Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Ünnep Kisbajcson: négy település iskolája -

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelték, egyben névadójuk előtt tisztelegtek Kisbajcson, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói, tanárai, s a meghívott vendégek hétfőn.
A négy fenntartó település lakói reménykednek, hogy az új köznevelési program nem veszélyezteti iskolájuk létét.

Ünnepelni gyűltek össze az egykori és mai pedagógusok, diákok, településvezetők, s más meghívott vendégek Kisbajcson, a Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában, hogy az intézmény fennállásának 30. évfordulóját ünnepeljék, egyben tisztelegjenek névadójuk előtt.

A diákok színvonalas ünnepi műsorát követően Szabó Miklós igazgató emlékezett meg a Vörösmartyról, példaként állítva őt a diákok előtt. Idézte a költő útmutatónak is beillő sorait: "Szólj, gondolj, tégy jót. S Minden szó, gondolat és tett, tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád!"

- Méltán lehet példaképünk, igyekezzünk hasonlítani rá, legyünk méltók hozzá - zárta megemlékezését Szabó Miklós.

Az iskoláról Kamocsai Sándor, polgármester elmondta, 30 éves az akkori tanácsi rendszer felismerte a kistelepülések gondjait, a sok kis lélekszámú iskola gazdaságtalan működését. Ezért döntöttek a körzetesítés mellett. A kisbajcsi Körzeti Általános Iskolába a négy fenntartó önkormányzat, területéről - Nagybajcsról, Vámosszabadiról, Vénekről és Kisbajcsról - összesen 250 tanuló járt a központi és tagiskolába.

- A közös tanács, majd a fenntartó önkormányzatok mindent elkövettek és ma is elkövetnek, hogy a gyerekek ne érezzenek semmiben hátrányt a győri iskolákkal szemben. Most változás várható a köznevelési programban. Bízom a törvényhozókban, hogy egy ilyen állagú és létszámú intézményt nem fenyegeti megszüntetés, mert azzal a kistelepülések sorsa is megpecsételődne. bízom a józan észben, hogy ez az iskola többre hivatott és a jövőben még sokáig ünnepelhetjük fennállásának jeles évfordulóit - mondta többek között Kamocsai Sándor.

Az ünnepség végén a résztvevők megkoszorúzták Vörösmarty Mihály emléktábláját.

Olvasóink írták

  • 1. VÁROSRÉSZTVÉDŐ 2011. december 06. 00:11
    „Gratulálok az intézmény vezetőjének, oktatóinak, diákjainak e jeles évfordulón. HáA”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járműfejlesztésbe kezd Győrben az Audi - Galéria

Járműfejlesztő részleget alakít ki győri gyárában az Audi, a hétmillió euró értékű befektetés hetven új mérnöki munkahelyet teremt. Tovább olvasom