Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Újra szavaznak Havasiné jelöléséről

Győr - Február 23-án szavaz ismét a parlament Havasiné Orbán Mária jelöléséről, akit a köztársasági elnök másodszor is a Legfelsőbb Bíróság elnökének javasolt.

Ezt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke jelentette be csütörtökön, ugyanakkor kitért arra is, Havasiné Orbán Mária jelölésével kapcsolatban több kérdés is felmerült, amelyekről hamarosan levelet ír a köztársasági elnöknek. Szili Katalin tájékoztatása szerint Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető ezzel összefüggésben levelet küldött neki, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy az alkotmány nem ismeri az újrajelölés fogalmát, ezért a meghallgatással kapcsolatban jó lenne tudni az Országos Igazságszolgáltatási Tanács álláspontját. A házelnök közölte: az alkotmányügyi bizottsághoz fordult amiatt, hogy újrajelölésénél van-e szükség ismételt meghallgatásra.

A Győri Ítélőtábla elnökének főbírói kinevezését 203 igen, 152 nem és 9 érvénytelen szavazat mellett, titkos szavazással nem támogatta december 7-én a parlament. Sólyom László a sikertelen szavazás után keményen bírálta a döntést. Ugyanakkor bejelentette, ismét Havasiné Orbán Máriát jelöli. A tábla elnöke ekkor csak a Kisalföldnek nyilatkozott: leszögezte, hogy vállalja és megtisztelőnek érzi a jelölést. Később ezt így magyarázta lapunknak: „Az elnök úr arról tájékoztatott az első jelölésemkor, hogy változásokat szeretne az igazságszolgáltatásban. E törekvésével tökéletesen azonosulni tudok, s ha ő az én személyemben látja a változás garanciáját, akkor természetes, hogy elvállalom." A Kisalföld által korábban megkérdezett szakértő szerint egyébként szükségtelen Havasiné ismételt meghallgatása, hiszen leegyszerűsítve a kérdést: sem ő nem változott, sem az Országos Igazságszolgáltatási Tanács.

Olvasóink írták

 • 12. Imcsi 2009. február 13. 18:07
  „10.pmfc. Az autós példádra visszatérve, egy kicsit sántít: jó oké, hogy az a legjobb autó a kategóriában, de" a főnököm nem engedi, hogy megvegyem!”
 • 11. matriné 2009. február 13. 13:54
  „Ez e szavazósdi még mindig a múlt rendszerre hasonlít! Akkor is. azt mondták, hogy itt egy "piros alma" válassz!
  Ma is itt van egy jelölt válassz! No és, ha választottál erre az egyre szavaztál, akkor meg úgy kell neked, miért vagy ennyire lökött!
  Ki kellnevezni mint azt Horn Gyula tette annak idején, azután meg kuss neked!”
 • 10. pmfc 2009. február 13. 13:19
  „Justitia!

  Ha neked Gyurcsány szakmailag zseni, akkor ebben a kérdésben nekünk nem is érdemes vitatkozni.

  DE az autós példád az már izgalmasabb.
  Csak sántít.
  Ez úgy lenne helyes, ha én ajánlanék neked egy autót, ami minden teszten az egyik legjobb lett, mindenki elfogadja, hogy tökéletes autó, de te mindennek ellenére, minden szakmai méltatás ellenére azt mondanád, hogy jó oké, hogy az a legjobb autó a kategóriában, de te mégsem azt akarod megvenni.
  Megteheted, de semmi értelme nincs.”
 • 9. nocomment41 2009. február 13. 11:33
  „MSZ(M)P Internacionálé
  http://www.youtube.com/watch?v=tY7JHXx0HQw”
 • 8. Primax 2009. február 13. 10:46
  „Ha a Parlament újból leszavazza Havasinét, akkor már nem Havasinét fogja leszavazni...”
 • 7. Justitia 2009. február 13. 10:01
  „Tisztelt pmfc! Fogalom és megnevezés zavarban szenvedsz! Nem MSZMP! A konstruktív ellenzéket pedig nem a "kivonulósdis" FIDESZ alkotja! Idegbetegség meg kb. a Kövérnél kezdődik! Feri már nemzetközi szinten bizonyította, hogy elismert, felkészült politikus - igaz, hogy ez pontosan ellenkezik a Te véleményeddel! -
  A szakmai szervezetek véleményével nincs is baj, ezért sajnálom Havasinét, azonban, ha a parlament válassza a főbírót, az a minimum, hogy az ő véleményüket is kikérem! Te mit szólnál hozzá, ha autót akarnál vásárolni és Te választod kia típust és a színt és én azt mondom, itt van egy sárga Trabant, válassz közüle! /Autó is és szines is!/”
 • 6. Justitia 2009. február 13. 09:27
  „Tisztelem, becsülöm Havasinét, azonban ilyen magasan képzett embernek lehetne egy kicsivel több tartása!
  A köztársasági elnökről is addig kellett volna szavazni, amig a jelenleginél jobbat nem találtak volna! Nem kellett volna sokáig keresni!”
 • 5. joco 2009. február 13. 06:06
  „? mit is várunk olyan "jelölötöl" ki a saját furcsa "vakondozo" nyiltan ellenörzött "megszavazását" elfogadta.”
 • 4. pmfc 2009. február 12. 23:45
  „Az úgynevezett nőt, minden egyes szakmai szervezet elfogadta jelöltnek! Ennél több érv nem kell az alkalmasságát illetően. És csak azért hátráljon meg, mert Feri éppen idegbetegsége egy rosszabb napján úgy gondolta, hogy a jelölt alkalmatlan??

  Az úgynevezett MSZMP pedig elmehet a búsba. Ők papolnak folyamatosan, hogy nincs konstruktív ellenzék!!!”
 • 3. SAmu 2009. február 12. 22:49
  „A nő téves ítéletet hozott a soproni mélygarázsügyben, melyet aztán másodfokon megváltoztattak. Ennél jobb nincs?”
 • 2. matriné 2009. február 12. 18:19
  „Ha egy kicsi kis becsület szorult volna a jelöltbe, akkor még most visszalépne! Az elnök úr pedig jó lenne, ha kihúzná a fejét a homokból!”
 • 1. csabi710 2009. február 12. 17:00
  „Úgysem fogják megszavazni most sem. Nem a saját zsebükről szól, nem lesz egyetértés most sem.
  Csak ezt miért ők szavazzák? Azért, ha kiderül a vaj a fülük mögött, esetleg oda mondhassák, hogy én rád szavaztam!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatterápia Győrben: Göndör ovisok és nyugdíjasok kedvence

Győr-Gönyű – Az állatterápia klinikailag bizonyított remek hatását szerencsére egy győri… Tovább olvasom