Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -4°C | 4°C

Ujvári-napok a szeretetotthonban

A mezőörsi Ujvári János Református Szeretetotthonban a minap sajátos találkozót szerveztek a lakók, a gondozók és a hozzátartozók körében.

Hogy egy kicsit a múltba tekintsünk, az első református templomot a régi, lerombolt katolikus templom alapjain 1648-ban építették fel. A török hatalom gyengülésével párhuzamosan erősödött az ellenreformációt támogató Habsburgok protestáns egyházakat sújtó elnyomása. Ennek a megtorlásnak esett áldozatul Ujvári János mezőörsi református lelkész, akiről a településen a szeretetotthont nevezték el.

A program keretében a gondozottak, hozzátartozóik és a falu apraja-nagyja együtt ünnepelt, a szeretetotthon lakói pedig saját műsorral kedveskedtek. Fotó: Har
A program keretében a gondozottak, hozzátartozóik és a falu apraja-nagyja együtt ünnepelt, a szeretetotthon lakói pedig saját műsorral kedveskedtek. Fotó: Har

Az építkezést és a helyi vendéglő átalakítását követően két éve költözhettek az első lakók, s az intézményt a jelenlegi 24-es létszámról 60-ra szeretnék bővíteni. Ehhez a sikeres pályázatok éppúgy fontosak lehetnek, mint az adományok. A közösség életében helyet kapnak a napi, ökumenikus istentiszteletek s a hozzátartozókkal való családi együttlétek is. Ennek volt példája az az összejövetel, amelyre mind az iskolások, mind pedig a szeretetotthon lakói verses-zenés műsorral készültek. Nem többért, mint az együttlét öröméért. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész estés zenés-táncos mulatság

Könyörögve kérem azokat, akik Csárdáskirálynő-rajongók és szeretik Kálmán Imre melódiáit, ne… Tovább olvasom