Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 8°C | 15°C Még több cikk.

Ünnephez méltó megemlékezések

Méltón, rendzavarás nélkül zajlottak az ünnepi megemlékezések Győrben. A hagyományos díszközgyűlésen átadták a díszpolgári címeket, a Pro Urbe Győr díjat és a Petz Lajos-emlékérmet.
A győri városvezetők kétszer is koszorúztak csütörtökön; reggel kilenckor az Eötvös téri Petőfi-szobornál, majd egy órával később a Honvéd ligeti emlékműnél. Utóbbin, a hivatalos városi ceremónián Borkai Zsolt polgármester beszédével arra hívta fel a figyelmet, hogy az összefogás, a nemzet összetartásának tudata 1848 óta a leggazdagabb erkölcsi, szellemi és érzelmi erőforrásunk.

„Egyformán szeretjük az országot" „Egységesen és meghatározó erővel csak egy nemzet léphet fel. Nemzetté pedig a közös haza szeretetével válunk. Ha mindannyian – akik itt élünk, itt ünnepeljük közösen – egyformán és egységesen szeretjük ezt az országot..." – mondta Borkai Zsolt. Az ünnepi műsor után a város vezetése, a fegyveres testületek, a politikai pártok, kisebbségi önkormányzatok és történelmi szervezetek képviselői elhelyezték koszorújukat a hősi emlékműnél.

Díszpolgári címek és elismerések

A koszorúzást követő díszközgyűlésen a hagyományokhoz híven kiosztották a legfőbb városi elismeréseket. Díszpolgári címet adományoztak dr. Galavits József városplébá - nosnak az egyház szolgálatában és a város érdekében kifejtett több évtizedes, példamutató oktatói, egyházjogászi, hitéleti és karitatív munkássága elismeréseként. Szintén Győr díszpolgára lett Vitéz Lovag Nagy Sándor sza - bómester, aki a ruhaiparban eltöltött több évtizedes sikeres szakmai munkássága mellett a nemzeti hagyományok ápolásával is kiérdemelte az elismerést.

A Győr árvízvédelmi fejlesztésében, a város védvonalainak kiépítésében és vízkár-elhárítási munkálataiban végzett magas színvonalú irányító tevékenységéért Pro Urbe Győr díjat kapott Baross Károly, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese, s Pro Urbe-díjjal ismerték el a győri városi tűzoltóság kollektívájának munkáját is. Hu l l á - mos László városi tűzoltóparancsnok meghatódva köszönte meg a díjat.

A sajtó napján A magyar sajtó napja alkalmából idén is az ünnepi díszközgyűlésen adták át a város Dr. Petz Lajos jubileumi ezüst emlékérmét, amellyel a gyors, pontos, hiteles tájékoztatást nyújtó újságírók munkáját ismerik el. Idén Gülch Csaba, a Kisalföld újságírója és Papp Győző, a lap sportújságírója, sportrovatvezetője vehette át az elismerést kiváló szakmai munkája elismeréseként.

P. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élhetőbb Győrt álmodnak az építészek

A győriek egy jelentős része városát kulturálisan nem különösebben igényes munkásvárosnak könyveli el. Révi Zsolt főépítész szerint szép dolog az önkritika, mégis arra biztat, barátkozzunk meg a gondolattal: a megyeszékhely kulturális és idegenforgalmi gyökerei ígéretes hajtásokkal kecsegtetnek. Tovább olvasom