Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Újranőnek a szemétkupacok Győrben

Nem adták fel az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében tett erőfeszítéseiket, de nem könnyű változást elérniük.
  
Olvasói üzenet: "Győrben a Dankó Pista téri játszótér melletti terület kritikán aluli állapotban van – kezdte levelét olvasónk. Innen mintegy harminc méterre egy önkormányzati tulajdonú üres telken hatalmas szemétkupac.

Időnként eltakarítják, de mindig újraképződik a Dankó Pista tér és a Liget utca közötti gyalogúton. Nemcsak a hulladék eltakarítására kellene költeni, hanem a rend fenntartására is. Nem lehet megfékezni a szemetelőket, ők törvényen felül állnak?"

Győrben a Dankó Pista téri játszótér melletti terület kritikán aluli állapotban van
Győrben a Dankó Pista téri játszótér melletti terület kritikán aluli állapotban van


Sziget-Újvárosból évente több alkalommal, éves szinten több millió forintos költséggel szállítja el az illegálisan lerakott szemetet a Győr-Szol. Truka István, a győri közterület-felügyelet vezetője elmondta, hogy rendszeresen járőröznek a környéken. Előfordult, hogy másfél héten át folyamatosan figyeltek egy területet, de csak azt érték el, hogy máshol nőtt szemétkupac.

A köztéri kameráknak hasonló a hatása és a bírságolással se értek el eredményt. A folyamatos, 24 órás őrzése még a polgárőrök bevonásával sem oldható meg egy területnek, egy egész városrésznek se.

Nem adták fel persze az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében tett erőfeszítéseiket, de nem könnyű változást elérniük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pajta égett Sikátoron

Egy nyolcvan négyzetméteres pajta kapott lángra Sikátorban hétfőn délután. Tovább olvasom