Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Újra vannak Győrött körzeti megbízottak

Csaknem egy évtizedes kihagyás után a győri önkormányzat és a város rendőrsége közösen felélesztette a körzeti megbízotti szolgálatot. A rendszer hét körzetéből négyben április elsején kezdik meg munkájukat a fiatal rendőrök.
Szolgálatban: Dr. Holló Sándor és dr. Kovács Lajos a körzeti megbízottak eligazításán.
A város körzeti megbízotti szolgálatát 1990 óta folyamatos belső átszervezésekkel megszüntették, és más szolgálati csoportok állományába olvasztották. Gyakorlatilag 8 éve nem működtek körzeti megbízottak Győrben. A lakosság közbiztonságérzetének, a város közrendjének további javítása érdekében a rendőrkapitányság vezetője több fórumon is szorgalmazta a szolgálat visszaállítását.

Mindehhez a város vezetésében jó partnerre talált a rendőri vezetés, majd tavaly márciusban a közgyűlés is döntött a megbízotti szolgálat helyreállításáról. Egyetértettek a hét körzet kialakításával, s ígéretet tettek arra, hogy a megbízottakat – lehetőleg körzetükben – lakáshoz juttatják.

A városi rendőrkapitányságon tegnap tartott sajtótájékoztatón dr. Holló Sándor alezredes, kapitány és dr. Kovács Lajos jegyző bejelentették, hogy a hétből négy körzeti megbízott április 1-jén megkezdi munkáját. Pk már beköltözhetnek a város biztosította önkormányzati bérlakásba, s addig lakhatnak ott, amíg ellátják ezt a beosztásukat. Annak a három körzeti megbízottnak is keresik a lakásokat, akiket majd a következő pályázat kiírása után választanak ki.

A körzeti megbízottaknak a Híd utcai rendőrőrs szolgál irodául, de mint azt Holló alezredes kihangsúlyozta: nem igazán irodai munkát, sokkal inkább közterületi szolgálatot látnak el az új megbízottak. Feladatuk – a szakmai elvárásokon felül –, hogy a lakossággal szoros kapcsolatot alakítsanak ki. Mindegyikük nyilvánosan is közzétett hívószámú mobiltelefont kap, amin probléma esetén bármikor elérhetők lesznek.
Lapunk azon kérdésére, hogy a rendőrség tervez-e Újvárosban is őrsöt létrehozni, dr. Holló Sándor elmondta: a korábban kiszemelt épületet, ahová a már rossz állapotban lévő Híd utcai őrsöt költöztették volna, nem sikerült megszerezniük. Ezt azonban a rendszeres rendőri jelenléttel ellensúlyozzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karóval ütötték agyon a hajléktalant

Facsemetét kitámasztó karóval vert agyon szombaton éjszaka Győrben egy hajléktalan férfit az az… Tovább olvasom