Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Újvárosi rehabilitáció: 9,5 millió forinttal növeli az önrész összegét Győr

A győri önkormányzatnak a zsebébe kell nyúlnia, mivel az újvárosi rehabilitáció több projektelemének költségét alulbecsülték.

A győri közgyűlés pénteken tárgyalja és várhatóan el is fogadja Borkai Zsolt előterjesztését arról, hogy az újvárosi rehabilitáció során az önkormányzat önrészét megemeljék közel 10 millió forinttal.

A hivatalos dokumentum arra hivatkozik, hogy a pályázat első fordulós benyújtásakor - ez 2010 elején történt meg -, a költségeket alulbecsülték, s több ingatlan esetében az állagromlás is növeli a ráfordításokat.

Plusz pénzek kellenek a Bercsényi liget teljes rendbe tételére is

A Bercsényi liget zöldterületi rehabilitációja az említett okok miatt csökkentett műszaki tartalommal jelent meg a közbeszerzési értesítőben, annak érdekében, hogy a pályázati költségkereten belül tudjunk maradni.

Az elmaradt projektrészeket most szeretnék pótolni, s erre önkormányzati többletforrást biztosítani. (Utóbbira egyébként a költségek 15 százalékos határán belül lehetőséget biztosít egy 2011-es kormányrendelet.)

Hasonló a helyzet a Kossuth Lajos Általános Iskola homlokzat felújításával. Az eredeti tervet nem akarja hagyni kárba veszni az önkormányzat: az épület teljes vízszigetelését és a homlokzat nyílászáróinak cseréjét kiegészített műszaki tartalommal kívánják megvalósítani.

A Kossuth utcai épületekben vagyonvédelmi rendszert is kiépítenek 

A Győr-Szol Zrt. által kivitelezendő ingatlanok közül négy ingatlan esetében már lezajlott a közbeszerzési eljárás. A műszaki tartalom csökkentése mellett is csak a pályázatban rendelkezésre álló tartalék közel 100 százalékos felhasználásával sikerült a vállalkozási szerződéseket megkötni.

A még közbeszerzés előtt álló Kossuth u. 26., illetve Kossuth u. 28. sz. épületek esetében, az eredeti projekttartalom megvalósítása érdekében is többlettámogatás igénylésére lesz szükség - szerepel az előterjesztésben.

A többlettámogatási igény még kiegészül az ingatlanokban hiányzó lépcsőkorlátok kivitelezésével, illetve az épületek vagyonvédelmi rendszerének kiépítésével. A Győr-Szol Zrt. többlettámogatási igénye összesen nettó 141.648 ezer forint, melynek 15 százalékos önrészét a társaság saját forrásból biztosítja.


Katt-katt: online tudósítás a győri közgyűlésről pénteken!

A kisalfold.hu a nyári szünet utáni első győri közgyűlésről, pénteken 10 órától tudósít a Városházáról - tartsanak velünk akkor is! 

Olvasóink írták

 • 6. nagy971103 2013. szeptember 27. 08:08
  „Ne szidjuk annyira....azért a területre ráfér a rendbetétel...”
 • 5. háté 2013. szeptember 26. 20:59
  „Nagyok a zsebek és olyanok, mint a feneketlen kút!”
 • 4. piroskaésabarkasz 2013. szeptember 26. 20:24
  „Fontos,a patkánycsapdák kihelyezése is!!!”
 • 3. acsali 2013. szeptember 26. 17:08
  „Annyira szépül Újváros, hogy nemsokára szégyen lesz Szabadhegyen lakni.”
 • 2. dödike 2013. szeptember 26. 15:08
  „Rájöttek hogy valakinek nem jutott a pénzből vagy jött egy kormánybiztos.”
 • 1. kitiltottak 2013. szeptember 26. 14:41
  „Abból a kis pénzből csöpögtethetnének az E.ON-nak,hogy csinálják meg a Bán Aladár utcai világítást! 3 hete szurok sötét és sok sok bejelentés történ feléjük,de a fülük botját sem mozdítják! ...és mint ismeri mindenki elég fertőzött terület.Még világosban sem egy életbiztosítás nemhogy sötétben! Tényleg,a Kisalföld ennek utána nézhetne,hogy miért nem történik meg a javítás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tenisz Szávay Ágnessel, avagy győri sikerek az Értelmi Sérültek Országos Bajnokságán - fotók

A hétfős győri csapat egy aranyéremmel, egy ezüsttel és két bronz éremmel tért haza a fővárosi speciális teniszversenyről. Sok-sok fotó! Tovább olvasom