Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 20°C | 32°C Még több cikk.

Ultrahangkészülékért báloztak a bababarátok

Családias hangulat és adakozó jókedv jellemezte az I. Bababarát Bált a győri Kristály étteremben, amelynek szervezéséről lapunk már korábban beszámolt.
A résztvevőknek és a szponzoroknak köszönhetően összegyűlt az az ötmillió forint, amelyből a „Győri Szülészetért" Alapítvány képviselői megvásárolhatják azt a mobil ultrahangkészüléket, amely a jövőben a leendő kismamák, szülő nők szolgálatára lehet.
A szervezők nagy örömére kivételes érdeklődés és összefogás jellemezte kezdeményezésüket, amelynek célja a hiánypótló eszköz, a mobil ultrahangkészülék beszerzése volt. A bált Gardó Sándor osztályvezető főorvos nyitotta meg, majd a védnökök, Borkai Zsolt, Győr polgármestere és dr. Varga Gábor, a kórház főigazgató főorvosa köszöntötte a résztvevőket.

A program alkalmat teremtett az osztály és a vele együtt tevékenykedő alapítvány munkájának megismertetésére.
Szabó László, a Győri Vendégvárók Egyesületének vezetője levélben küldött üdvözletében örömmel adott hírt arról, hogy a győri lokálpatrióta-bál bevételéből 1 millió 130 ezer forintot utaltak át a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály műszerbeszerzésére. A tombolatárgyakból befolyt félmillió forint és a felajánlott tárgyak mennyisége is jelezte az önzetlen támogatást. Az Audi-ETO női kézilabdacsapat játékosai egy dedikált mezzel és könyvvel járultak hozzá az est sikeréhez. A csapat egyik támogatója, Birkmayer László, a B&F Kft. ügyvezetője 1 millió 300 ezer forintért vásárolta meg az értékes ereklyét, amellyel nemcsak a csapat előtti hódolatát, hanem a szülészet támogatása iránti elkötelezettségét is kifejezte. Szintén a bevételt gazdagította a Repeta Super által felajánlott LCD-tévé árverése is.

Családiassá tette a programot, hogy a szülész-nőgyógyász orvosok ezen az estén köszöntötték fel munkatársukat, dr. Csollány Jenőt, akinek egyszerre ennyien még szinte bizonyosan nem kívántak boldog születésnapot.

A szervező orvosok szerint a hívó szót azonnal meghallották az emberek. A jó cél érdekében többen fontosnak tartották az ügyet. A tombola, az árverés és a tánc nem várt sikerrel kápráztatta el a szervezőket is. Ez nekik is biztatás jelentett, hogy a nemes cél érdekében érdemes volt szervezni, lobbizni.

A város polgármesterének anyagi támogatása mellett a szervezők számíthattak az Ambrózia Pékség, az Audi, az Árkád, a Bavill Kft., a Brokernet, a Carmen Hotel, Csikár Krisztina mesterkozmetikus, az ÉTK Print és az Air-Tours Utazási Irodák, a Fenesi Autóüveg, a Galaktika Virágszalon, a General Agent, az ING Biztosító, a Hatos és Társa Nyelviskola, a Kamilla gyógyszertár, az Oxford könyvesbolt, Pertl Péter szűcsmester, a Trendfa, a Richter Gedeon rt., a QP Gépipari és Kereskedelmi Zrt., a Quehenberger Hungária, a Trendfa, a Vill-Korr, a Wolf Orvosiműszer Kft., valamint a Zelion Őssejt Kft. nagylelkű felajánlására is.

– Összegyűlt a pénz, így a szülészeti és nőgyógyászati osztály meg tudja vásárolni a mobil ultrahangkészüléket – sommázta dr. Nagy Sándor, az alapítvány kuratóriumának elnöke. – Ez már csak azért is fontos, mert akár a szülőszobán, akár a nőgyógyászati osztályon sürgős vizsgálatra van szükség, a kismama helyett ezután a mobil készüléket mozgatjuk. Mivel ilyen eszközből egyetlenegy sincs az osztályon, ez óriási segítség mind az orvosoknak, mind a kórházi ápolásra szoruló várandósoknak és nőbetegeinknek. A szervezéssel mi is tettünk a gyógyító munka színvonalának jobbításáért, úgy érezzük, ezzel a lépéssel közelebb kerültünk a betegekhez és minden segítőnkhöz, aki megérezte a szándékunkat.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyezerrel kevesebb diákbérlet Győrben

A januári áremelés óta mintegy négyezerrel csökkent a megvásárolt diákbérletek száma, s a 16 ezres forgalom beállni is látszik. Nőtt viszont februárban – méghozzá 15 ezerrel – az elővételben vett jegyek száma: de hogy valóban ez-e az utasok „túlélési taktikája", csak később derül ki. Tovább olvasom