégén

Március 14., péntek Győr A Fidelitas győri csoportja és az Összefogás a Polgári Körökért Egyesület közös megemlékezést és fáklyás felvonulást rendez.

A program este fél hétkor kezdődik a Honvéd ligetben, ahol háromnegyed hétkor köszöntők hangzanak el. A résztvevők hét órakor indulnak a bazilikához, ahol fél nyolckor Szájer József, az Országgyűlés alelnöke és Szijjártó Péter országgyűlési képviselő mond beszédet.
A Kisfaludy Napok rendezvényei. Délután 2 órától a pop-rock, dzsessz, táncdal, mai dal kategória bemutatói a Petőfi Sándor Művelődési Ház aulájában. Este 8 órakor: fesztiváltalálkozó a Rómer-házban (Teleki u. 21.).
Győr-Ménfőcsanak
A Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ a Bezerédj-kastély nagypincéjében tart megemlékezést. Ünnepi beszédet mond dr. Schmidt Péter alpolgármester, utána koszorúzás lesz a kopjafánál és a Szabó János-emlékműnél.
Mezőörs
Ünnepi megemlékezés a millenniumi emlékkeresztnél este hétkor, előtte fáklyás felvonulás. Az ünnepséget koszorúzással zárják este nyolckor.
Kunsziget
Megemlékezés a kultúrotthonban délután hat órakor, irodalmi, zenés, táncos műsorral.
Győrszentiván
A helyi Ismeretlen Hősi Halottaink emlékhelynél (kopjafa az új temetőben) délelőtt 9 órakor kezdődik a koszorúzási ünnepség. Este 6 órától Ifjú szívekben élek címmel a moziban kezdődik az ünnepi kultúrműsor. A résztvevők ezt követően vonulnak fáklyákkal a hősök szobrához.

Március 15., szombat
Győr
A város önkormányzati képviselőinek részvételével délelőtt fél 10 órakor helyezik el a megemlékezés koszorúit a szabadságharc Honvéd ligeti emlékművénél (turul). Ünnepi beszédet mond Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester. Ezt követően háromnegyed 11 órakor a Városház téren felvonják a Magyar Köztársaság és az Európai Unió zászlaját. A nemzeti ünnep alkalmából tartandó ünnepi díszközgyűlést, sajtónapi megemlékezést és hangversenyt a Richter Teremben, fél 12 órától tartják. A díszközgyűlésen kitüntetéseket ad át Balogh József polgármester, az ünnepi hangversenyen a Győri Filharmonikus Zenekar játszik.
Az Összefogás a Polgári Körökért Egyesület, a Horthy Miklós Történelmi Társaság, a JOBBIK, az ’56-os Magyar Közösség több más országos szervezet támogatásával tartja ünnepi megemlékezését 9 órai kezdettel a Petőfi-szobornál.
A győri lengyelség, a lengyel kisebbség önkormányzata, a Pilsudski Társaság, a Sobieski Egyesület a Bem téren, a Bem-táblánál délután 4 órakor emlékezik a magyar és lengyel szabadsághősökre.
A Kisfaludy Napok rendezvényein délelőtt 9 órakor a Széchenyi István Művelődési Központban (Lloyd) a vers- és prózamondó kategória előselejtezője, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (BBMMK) a diákszínpadok bemutatója kezdődik. Délelőtt 10 órától a BBMMK kiállítótermében megnyitják a képzőművészet kategória kiállítását, a Petőfi Sándor Művelődési Házban (PSMH) a néptánc, népzene kategória, az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskola dísztermében az énekkar, kamarakórus, népdal kategória, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola dísztermében a szólóének, szólóhangszer, kamarazene kategória bemutatói kezdődnek. A Rómer-házban este 8 órától rendezett fesztiváltalálkozón a Vér és Arany együttes lép fel.
Március 16., vasárnap
A Kisfaludy Napok rendezvényein délelőtt 9 órakor a Széchenyi István Művelődési Központban kezdődik a vers- és prózamondó kategória bemutatója, a BBMMK színháztermében pedig az egyéb kategória bemutatói. A diákköltők, diákírók, vers-, próza-, műelemzés, műfordítás kategória bemutatója, szakmai értékelése, eredményhirdetése 10 órakor a BBMMK kamaratermében, 11 órakor a honismereti helytörténeti, néprajzi pályázat eredményhirdetése, szakmai értékelése a TESZ-székházban (Arany János u. 28–32. III. emelet) történik. Az ünnepélyes eredményhirdetés, az arany oklevelek átadása, majd az ezt követő gálaműsor a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ színháztermében délután 2 órakor kezdődik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendületben a termálépítők

Igazi tavaszi lendülettel dolgoznak az építők a győri élmény- és termálfürdő kivitelezésén. Jól… Tovább olvasom