Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Újra több járat lesz csúcsidőben

Egy összevont, egy meghosszabbított és több sűrített járat – ezek lesznek a legfontosabb változások a szeptember 1-jén életbe lépő győri helyi autóbusz-menetrendben. Az önkormányzat hajlandó fizetni a többletkilométerekért a Volánnak.
A Kisalföld Volán Rt. és az önkormányzat tegnapi utolsó egyeztetésén véglegessé vált az iskolakezdéstől december 31-ig érvényes győri helyi buszmenetrend. A változásokról Pócza Mihály, a cég vezérigazgatója és Vizi Norbert, a városépítési iroda munkatársa tájékoztatta a Kisalföldet. Eszerint a Révai utcából Újvárosig közlekedő 1-es, illetve a Marvalváros II-t a belvárossal összekötő 3-as járatot összevonják, a 3-as busz az Aradi vértanúk útjától az 1-es vonalán halad. Ezzel a lakótelep és Újváros között közvetlen összeköttetés lesz, amelynek számozása 1-es marad.

Az így megspórolt kilométereket – merthogy a járműveknek nem kell bemenniük a Révai utcába – „visszaforgatják", s az eddigi 3-as járat vonalán sűrűbben mennek majd a buszok, úgy, ahogy eddig az 1-esek.
A 23-as járat végállomása szeptembertől munkanapokon a Virágpiac helyett a szigeti Korányi Frigyes téren lesz. Ennek magyarázata az, hogy a Mészáros Lőrinc utcai kollégiumnál, illetve a lakótelepeken sok egyetemista száll fel, akik eddig csak átszállással tudtak eljutni az intézménybe. A szakemberek azt várják ettől, hogy valamelyest csökken a zsúfoltság a 11-es buszokon. Döntés született arról is, hogy a 22-es, a 23-as, a 40-es, a 14-es és a 11A jelzésű járat december végéig csúcsidőben sűrűbben közlekedik – ahogy az február elejétől június közepéig történt.

Még néhány apróbb változás is lesz a menetrendben. A 4-es járatokat az eddigiekhez képest nyolc perccel később indítják, és kismértékben változnak az indulási idők a 11A vonalon is. A 8-as vonalon a munkanapokon Likócsról eddig 21.46-kor induló járat tíz perccel később, 21.56-kor rajtol. A 25-ös vonal 7.30-as marcalvárosi járatának indulási ideje ősztől 7.25 lesz. A 33-as vonalon munkanapokon a Révai utcából eddig 12.25-kor, illetve a Győzelem utcából 12.55-kor induló járatok öt perccel korábban, 12.20-kor és 12.50-kor indulnak. Az augusztus 2-tól munkanapokon bevezetett, a szabadhegyi új temetőhöz közlekedő ingyenes, 18-as járat természetesen megmarad.

A változtatások némelyike azt eredményezi, hogy a Kisalföld Volán buszainak több kilométert kell futnia a tavalyi tarifatárgyalásokon meghatározott 5 millió 109 ezernél. Dr. Kovács Lajos győri jegyző lapunk kérdésére elmondta: a város hajlandó fizetni a pluszteljesítményért, aminek összege várhatóan néhány millió forintot tesz ki.
Az önkormányzat és a Kisalföld Volán Rt. megállapodott abban, hogy ősszel komplex felmérést végeznek az utazási szokásokról, az egyes járatok telítettségéről. A jövő évi menetrendet a tapasztalatok alapján állítják össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a lakótelepi tó

Több bosszúságot, mint kellemes élményt adott a győri József Attila-lakótelepen lévő úgynevezett II.… Tovább olvasom