Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Újra Top Gun Győr és környéke felett - fotók

A múlt héten Gripenek és katonai helikopterek érkeztek Győr térségének légterébe, ezen a héten pedig csütörtökig újabb légvédelmi gyakorlat miatt a vadászgépek visszatérnek a kisalföldi megyeszékhely fölé.


Szerda, 8.48

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái a NATO kötelezettségvállalásában szereplő Mistral légvédelmi rakétaszakasz harcászati képességfelmérésére készülnek.

A légcsavaros repülőgépek és a JAS–39 típusú Gripen vadászrepülők a légvédelmi oltalmazás gyakorlását segítik elő 

Ezért tfőtől csütörtökig mindennap délelőtt 10 és délután fél 3 között repülési feladatokat hajtanak végre Győr közelében. A különböző repülők (JAK–52 típusú, légcsavaros repülőgépek, valamint JAS–39 típusú Gripen vadászrepülők) a légvédelmi oltalmazás gyakorlását segítik elő.

"Amennyiben felhős, esős időjárás miatt gyakorlatilag nulla a látótávolság, akkor adott napon a repülők nélkül vagyunk kénytelenek dolgozni" – tette hozzá Sályi Gergő törzsőrmester, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred protokollzászlósa. Múlt héten a győri légvédelmi rakétaezred katonái a Cooperativ Sarex 2014 elnevezésű nemzetközi kutató-mentő gyakorlaton vettek részt.

A múlt heti gyakorlatról készített képgalériákat ide kattintva tekinthetik meg! A vadászgépekről természetesen most is várjuk Olvasóink fotóit a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre!A gyakorlat a bajba jutott légi járműveken szolgáló személyzet, utasok, valamint elszigetelődött emberek felkutatása és mentése érdekében történt. Fotók: 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

"Alakulatunk 150 fővel és több mint 50 technikai eszközzel vette fel a harcot a légi betolakodókkal"

"A harcászati szintű gyakorlat alapvetően a bajba jutott légi járműveken szolgáló személyzet, utasok, valamint elszigetelődött emberek felkutatása és mentése érdekében történt.

A tapasztalatszerzés érdekében MI–8 típusú szállító helikopterek, valamint JAS–39 típusú Gripen vadászgépek repültek be Győr légterébe. A kiképzésen számos hazai alakulat katonái megjelentek, míg a Magyarországgal szomszédos országok, valamint Törökország és Belgium kutató-mentő erői is meghívást kaptak.

Ameddig a többi alakulat Pápán, Újdörögdön, valamint a várpalotai 0 pont környékén bajba jutott személyek után kutatott, addig a skarlátpiros barettsapkás győri honvédek a likócsi bázison, valamint az ezred győrszentiváni lőterének kijelölt harcrendjeiben az ellenséges szándékkal érkező repülőeszközöket igyekeztek felderíteni, követésbe venni, s imitáltan megsemmisíteni.

Alakulatunk 150 fővel és több mint 50 technikai eszközzel vette fel a harcot a légi betolakodókkal" – közölte Sályi Gergő törzsőrmester.A zajterhelés miatt türelemre van szükség

A vadászgépek okozta fokozott zajterhelés miatt mind a Honvédelmi Minisztérium, mind a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Győr környékén élők megértését kéri.


Gripenek és rakéták a győri hadgyakorlaton - fotók: 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéri László Győrben

2014. szeptember 16-án (kedd) 17:00 órakor folytatódika Győri Gyufalevelek programsorozat, amelyen… Tovább olvasom