Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Ülést tartott a Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum Győrben

Csütörtökön délelőtt Győrött tartotta ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum.

A testület tagjai a Belügyminisztérium képviselőjétől a megyei fejlesztési koncepció és az Integrált Városfejlesztési Stratégia kapcsolatának jelentőségéről hallhattak.

Ezt követően a megyei önkormányzat vezetői, - dr. Szakács Imre, a közgyűlés elnöke és Kara Ákos alelnök -, valamint dr. Rechnitzer János, egyetemi tanár, a Széchenyi István Egyetem rektor-helyettese a megyei területfejlesztési koncepció és program kidolgozását megalapozó helyzetfeltárásról adott áttekintést, majd a két megyei jogú város – Győr és Sopron - integrált városfejlesztési stratégiájáról esett szó.

A fórum résztvevői egyeztettek a 2014-2020-as tervezési fejlesztési időszakra készítendő megyei fejlesztési koncepció és az integrált városfejlesztési stratégiák felülvizsgálata munkafolyamatainak összehangolásáról, (például szakértői kapcsolattartók megnevezése, a feladatok ütemezése, egyeztetések, az elkészült dokumentumok testületek általi jóváhagyása).

Előzmények, háttér:

A területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény módosítása nyomán 2012. január 1-től megyei területfejlesztési konzultációs fórumot kell működtetni a következő szabályok szerint:

14/B. § (1) A megyei közgyűlés és a – megye területén működő – megyei jogú város(ok) közgyűlése(i) megyei területfejlesztési konzultációs fórumot működtetnek.

(2) A megyei területfejlesztési konzultációs fórumba a megyei jogú város közgyűlése egy képviselőt delegál. A megyei területfejlesztési konzultációs fórumba a megyei közgyűlés a megyei jogú várost képviselők számával azonos számú képviselőt delegál.

(3) A megyei területfejlesztési konzultációs fórum előzetesen állást foglal a megyei közgyűlés területfejlesztést érintő ügyeiben.

(4) A megyei területfejlesztési konzultációs fórum véleményét a megyei közgyűlés ülésén a vonatkozó napirend tárgyalásakor ismertetni kell.

(5) A megyei területfejlesztési konzultációs fórum munkaszervezettel nem rendelkezik. Titkársági feladatait a tagok megegyezése szerinti önkormányzati hivatal látja el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kantharosz Civil Összefogás pályázati felhívása

A pályázat előzménye, hogy meghatározó civil szervezetek összefogásából Győrött immár három… Tovább olvasom