Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ünnepi fények: közel negyvenötezer izzó ragyog Győrben az idén - Fotók!

Az illetékes cég már megkezdte az ünnepi fények kihelyezését Győr utcáin. Az energiatakarékos égősorok mellett 20 köztéri karácsonyfa is díszíti a várost. Nézze meg hova kerül az ünnepi fényekből!

A szakemberek már elkezdték az utcák és a fontosabb közterületek díszítését. Ódor Tamás, a Vill-Korr Kft-től elmondta: idén körülbelül 45 ezer izzó világítja meg az utcákat, villanyoszlopokat, karácsonyfákat.

A Széchenyi téren, a Városháza téren és a Szent István úton is láthatunk ünnepi fényeket.További utcák, helyszínek ahova fényeket helyeznek ki: Baross út, Rába Hotel, Arany János út, Czucor Gergely út, Kisfaludy utca, Kazinczy utca, Király utca, Káptalandomb, Kovács Pál utca, Aradi vértanúk útja, Jedlik utca, Okmányiroda parkolója.

Galéria kép
Galéria!


Ezen kívül a város peremterületeire 20 darab köztéri karácsonyfa is kerül, melyeket szintén izzók díszítenek majd.

A fényeket november 25-én, pénteken kapcsolják fel.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. háté 2011. november 26. 14:54
  „59. Tündenéne Soha nem volt veszélyes-ez nagyon gyenge indok! - vajon miért nem volt ott a polgármester, csak mióta a téren van az egész?
  Lehet, eddig nem vettél részt te sem?”
 • 61. czindi 2011. november 25. 17:03
  „vanessa , tégy rendet a fejedben! ( vagy inkább a lelkedben?) Nem arról van szó, hogy nem tetszenek a fények, ha figyelmesen olvasod a kommenteket. A bóvli-kategória a hozzád hasonlók miatt van, - nyugaton. Hidd el., nekünk legalább annyira tetszene a fényár, mint a bécsieknek, ha a fizu is annyi lenne a zsebbe, mint náluk...Érdemes elgondolkodnod azon is, mitől gazdag a sógor - többévszázados kirablás más nemzeteknek, pl. a miénk is, stb. Szóval jóreggelt!!!! De amikor az unokádat ( gyerekedet, téged ) elküldik a kórházból, mert nincs pénz a műtétre ( majd talán a jövő hónapban, stb ) akkor te is arra gondolsz, hogy a sallang helyett talán inkább erre kellene a pénz...de ugyi már a rómaiak is megmondták: "panem et circensés"”
 • 60. Szerén 2011. november 25. 14:52
  „Félreértés ne essék, nagyon tetszenek a gyönyörű fények!!
  Azért mégis elgondolkodtató, hogy ha egy országnak, városnak annyi mindenrre nem jut pénze, mert mondják válság van, talán mégis ott kellene kicsit takarékosabbnak lenni, ahol nem fáj annyira. Abban megegyezhetünk, hogy a kórházban gyógyszerre, vagy egy ápolónő bérére inkább kellen a pénz. Vagy ne adj Isten! A gyalázatos utak javítására!
  Nekem a város virágos díszítésével sincs bajom, az is nagyon szép, csak erre akkor költsünk, amikor nincs ki a fenekünk a gatyából!!!
  Ha a kereskedők, üzletek a saját költségükön teszik ezt a reklám érdekében, ám legyen. De ne abból az állítólag semmi pézből, amit a város vezetőire bízunk jóhiszeműen.”
 • 59. Tündenéne 2011. november 25. 11:15
  „46. háté 2011.11.24. 19:12

  Lehet hogy nem jól gondolom, de szerintem a Széchenyi tér biztonságosabb, mégsem a Szent István út közvetlen közelében van, a forgalmat se kell lezárni, ilyesmi - legalábbis nekem csak ez az indok tűnik logikusnak.”
 • 58. eda1981 2011. november 25. 09:21
  „Kedves Farvik!!!!!!!!!!!!!

  Tegyél a fejedbe rendet,,, van olyan gyerek akinek csak ez a fényáradat jut karácsonykor,mert olyan anyagi helyzetbe van a család hogy karácsonyfára sem telik!!!!!!!!!!De ezek szerint te luxus családba nőttél fel!!!!!!
  Nem tudod milyen szegényen felnőni úgy hogy meg van szabva , csak egy szelet kenyeret ehetsz mert akkor nem jut a kilóból 2 -3 napra és utána meg csak éhezés van !!!!!!!Tudod először a közüzemi számla meg a fűtésre való és csak utána jön az étel az asztalra!”
 • 57. pappe 2011. november 25. 09:18
  „56-hoz: A szintén egymilliárdból felújított esztergomi Széchenyi tér messze "übereli" a győrit!”
 • 56. villámcsapás 2011. november 25. 08:38
  „Ebből a luxusból át kellene vinni 3/4 részét Esztergomba!”
 • 55. vanessa 2011. november 25. 08:22
  „Szép napot!Érdekes ember a magyar,semmi sem tetszik.itt még sokan Balkánon élnek,Miért nem tetszik ez a gyönyörü kivilágitás?akinek nem tetszik ne menjen be,Érdekes amikor Bécsben jártok ott tetszik ez az adventi ünneplés,
  Elégedetlen, a magyar ember, irhatnák mást is de a moderátor kitörli, de a nyugaton is meg van a
  véleményük a magyarokrol. lásd a leminösités, bovlisok közé sorolták az országot

  ű”
 • 54. bojtár 2011. november 25. 07:33
  „Hát itt nem lesz,köszönjük a beteg fidesznek:
  Kikapcsolták a közvilágítást az esztergomi főúton
  Esztergomban kikapcsolta a közvilágítást a 10-es és a 11-es főút városon belüli szakaszán a szolgáltató az önkormányzat tartozása miatt, csak a zebráknál világítanak a lámpák - közölte a városháza sajtóreferense. Váczy H. István hozzátette: 40 rendőr érkezett a városba, akik megerősített járőrszolgálatot látnak el, éjszaka a polgárőrök is segítik munkájukat.
  Esztergomban a közétkeztetést biztosító cég kifizetetlen számláira hivatkozva szerda óta nem szállít ételt a város intézményeibe, az iskolákat és óvodákat azóta a Gyermekétkeztetési Alapítvány látja el meleg étellel.
  Tétényi Éva független polgármester korábban az InfoRádiónak elmondta: a város mintegy 6 milliárd forint összegű számlát nem tud kifizetni a különböző szolgáltatóknak, a hosszú lejáratú tartozás pedig 21 milliárd forint Esztergomban.
  (MTI - InfoRádió)

  Y”
 • 53. tonybacsi 2011. november 25. 04:50
  „vadvirág,
  gondolom a hid,a rendorség,meg minden a hibas,,,
  nem az aki nem tud télen vezetni!!!”
 • 52. czindi 2011. november 24. 22:22
  „cifra nyomorúság. tízezrek meg éheznek, gyertyára sem telik, nem hogy fényárra....”
 • 51. Dirac 2011. november 24. 21:18
  „47. farvik 2011.11.24. 19:35

  "A lelkekben meg még sötétebb."
  "Minden évben a gyomrom forog, amikor a nagy Csillivilli elindul."

  CNN-en megy az a rovat? No Comment? :)”
 • 50. révfaluiszúnyog 2011. november 24. 20:55
  „Már én is eluntam a dolgot, pedig a belvárostól öt percre lakom, így mindennap járok a belvárosi utcákban. Ma is bementünk a gyerekekkel megnézni, mi készül, de hasonlóan érzek, mint a 47-es. Persze, jó és szép az ünnepi dísz, de szerintem már túl van lihegve, a karácsony nem erről szól. Mi hosszú évek óta nem vásárolunk, jelképes ajándékokat veszünk, nem az anyagiasság és a vásárlásba belerokkanás a karácsony. Kifejezetten irtózom a vásárlási őrülettől, bevásárlóközpontokat ilyenkor még messzebb ívben kerülök el, mint egyébként, szándékosan szinte semmit nem veszünk néhány kedvességen kívül. Aki nem hívő, annak elég üres lehet százezer izzóval is az ünnep. Ami a borosokat, pálinkásokat illeti, ahhoz sincs már kedvem, hogy az utcán állva igyak két deci bort négyszázért, amikor hazafelé a Matrózban vagy a Kresztában, Popeyben a feléért pincér hozza ki asztalnál, kényelmesen. Túl van lihegve a dolog.

  Tündenéne! Nem a világításnak van köze a hídhoz, hanem a város vezetésének van köze mindkettőhöz. Olyan ez, mint amikor a gyerek még nem csinálta meg a leckét (út és híd), de már játszik. (díszvilágítás) Az egyik kötelesség, a másik nem. S a kötelesség mindig előbbre való!”
 • 49. Nooormális? 2011. november 24. 20:46
  „farvik!
  Nálad a pont.
  Az ingyencirkuszt leső, gyökértelen konzumidiótákkal meg ne foglalkozzunk...”
 • 48. westi 2011. november 24. 20:08
  „farvik
  Aztán miért hülyéznénk le? Mindenkinek meg van a saját lelki nyomora!”
 • 47. farvik 2011. november 24. 19:35
  „Az utcákon fény,a fejekben meg sötét. A lelkekben meg még sötétebb. A forraltbor árusok meg milliókat keresnek a vizezett hitvány borokból pancsolt löttyel, mert a polgár otthon, családi körben nem tudja magát jól érezni, csak az utcán csörtetve. Minden évben a gyomrom forog, amikor a nagy Csillivilli elindul. Aztán lehet lehülyézni nyugodtan.”
 • 46. háté 2011. november 24. 19:12
  „De miért kellett az adventi ünnepséget a Széchenyi térre vinni? - talán valakit/ valakiket zavart az adventi koszorú látványa a városházán? -talán valakit/valakiket zavart a keresztény adventi ünnepségeken résztvevő sokaság, a betlehemes játékok, a szavalatok, a nemzeti imáink?
  -ingyen világítás? - menny a francba, legalább adventkor ne hazudj!”
 • 45. Tündenéne 2011. november 24. 18:49
  „41.
  MI a fene a köze a díszkivilágításnak a Révfalui hídhoz?”
 • 44. tomas 2011. november 24. 18:35
  „Mi diszitettünk-szarvas és télapó is helyére kerül holnap.Sok szeretettel -az ember ilyenkor boldogságot -mosolyt lát sok ember szemében-pláne a gyerekekében!!!”
 • 43. Kruse 2011. november 24. 17:36
  „Szerintem tök jó, hogy kivilágítják a várost, meghozza a hangulatot ráadásul a gyerekeknek is tetszik. Ha nem lenne kivilágítva semmi, akkor meg az lenne a baj, Látom magam előtt a kommenteket, "Miért nincs egy nyamvadt fája Győrnek stb..."
  Az a legnagyobb baj, hogy itt semmi nem jó, ha van világítás az a baj, ha nincs akkor az...”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is`késik´ a vonat Győr és Pozsony között

A Győr-Pozsony vasútvonal felélesztéséről decemberben tárgyal a GYSEV és Szlovákia. A két nagyváros… Tovább olvasom