Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Újvilág utca, bukkanóval

Győr - Térkővel burkolták le Győrben ötszáz négyzetméteren az Újvilág és a Liszt Ferenc utcák kereszteződését, s egyben a csomópont átalakításával tizenkét új parkolóhelyet alakítottak ki. Mindez tizenkétmillió forintba került.
Az útfejlesztés mögötti okok se mellékesek. A csomópont tegnapi átadásán dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki egyben a Belváros ezen részének képviselője is, elmondta a Kisalföldnek, a forgalmas kereszteződésben közlekedők biztonságát kívánták mindenekelőtt szolgálni. Az Újvilág utca a Révfaluba és Bácsára tartó autósok igen kedvelt és fontos útvonala.

A járműveknek a Liszt Ferenc utca kereszteződéséhez érve nem túl jó a belátás az út vezetése miatt, enyhén balra kanyarodniuk kell,
nem jól megválasztott sebességnél, azaz gyorsan haladva a kereszteződés után törvényszerű lehet, hogy a kocsik felszaladnak a járdára, aztán koccannak az épületnek.

Ami nemegyszer előfordult, ezért kellett cserélni a kereszteződésen túl az Újvilág utca egyik üzletének portáját. A törésvonalú négyágú csomópontnál, az Újvilág utcai bevezető résznél szándékosan bukkanót alakítottak ki, lassításra kényszerítve a járműveket. A Belváros keleti felének képviselője elmondta a Kisalföldnek, hogy szűkebb hazájában még az idén a Kisfaludy utcának a Baross út és Czuczor Gergely utca közötti részét térkővel építik át várhatóan októberben, a munkák huszonegymillió forintba kerülnek.

Ennél valamivel többe a Vörösmarty utcának a Rákóczi F. u. és Bástya utca közötti szakasza teljes felújítása. Megerősítik továbbá a Rákóczi utca Vörösmarty és Újkapu utcák közötti szakaszának aszfaltszőnyegét és a Batthyányi tér déli oldalának aszfaltfelületét. Ez utóbbi két útfejlesztésre több mint huszonegymillió forintot költ a város és augusztusban, illetve szeptemberben készülnek el.

Olvasóink írták

  • 2. ennyiért? 2008. május 25. 10:49
    „Nem került egykicsit sokba Pelikán elvtárs? Mondjuk kétszer annyiba mint a piaci ár? Nem lehetne a tisztességtelen haszon fogalmával bonyolító vállalkozókat mellőzni?”
  • 1. Drake 2008. május 24. 20:54
    „A Bajcsy Zyilinszky út Aradi vértanúk útja és Munkácsy utca közti szakasza nem zavar senkit???? Szerintem az égetően sürgős, alternatívája a Szent István útnak, jelenlegi állapotában a lengéscsillapítók réme. Szakaszonként simán megoldható a felújítása!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabdásaink ünneplése forgalomkorlátozással

Győr - A város vezetése és a szurkolók vasárnap este fél 9 órakor köszöntik a bajnok női Audi-ETO… Tovább olvasom