Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Ünnepi rend a temetőkben

A halottak napja környékén a rendőrség is vigyázza a Győrben és környékén lévő temetők és az azokhoz vezető utak rendjét.
A köztemetőket üzemeltető Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) szóvivője, Nagy Csaba elmondta lapunknak, hogy a nádorvárosi köztemetőbe a behajtási engedéllyel rendelkezők gépkocsival mától november 1-jéig reggel 7 óra és 11 óra között hajthatnak be. Az érvényes behajtási engedélyt orvosi igazolás bemutatásával lehet kérni a társaságnál – Győr, Kálvária u. 4–10. – munkanapokon reggel 6 és délután 3 óra között. A rokkantigazolvánnyal rendelkezőknek nem kell külön engedélyt kérniük a behajtáshoz.

Ügyintézés 1-jén

Az újvárosi, a révfalui, a Sugár úti, a Templom utcai, a Malomsori és a Koroncói úti köztemetőben november 1-jén 10 órától délután 4 óráig, a nádorvárosi és a Szabadi úti köztemetőben reggel 8 és délután 4 óra között gondnoki ügyletet tart a Komszol, így a helyszínen lesz lehetőség a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézésre.

– A temetőgondnokok elsején halk gyászzenét szolgáltatnak és az útbaigazítással kapcsolatos információkkal is a temetőbe látogatók rendelkezésére állnak. A köztemetők esztétikai megjelenésének javítása érdekében társaságunk anyagi erejéhez mérten folyamatosan szépíti a sírkerteket – mondta Nagy Csaba.

Aszfaltoztak is

A szóvivő hozzátette, a nádorvárosi köztemetőben a napokban fejeződött be a főbejárattól az Észak–Dél emlékműig húzódó, mintegy 200 méter hosszú főút aszfaltozása és a mintegy 6200 négyzetméter felületű kavicsos utat murvaterítéssel újították fel.

– Ezzel együtt a cégünk gondozásában lévő többi köztemetőben is eltávolítottuk a veszélyt jelentő száraz faágakat és a kiszáradt fákat, kertész szakembereink megnyírták a sövényeket, a virágágyásokba pedig kétnyári, illetve hagymás növényeket ültettek – tájékoztatott Nagy Csaba, s még hozzátette:

– A kegyelet háborítatlanságának érdekében kérjük a temetőbe látogatókat, hogy értékeiket – pénztárcát, kulcscsomót, táskát – a sírok és a kutak környezetében még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül.

Rendőrségi ügyelet

A halottak napja környékén a Rendőrség is vigyázza a Győrben és környékén lévő temetők és az azokhoz vezető utak rendjét. A nádorvárosi köztemetőnél a 83-as számú főút mindkét oldalán ma reggel 6-tól szerdán reggel 6 óráig feloldják a várakozási tilalmat. A forgalmas csomópontokban – mint a nádorvárosi köztemető körforgalmánál és a Szentlélek-templomnál – forgalomirányítás lesz.

A parkolási gondok enyhítésére az A1-autószalon megnyitja parkolóit, amelyeket ma reggel 7 órától november 1-jéig naponta este kilencig bocsátanak a temetőlátogatók rendelkezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistérségi kezdés

A Győr és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás elnökségének megválasztása csütörtökön megtörtént a… Tovább olvasom