Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Újra vannak körzeti megbízottak

Évekkel ezelőtt megszüntették, most viszont fokozatosan visszaállítják a Győri Rendőrkapitányság körzeti megbízotti rendszerét. Szekeres László törzsőrmesterhez a jövőben az újvárosiak és a Szigetben élők fordulhatnak.
A körzeti megbízotti szolgálat előnye, hogy a rendőr – már ha szükséges – házhoz jön, azaz napi feladataihoz tartozóan helyben ügyeli a környék rendjét. A szigeti és az újvárosi városrész az élményfürdő megnyitásával a fürdőturizmus frekventált helyévé vált és a figyelem középpontjába került. A gyakori sportrendezvények, a pinnyédi építkezések megkövetelik a nagyobb biztonságot, a szinte folyamatos rendőri jelenlétet.

Szekeres László törzsőrmester Győrszentivánról költözött Szigetbe, körzeti megbízotti szolgálati lakásába. A törzsőrmester megpályázta a lehetőséget, és nyert. Hogy a szigetiek és újvárosiak nyernek-e vele, az csak később derül ki. A helyi lakossággal való kapcsolattartás kiemelt fontosságú, ezért mobiltelefonjának száma nyilvános: (06-20) 569-3346.
Dr. Holló Sándor győri rendőrkapitány szerint a körzeti megbízotti hálózat visszaállítása a városban személyes, közvetlenebb és emberibb kapcsolatot tükröz. A jövőben Bácsán és a József Attila-lakótelepen terveznek hasonlót, kiadásban pedig legfeljebb a gépkocsi- vagy a motorfutás jelent többletet. A szolgálati lakás – szociális bérleményként – az önkormányzat tulajdona marad, így ez sem terheli a rendőrség kasszáját. A körzeti megbízottak elérhetőségét olvasóink hamarosan a Kisalföldben is megtalálják.

A sajtótájékoztatón részt vett Kalmár Ákos, Újváros, valamint Schmidt Péter, Sziget önkormányzati képviselője. Kalmár Ákos elmondta, már nagyon hiányzott Újvárosban egy körzeti megbízott, és örül, hogy az itt lakóknak ez a kívánsága teljesülhetett. Schmidt Péter bízik benne, hogy a közbiztonság mindkét városrészben nagyobb lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sortűzperekért sokkal többen felelnek

Szomorú, hogy Magyarországon a mai napig nem jött létre egy olyan közalapítvány, amely a kommunizmus… Tovább olvasom