Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Újra támadt a rottweiler: négy kisgyerek az áldozat!

Győr-Tényő - Négy gyermeket szinte sokkos állapotban láttak el a minap a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház baleseti sebészetén. A legkisebb, ötéves kisfiúra egy nagytestű kutya támadt Tényőn, s miközben a nagyobbak a kicsi védelmére keltek, a borjúméretű rotweiler őket is megharapdálta. A három lány és a kisfiú nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.


M.né Edit, a legnagyobb lány édesanyja kétségbeesetten rohant a kórházba, s még mindig nem tudja visszatuszkolni a könnyeit, amikor a kis híján tragédiával végződő kutyatámadásról beszél.
 
- A lányom a barátnőjével és két kisebb gyermekkel sétált Tényőn, amikor egy, zárt kenelből elszabadult nagytestű kutya támadt a hétéves kislányra – idézte vissza a történteket az anya.

– A nagyok kisebbek társaik védelmére keltek, ám az ötéves fiú a földre került, – ott harapdálta vicsorogva az eb.

A gyerekek szülei a történtek ellenére nem tettek rendőrségi feljelentést, ám ma levélben fordultak Tényő polgármesteréhez.

Naponta kórházban kötik át a három lány és a kisfiú sebét, két hétig iskolába, óvodába sem mehetnek, ám a fizikai traumánál jóval nagyobb a lelki sokk, egy ideig bizonyos, hogy Tényőt és környékét is nagy ívben kerülnék.

Dr. Horváth Orsolya, a település jegyzője érdeklődésünkre elmondta, a keddi kutyatámadás kapcsán már intézkedtek, a helyszíni szemlét követően értesítették az állat gazdáját is, a feljelentéssel élőt is. A gyermekeket ért harapás kapcsán is élhetnek a szülők ezzel a jogukkal.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. Muaddib 2009. február 24. 22:57
  „A gazdáját ! A kutya nem tehet róla.”
 • 41. PrettyWoman 2009. február 24. 19:12
  „Ja!
  38! Melyiket rúgtad tökön? A kutyát vagy a gazdáját?”
 • 40. PrettyWoman 2009. február 24. 19:11
  „Kobak, mélyen igazad van. Vannak országok, ahol "fegyverviselési engedélyhez" van kötve bizonyos kutyák tartása. Nyilván azért, mert olyanok, amilyenek (nyilván nem tacskók meg puncinyaló kiskutyák).
  Nekem az az érthetetlen, hogy ahol ennyi gond van egy kutyával - a legnagyobb az, hogy kint az utcán kóborol, nem a kerítés mögött őrzi a házat - ott nem lakik egy tökös férfi sem, aki megleckéztetni a kutyát, ha már a gazdája nem teszi? Kövezzenek meg nyugodtan a kutyabarátok, de ha az én gyerekemet bántotta volna, én agyonlőttem volna az biztos. Az természetes, hogy ha valahol kutya van, az ház őrzésre való, és ha én bemegyek és megharap, az az én saram, minek mentem be oda. De az utca közterület, bocsánat! Egyébként ha családi házban laknék, én is tartanék kutyát, egészen biztos. De betartanám a szabályokat, foglalkoznék vele. Nem szégyen néhány szakkönyvet sem elolvasni, kikérni kutyások tanácsait, stb. De néhányan tényleg ész nélkül tartanak kutyát.
  Kezd elszaporodni az a divat is, hogy a panelban is tartanak kutyát. Itt a mi lépcsőházunkban is van egy. Jó, nem egy félelmetes állat, ilyen kis üvegmosó, nem értek a fajtájához. Nem is nagyon ugat, csak néha. Viszont szörnyű bűz árad ki abból a lakásból, ahányszor nyílik az ajtó. Egy kis lakásban laknak vagy hatan. Van náluk kutya, macska, valami patkesz-féle, cigiznek, nem mosdanak, nem takarítanak. De tény, csak gázálarcban lehet elmenni az ajtajuk előtt. Télen is megfagyásig szellőztetünk szinte napi 24 órában, mert még eggyel feljebb is érezni a szörnyű bűzt. Én havonta elfújok kb. egy flakon légfrissítőt. Volt, mikor hazajöttem és olyan szag volt, mint a macskahányás. De nem lehet mit csinálni velük, hiszen sajnos lakáson belül mindenki azt csinál, amit akar.”
 • 39. Fedayn 2009. február 24. 11:10
  „Agyonlőni azt a szájbabaszott kutyát!Meg az összeset amelyik,kint kóborog!”
 • 38. Muaddib 2009. február 22. 18:48
  „Getya-val értek egyet, nekem a volt szomszédomnak volt rotwelerje és volt hogy jöttem haza
  És nem tudtam a nagy kaput kinyitni a kocsinak, mert a kutyája kint volt és féltem ha kinyitom összebalhéznak az én kutyámmal.
  Addig már sokadszor szóltunk neki rá se baszott, kimondott újgazdag tuskó.
  Átkiabáltam neki hogy vigye el a kutyát az volt a válasz, hogy mit idegeskedsz.
  Annyira tehetetlennek éreztem magam ezzel a pökhendi szarkupaccal szemben magam hogy legjobb reakcióm az volt hogy tökön rúgtam."
  Nem vagyok az erőszak híve de, ezután tudta hol a kutyájának a helye és már nem engedte ki felügyelet nélkül.”
 • 37. győri01 2009. február 21. 15:10
  „Azt írja a cikk,hogy egy zárt kennelből szabadult el a kutya.Márpedig,ha a kennel zárva van,az eb nehézkesen tolja el a reteszt,vagy bármilyen zárat.És nincs a háznál kerítés,ahol ilyen kutyát tartanak?Nekem is volt rotim,és annak megfelelő viselkedéssel és temperamentummal rendelkezett,mégsem támadott meg senkit,de védte a gazdáját amikor kellett.Nem az állat a hibás az emberek nemtörődöm viselkedése végett,ám normális idegrendszerű és kellően szocializált kutya nem támad meg gyerekeket.Ez egy szörnyű eset,ami bármelyikünk gyermekével előfordulhat,ezért nagyon szigorú fellépést kíván az ügy.”
 • 36. lolika_ 2009. február 21. 11:25
  „Nos, ami hiányzik a cikkből...
  A négy gyerek sétált az utcán. A kutya észrevette őket és elindult feléjük. A legkisebbek, megijjedtek és elkezdtek sirni. Akkor a kutya nekitámadt a legkisebbnek. Mikor a nagyok megpróbálták a földön fekvő kisfiút kiszedni a kutya szájából őket is megharapta. Mire a felnőtt segitség megérkezett már három gyereken harapás volt és a kutya még mindig támadt!! Ez után jött a kórház...
  Rendőrségi intézkedés, ÁNTSZ szemle, kutya karanténba került.
  Másnap reggel a kutya ugyanúgy kint volt, ekkor jött az Önkormányzati feljelentés. Polgármesteri, jegyzői szemle, szabálysértési eljárás, pénzbüntetés kiszabása a gazdára.
  A kutya rendszeresen az utcán volt, nem ez volt az első eset, már szóltak miatta a tulajdonosnak, de ez kellett, hogy bezárják?!”
 • 35. kriszton79 2009. február 21. 10:23
  „És még valami.... Mit jelent a cím??? MI az hogy "Újra támadt a ....." ?? Volt már ezzel a kutyával bármilyen gond? Vagy csak egy szenzációhajhász cím?”
 • 34. kriszton79 2009. február 21. 10:20
  „Kezdjük az elején. Először is rettentően sajnálom a gyerekeket, mielőbb épüljenek fel, mind testileg, mind lelkileg....DE nekem is volt egy rottweiler-németjuhász keverék kutyám, és a pár éves gyermekem még a csontot is kiszedhette evés közben a szájából, "lovagolt a hátán" egyszóval mindent megtehetett vele a gyerek, annélkül, hogy egy percet is tartanunk kellett volna attól hogy bántaná. Viszont nem egyszer voltam szem- és fültanúja, ahogy az utcáról ingerlik a kölykök a kutyát, benyúlkálnak hozzá. Ez addig fajult hogy majdnem megkapott egy ilyen kölyköt, akik tanítási idő alatt (miután a ház előtt futottak mindig tornaórán) azzal szórakoztak, hogy ki meddig mer benyúlni a kapun. Természetesen nem a kutyát szidtam le, viszont neveletlen és felelőtlen kölyköknek beígértem egy-két dolgot, ami hatásosnak bizonyult. Úgyhogy mielőtt ítéletet mondanánk, talán a részletekkel is tisztában kellene lenni. És mindig az ember a HIBÁS!!!”
 • 33. rebetli 2009. február 21. 10:09
  „Igaz vannak idomított munkakutyák. De ezek Kutyuli akkor is DÖGÖK! Tudom,és tapasztaltam, hogy a kutyák
  zöme a gyerekekre allergiás! Nem kell őket macerálni,akkor is bántják a gyereket!Ez a kutya ránéztében még
  a gazddáját is megtámadja!!!Eb rendelet nincs, vagyis egyenlő a 0-val!”
 • 32. getya 2009. február 21. 09:37
  „Egyértelműen a gazdája a felelős! A kutya nem tehet róla! Ha az eszetlen gazdája erre nevelte. Sajnos a kutya is olyan, mint az ember, van belőle rossz és jó is! A gyerekeket nagyon sajnálom... És együttérzek a szülőkkel, viszont azt is tudom, hogy nállunk mikor gyereksereg meg egy a ház előtt, gyakran becézgetik a kutyát, gyakran pedig ingerlik! (Bernáthegyi+két tacskó)

  Jobbulást!”
 • 31. nibail 2009. február 21. 07:38
  „Tisztelt Fórumozók! Úgy látom sokan nincsenek tisztában azzal,hogy milyen fajta is ez a kutya! Totális tévedés ha azt hiszik,hogy ezeket a kutyákat támadásra,és vadságra tenyésztették ki! Aki nem tudja az infót erről a kutya fajtáról olvasson utána. Nekem volt ilyen kutyám,persze nem láncra verve,és kenelben,hanem szabadon az udvarban.De foglalkozva és nevelve volt,ami sok kutyánál hiányzik.A gyermekek játszottak vele,jóban volt vele a postás is:),de egyszer és mindenkorra tudni kell hogy hol a határ.13-évig volt hű társunk ez a rottweiler.Igaz hogy a kinézete alapján mindenki tartott tőle aki benézett az udvarra,de nyugodt éjszakáim voltak! Vagyis erről a kutya fajtáról csakis jót tudok mondani,persze ha normálisan van nevelve és tartva! A gyermekeket nagyon sajnálom.Roszkor voltak rossz helyen.”
 • 30. Kutyuli 2009. február 20. 23:25
  „Kisgyerekeket oknélkül nem támad meg egy kutya sem és kikérem a nevükben, hogy "DÖGÖK". Akik vak embereket vezetnek, romok alatt élő embereket mentenek, kábítószeres bandát buktatnak le, csak megbecsülést érdemelnek. Valami szerintem is hiányzik a cikkből!!!???”
 • 29. metrooman 2009. február 20. 21:46
  „Kobak
  az nekem is szöget ütött a fejembe hogy valaminek történnie kellett hogy az a kutya annyira ki akart jönni a kennelből lehet csak valamit elfelejtettek hozzáírni.
  Igazából annyit akartam írni hogy igen sokan tévhitekben ringatják magukat hogy ezek "harcikutyák" ami eleve hülyeség mer a barátomnak van 2 kutyája egy Bull Terrier meg egy Pitbull aztán akármi van csak körbeszagolja az embert aztán mehetsz. MINDEN A NEVELÉS KÉRDÉSE!!!
  Ha valaki azér tartja a kutyáját mer teccik neki vagy akármi az biztos nem úgy fogja nevelni hogy rámutat valamire aztán kutya már szét is szedte, az olyan gazdikkal van a gond aki úgy tartja a kutyáját na aki ettől bejön abból kutyaszar lesz vagy tart egy kutyát amivel foglalkozni kell közbe meg 3 műszakban dolgozik.......
  A nevelés a lényeg!!!!”
 • 28. albatrosz 2009. február 20. 19:33
  „Remélem a gazdája nem ussza meg három példányos ejnye-bejnyével!”
 • 27. Judytka 2009. február 20. 17:46
  „A kutya,az kutya.Minden ilyen esetben a gazdi a felelős..
  Jobbulást a kicsiknek!”
 • 26. Kobak 2009. február 20. 17:05
  „25. hozzászólás előrelátó 2009.02.20. 16:52

  "Azért ez nem így müködik.....nincs feljelentésí???? Akár meg is ölhette volna a dög a gyerekeket.."
  Hát igen. Ha egy Roti IGAZÁN dühös akkor annak tragikus vége lehet. Bár a Rottweiler csak indokolt esetben támad. Ez lehet célzott külső inger, de a nem megfelelő tartási körülmények is okozhatják.
  "...zárt kenelből elszabadult..." Miért szabadult el?
  A cikkben leírtak túl kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy megpróbáljuk az igazságot keresni az ügyben.”
 • 25. előrelátó 2009. február 20. 16:52
  „Azért ez nem így müködik.....nincs feljelentésí???? Akár meg is ölhette volna a dög a gyerekeket........és nincs feljelentés????? Csak azért, kényelmi szempontból, mert nem akar bíróságra járni??????? Mi köze ennek ???? Súllyozni kellene a dolgokat......majd akkor egy gyilkoságnál sem megyünk bíróságra tanuskodni......mert el vagyunk kényelmesedve,??????”
 • 24. anya81 2009. február 20. 16:52
  „Az eset borzasztó, ilyenkor hol van a kutya gazdája??? A kutyák viselkedéséről sokszor nem maguk, hanem gazdáik tehetnek...
  Szomorú, hogy egyre több az ilyen támadás és a gyerekek igazából nem tudnak semmit sem tenni ellene, sokszor még egy felnőtt sem tud megfékezni egy megvadult állatot. Mindenesetre bátor cselekedet volt, hogy segíteni akartak a kisebben és nem hagyták ott. (mert ugye manapság már ez a "divat"- ha baj van, lelépnek...)

  Csajsziland!
  A cikk szövege engem is idegesít, tele van logikátlan, összefüggéstelen mondatokkal, egyszer 5 éves kisfiú, utána 7 éves kislány... Magyartalan szavak, kifejezések, pl. "visszatuszkolja a könnyeit", "feljelentéssel élő", stb. A Kisalföld online cikkeit egyre többször jellemzi ez az összevisszaság.
  De ha olvassa a cikk írója, talán még azelőtt kijavítja a hibát, mielőtt a nyomtatott lapba bekerül...”
 • 23. Kobak 2009. február 20. 16:43
  „Egyébként a kutyatartást ugyan úgy mint az autóvezetést jogosítványhoz kötném. Sok ember a alkalmatlan kutyatartásra vagy nem éppen a neki megfelelő ebet tartja. Ez nem csak közveszélyes, de a kutyának sem tesz jót.”
42 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a megyei közgyűlés: se Molnár, se Audi, balhé igen

Győr - Tíz órakor kezdődött, s már véget is ért a megyei közgyűlés ülése, melyre Molnár Csaba nem… Tovább olvasom