Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Újra táncol az egész város!

Harmadik alkalommal rendezik meg a Győri Táncművészeti Biennálét, június 23. és 27. között.

A rendezvénysorozat keretében a magyar táncművészet vezető együttesei lesznek láthatóak: a klasszikus balettől a néptáncon át az alternatív előadásokig a táncművészet minden műfaja képviselteti magát.

Mexikói-, magyar táncházak, gyermekprogramok, bábelőadás, koncertek, utcai performance-ok, flash mob, zumba, fesztiválkocsma színesítik a III. Győri Táncművészei Biennálét.

Időpont: június 23-27.

Helyszínek: Győri Nemzeti Színház nagyszínpada és Kisfaludy-terme, a színház előtti tér és a Széchenyi tér.

Főbb fellépők: Szlovák Nemzeti Balett, Poznani Lengyel Táncszínház, Pécsi Balett, Szegedi Kortárs Balett, Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar, Állami Népi Együttes, Kovács Gerzson Péter, TranzDanz, a mexikói Compania de Danza Folklorica Tenochtitlan, Fivérek, Kulik Johanna, Santiago Maciel, Josip Bartulovic és a Pesti Tangózenekar, Fitos Dezső Társulat és a Vaskakas Bábszínház, Star Jam Session, Bebe és Tóth Vera.

A sajtótájékoztatón Kiss János, a Győri Balett igazgatója
elmondta: sok együttes szeretett volna fellépni a biennálé keretében.

Magyarázatként megjegyezte, hogy Győrben 1998-ban rendeztek először táncművészeti fesztivált, és 2007-ben született meg a döntés, hogy kétévenként, azaz páratlan években, amikor nincs ez a táncfesztivál, akkor megrendezik a táncművészeti biennálét. Az idei már a harmadik lesz. Ezúttal Lengyelország a díszvendég, a lengyel táncosoknak jelképesen átadják a magyarok az EU elnökségi tisztet.

Somogyi Tivadar alpolgármester arról beszélt, hogy nyaranta Győr már hagyományosan a magyar táncfőváros és a hazai táncélet színe-javát ezúttal is várhatóan szívesen fogadják a városlakók, akik általában tánckedvelők és nyitottak e művészeti ág számos irányzatára.

Serfőzőné Tóth Andrea, a városháza főosztályvezetője megjegyezte: Győr a táncbiennálé ideje alatt viszonozza azt a lehetőséget, hogy a város bemutatkozhatott Pécsett az Európa kulturális fővárosa programsorozatban. Ezúttal pécsi kulturális produkciók mutatkoznak be Győrben, színesítve ezzel a táncbiennálét.

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2011. május 26. 13:06
    „Inkáb minden második évben ?”
  • 1. elemér 2011. május 26. 13:05
    „Mi ez a Biennálé ? Talán félévi Magyarul ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kitüntetést adományoz

A Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kitüntetést adományoz a Győr város területén, az… Tovább olvasom