Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Ünnepi könyvhét Győrben - Nagy kedvezménnyel kaphatóak a kiadványok

Az ünnepi könyvhét vidéki országos megnyitóját idén Győrben tartották. Dragomán György József Attila-díjas író tegnapi beszédében azt hangsúlyozta, hogy „a könyvek gerince mögött a szabadság lakozik".

A 86. ünnepi könyvhéten több budapesti helyszín mellett 80 településen tartanak könyvheti árusítást, különféle programokat és író-olvasó találkozót. Az idei könyvünnepre 329 új kiadvány jelent meg.

Csütörtökön a Győrben tartott vidéki országos megnyitón Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke az 1929. május 13-án történtekre emlékezett, amikor is Babits Mihály ünnepi felolvasásával nyílt meg az első Magyar Könyvnap. Megnyitóbeszédében Dragomán György József Attila-díjas író azt hangsúlyozta, hogy a polcokon sorakozó „könyvek gerince mögött a szabadság lakozik", az írók és az olvasók szabadsága.

Olasz Valéria Üzenet című verses CD-t vásárolt a Kisalföld standjánál. Jó kezdeményezésnek tartja a hangoskönyveket, miként az ezerötszáz forintos kedvezménykupont is. Fotó: Mészáros Mátyás
Olasz Valéria Üzenet című verses CD-t vásárolt a Kisalföld standjánál. Jó kezdeményezésnek tartja a hangoskönyveket, miként az ezerötszáz forintos kedvezménykupont is. Fotó: Mészáros Mátyás

A győri könyvutcán, a Baross úton felállított sátrakban számos kiadó, közművelődési és kulturális intézmény kínálta nagy kedvezménnyel régi és új kiadványait. Köztük a Kisalföld is. Lapunk standján a szakács- és a kertkönyvek, valamint a hangoskönyvek voltak első nap a legkeresettebbek. Ottjártunkkor Olasz Valéria Üzenet című verses CD-t vásárolt.

– Kiváló előadók szerepelnek a felvételen, ráadásul az a különlegessége, hogy többségüknek nem a versmondás a hivatása. Remek a válogatás, a kortárs és a klasszikus magyar költészet gyöngyszemei kerültek egy lemezre. Kellemes gesztusnak tartom az ezerötszáz forintos kupont, bátrabban vásárol az ember – említette olvasónk.


A kiadványok között csemegézve a Hazánk Kiadónál például Szapudi András kisregényével, Kerék Imre, Vitnyédi Németh István verseskötetével, Göcsei Imre emlékezéseivel, Z. Szabó László irodalomtörténeti munkájával találkozhatnak az érdeklődők. A Püski Kiadó standján többek között Böjte Csaba, Dsida Jenő, Szabó Dezső, Nyírő József és Balogh Júlia könyveit ajánlják, a Rómer-múzeum Arrabona évkönyveit, képzőművészeti albumait, történelmi kiadványait, a városi levéltár sok más mellett a Győri Tanulmányok darabjait és az általuk szervezett konferenciák kötetbe foglalt előadásait kínálja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisteher és személyautó ütközött Győrújfalun

Anyagi káros baleset történt péntek délelőtt Győrújfalun. Tovább olvasom