Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Ünnepi menetrend extra szolgáltatással

Az idei ünnepi, helyi járatú buszmenetrend a korábbi évekével megegyező, szilveszterkor azonban éjszakai különjáratokat is indítanak Győrben. Az utasok az igényekről beszéltek, az illetékesek a lehetőségeket ismertették.


Winkler Ágoston, a Kisalföld Volán Zrt. menetrendi előadója a kisalfold.hu érdeklődésére elmondta: december 24-én délután négy óráig, 31-én pedig este hét óráig közlekednek buszok Győrben. A két ünnep között szombati rendszer szerint indulnak járművek. A társaság a szilveszteri különjáratokról egyeztet az önkormányzattal. Ha igény van rá, a Kisalföld Volán Zrt. hajlandó hat útvonalon, óránként éjszakai buszokat indítani, melyekkel a belvárosi tűzijáték után még haza juthatnak az újévet ünneplők.

Az önkormányzat kulturális csoportjának vezetőjétől megtudtuk: Győrben biztosan lesz buszközlekedés szilveszter éjjel.
- A rendkívüli járatokat jelenleg szervezzük, ha kialakult, hogy pontosan mely útvonalakon és milyen gyakran indulnak járművek, tájékoztatjuk a lakosságot – nyilatkozta Serfőzőné Andrea.

Horváth Béláné rendszeresen közlekedik helyi járatú busszal. A hölgy úgy gondolja, karácsonykor nem ritkítani, hanem sűríteni kéne a járatokat.
- December végén általánosan több buszra lenne szükség. Ünnepek előtt a vásárlási dömping miatt fontos a gördülékeny közlekedés, karácsonytól szilveszterig pedig mindenki rokonaihoz igyekszik, ezért nagyobb a forgalom. Bár sokan rendelkeznek gépkocsival, a legtöbben alkoholt is isznak ilyenkor, így olyanok is igénybe veszik a tömegközlekedési eszközöket, akik máskor nem szokták - vélekedett az asszony.

You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.Murainé Csőre Ibolyának rossz tapasztalatai vannak a korábbi ünnepi menetrendekkel kapcsolatban.
- Aki tömegközlekedéssel megy hozzátartozóihoz, barátaihoz esetenként sokat várakozik, míg egyik pontból a másikba jut. A fiatalok könnyen alkalmazkodnak, sokan inkább vezetnek, sétálnak, ám gondolni kéne a nyugdíjasokra, akik közül legtöbben busszal indulnak látogatóba. Nem helyes, hogy szilveszterkor már a koraesti órákban leáll a tömegközlekedés, sőt, éjszakai járatokra van szükség. Az emberek biztosan kihasználnák ezt a szolgáltatást, jómagam is nyugodtabban engedném gyermekem szórakozni, ha tudnám, hogy biztonságban közlekedhet – mondta az édesanya.

Konecsny Pál elégedett az ünnepek alatti tömegközlekedési lehetőségekkel.
- Karácsonykor mindenki otthon van és pihen. Bár sokan dolgoznak ügyeletben, hogy mi nyugodtam kapcsolódhassunk ki, a szabadság ekkor a buszvezetőknek is jár. Ünnepek között az igényeket kiszolgálja az akkor érvényben lévő szombati menetrend, ám szilveszterkor éjjelig kitolhatnák a buszforgalmat. Biztosan akadna sofőr, aki némi plusz juttatásért szívesen vállalná az év utolsó napján a késői műszakot, így mindenki jól járna – állapította meg a fiatalember.

Németh Zsuzsanna nap mint nap buszozik. Úgy látja, hogy ünnepek alatt többen veszik igénybe a tömegközlekedést, ezért ilyenkor célszerű lenne bővíteni a szolgáltatást.
- Ebben az időszakban gyakrabban fordulhatnak elő balesetek, mert sokan alkoholt fogyasztanak, s akadnak, akik ittasan ülnek autóba. Így ha szilveszterkor különjáratokat indítanak, az nem csak az emberek kényelmét szolgálja, hanem a közbiztonságot is. A közlekedési társaság is extraprofitra tehetne szert, ha ezekre a járatokra nem lennének érvényesek a bérletek, s egy méltányos összegért válthatnának menetjegyet az utasok – mondta a fiatal lány.További információkat a Kisalföld Volán Zrt. honlapján talál >>

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Freehill 2009. december 24. 10:28
  „Joel, konkrétan melyik járatra gondolsz? A fenti értesítő szerint az összes szombati járat közlekedni fog, sőt, azon felül plusz járatok is!”
 • 21. Joel 2009. december 24. 08:07
  „A két ünnep közt dolgozok, és sajnos a Volán társaság a helyközi közlekedésben nem a meghirdetett szombati menetrend szerint fogja indítani a járatait. Több szombaton közlekedő járatot nem indítanak. Köszönöm a Volánnak hogy két kilómétert biciglezhetek a buszmegállóig, mert a máskor szombaton a falum központjába bejövő járatok most a két ünnep közt nem fognak bejönni.”
 • 20. kataszive 2009. december 23. 22:00
  „meghagylak ebben a hitedben, hogy hivatástudatuk van. Semmi akadálya nincs, hogy letedd, és önként jelentkezőként a karácsonyt, a szilvesztert, valamint egyéb más olyan ünnepet, ahol a családdal, vagy a barátokkal lenne az ember bevállald. Szívesen látnak maguk között. a város sok olyan járatot nem rendel meg amit, és amennyit kellene.”
 • 19. Freehill 2009. december 23. 20:21
  „Sokan voltak, akik a korábbi években lemaradtak a városi ünnepségről, mivel nem tudták megoldani a közlekedést. És ebből minden évben volt is - jogos - "hiszti", keress csak vissza. Hidd el, ha lenne D-s jogosítványom, elmennék én is vezetni, de sajnos nincs. Viszont szerencsére a buszvezetők közül is soknak van hivatástudata, ők átlátják, hogy egy kis egyéni áldozatvállalással sok száz emberen tudnak segíteni. Hogy pontosan hányon, azt majd meglátjuk! Ha tényleg nem lesz rá igény, akkor valószínűleg jövőre nem rendel majd a város ilyen járatokat.”
 • 18. kataszive 2009. december 23. 17:15
  „freehill! menj el buszsofőrnek, aztán hajrá szolgáld a közösséget! milyen furcsa sokan meg tudják oldani. majd kiváncsi leszek, hányan veszik igénybe. eddig egyik évben sem volt ekkora hiszti, hogy buszokat kelljen indítani. Ha nem lett volna önként jelentkező, akkor berendeltek volna embereket, csak azért, hogy az olyanok mint te kényelemben kielégítsék vágyaikat. Akkor ki is az önző? gondolkodj egy kicsit!”
 • 17. Freehill 2009. december 23. 09:00
  „Az önzés ugye az, amikor kevés ember érdeke miatt sokan szenvednek hátrányt. De ha 1 buszvezető - feltehetően nem kényszerítve, hanem önkéntes jelentkezés alapján, emelt fizetésért - szilveszterkor elszállít 300-400 utast, akkor hogyan is alakulnak ezek az arányok? Aki ebben bármi kivetni valót talál, annak nagyon eltorzult a gondolkodása, vagy valami egészen más motiválja...”
 • 16. Freehill 2009. december 23. 08:54
  „kataszive, hol laksz, ha nem vagyok indiszkrét? Gondolom, valahol a belváros közelében... És aki Szentivánon vagy Csanakon lakik, az gyalogoljon több, mint 10 kilométert éjszaka a fagyban? Gratulálok! Nem igaz, hogy egyesek ennyire csőlátásúak... Az utolsó két mondatod a destruktív demagógia csúcsa, úgyhogy javasolnám, hogy olvasd el újra a hozzászólásaimat, és ezúttal próbáld meg értelmezni is, de valószínűleg reménytelen...

  Nem értem, miért tartják egyesek "nyavajgásnak" és "körbenyalásnak" azt, ha a közösségi közlekedés a közösséget szolgálja. A világ szebb részein éppen ez a dolga...”
 • 15. kataszive 2009. december 22. 20:02
  „Freehill! van két szép lábad, tudsz gyalogolni. Én eddig minden évben begyalogoltam, ha meg akartam nézni, utána meg sétáltunk haza. Aki meg akarja nézni az gyalogoljon, és mi van, ha az a buszsofőr is meg szeretné nézni? Az ne tegye, csak mert egyes kényelmes emberek még a vécére is busszal, kocsival mennének?”
 • 14. Captain 2009. december 21. 22:20
  „Körbenyalva...hehe!
  Extra szolgáltatás...
  Nekem erről valami más jut eszembe.
  A buszsofőröket vaklaki értesítette, hogy mi a dolguk?”
 • 13. Totanka 2009. december 21. 22:10
  „Jogos... Elnézést kérek...
  Csak kiakaszt, amikor valaki azon nyavajog hogy nincs körbenyalva, amiről úgy gondolja, hogy körbe kéne lennie....”
 • 12. Freehill 2009. december 20. 10:46
  „Totanka, a mentősnek, rendőrnek, tűzoltónak nincs családja? A helyközi buszvezetőnek, a BKV-s, MVK-s, SZKT-s buszvezetőnek nincs családja? (Ők ráadásul Szenteste is dolgoznak, most csak szilveszterről van szó.) A több száz győri buszvezető között is biztosan van néhány (mert csak ennyire lenne szükség!), akinek nincs családja, viszont jól jön neki az emelt bér. Vagy éppen van családja, de ők elkísérik a buszon, így együtt ünnepelnek, és külön jól érzik magukat, mert tudják, hogy több száz emberrel tesznek jót!”
 • 11. Totanka 2009. december 20. 01:51
  „A buszvezetőnek nincs családja? Nem akarna esetleg velük lenni otthon e két ünnepen? Persze, igaz hogy aki busszal menne a sajátjához az vagy gyalogolhat, vagy megoldja ahogy akarja. Mert amúgy az ember ilyenkor meg tudja magának oldani ezeket a problémákat, ha egy kicsit megerőlteti magát. Mert persze, nem kellemes. De legyen már egy kis empátiánk egymással szemben. A buszvezető is csak ember, aki nem szeretne Szenteste, vagy Szilveszter este is melózni. Aki meg szilveszter este bulizni óhajt, az oldja meg magának. Nekem se lesz rövid utam besétálni a városba, mégse tépem a szám, hogy "de kár nem visz oda a busz, utána meg nem kísérget fel a buliba a buszsofőr és nem kever nekem egy koktélt". Csak annyi a kérés, hogy feleslegesen ne b*sztassuk egymást.”
 • 10. Freehill 2009. december 19. 17:41
  „Én nem vagyok részeges, nem szotyizom, nem szemetelek... viszont van egy nagy bűnöm: nincs autóm. Akkor engem ki kellene zárni abból a városi ünnepségből, amelyet többek között az én adómból szerveznek? Természetesen az itt leírt, botrányos viselkedésű egyének ellen ki kellene találni valamit, de azért ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel együtt! Minden kis lehetőséget ki kellene használni a tömegközlekedés népszerűsítése érdekében, különben a város hamarosan megnézheti magát. Ha mindenkinek autója lesz, akkor senki sem fog tudni közlekedni, olyan torlódások lesznek...”
 • 9. holci 2009. december 19. 10:15
  „Mankapunka, elég felelőtlen volt a buszvezető, ha csak így hagyta. Szerintem amíg leszáll a buszról, ő felel az utasért , és ha elestem, független hogy piás vagyok, meg kell győződni, hogy van-e sérülés, és ha van, mentő!!!!”
 • 8. miro132 2009. december 19. 09:15
  „munkapunka :) pesti vagyok nekem nem kell megmagyaraznod semmit. A TV nek sem kell elhinnni mindent pesten a metro uzemzarasig jar szilveszterkor 23.20 ig es az osszes busz is menetrendszerint kozlekedik zarasig ami kb 23.30 utana ejszakai buszok es a 4/6 villamos egesz ejjel uzemel.. ehhez kepest gyor az este 7 oraval gaz...”
 • 7. Mankapunka 2009. december 18. 23:48
  „Esther
  ,ennél már csak az volt jobb,mikor az arc még feltudott állni az arc,E94 középső ajtajánál leszállt nagy nehezen,és ahogy jött a járda az ifjúság körúton,el ejtette a "húszezresét",arccal le a földnek,senki se segítettneki ott aludt egy kicsit.Az egész délutáni csúcs a búszon így sötétedés felé végig nézte,csak be kellett kiabálni halkan a buszba,hogy leejtett,egy húszezrest...........”
 • 6. buszvez 2009. december 18. 18:51
  „Esther!

  Tőled idézek: "annak premium jar!!!!"

  járni jár, csak nem jut....”
 • 5. Esther 2009. december 18. 18:42
  „Szerintem nemcsak a kesöb esti jaratokon fordulnak elö rokazo reszegek.nekem volt olyan hogy egy reszeg akinek a gatyaja össze volt pisilve (gondolom olyan reszeg volt hogy bepisilt),beült mellem es 30percig a pisi szeszes embert kellett szagolnom,de hogy ez ne legyen eleg amikor le akart szalni nem tudott felallni es visszaesett...bele az ölembe....:S:S:Sgyönyörü volt.ugyhogy amelyik soför az ejjeli jaratot bevallalja annak premium jar!!!!”
 • 4. Mankapunka 2009. december 18. 16:00
  „buszvez

  Örülök,hogy más is így látja a dolgokat.Picit ismerem a győri tömegközlekedést.
  Mi lesz majd most,hogy 305 Forint lesz a jegy,500-ból mire visszaad az ember,megint lesz nyüzsgés a buszon.
  Főleg a 24-esen,meg a 25-ösön.

  miro132
  Ha nézted volna a Fókuszt,vagy a Házon kívült,meg lehet nézni,hogy néznek ki a este villamosok,buszok Pesten.
  Fatert ,Muttert meg lehet kérni,vagy valamelyik hawerodat dobjon el titeket buliba.
  Akinek meg nincs pénze,az meg úgyse kemény házibuliba megy,vagy dizsibe.

  Ha rajtam múlna néha úgyhagyatnám a népnek a búszt,ahogy az embertársai hagyták.Meglepődnének reggel.
  Az emberek addig látják így az éjszakai közlekedést,míg nem nekik kell összetakarítani!!!!”
 • 3. miro132 2009. december 18. 15:15
  „pesten szilveszterkor minden busz este 22.00 ig kozlekedik... erdekes hogy Gyorben ez nem megy... Ha valaki bulizni megy akkor mar este 7 re ott kell lennie??? ez nagyon gaz”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg kell találni az utat: újraterveztek a liberálisok

Győr - Az SZDSZ országos küldöttgyűléséről, valamint a párt ˝Újratervezés˝ című köz- és… Tovább olvasom