Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Újra sikert terveznek a győri filharmonikusok

Bemutatták a Győri Filharmonikus Zenekar új évadjának programját. Az együttes vendége lesz többek között Kocsis Zoltán, Ránki Dezső, Perényi Miklós, Gilbert Varga és a Hot Jazz Band.

Nőtt a koncertlátogatók és a bérletesek száma, minden hangverseny telt házas volt – hangzott el pénteken a Győri Filharmonikus Zenekar sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták az együttes ˝Mindenki játszik˝ szlogennel meghirdetett 2010–2011-es programját. Fűke Géza igazgató elmondta: négy bérlettel huszonkét hangversenyt terveznek, amelyek vendégfellépői között öt Kossuth-díjas művész, tíz karmester szerepel.

A Győri Filharmonikus Zenekar az új évadban is számos neves vendégfellépőt fogad.
A Győri Filharmonikus Zenekar az új évadban is számos neves vendégfellépőt fogad.

Sok más mellett Lukács Gyöngyinek, Kocsis Zoltánnak, Ránki Dezsőnek és Perényi Miklósnak, valamint Gilbert Vargának, a világhírű karmesternek (Varga Tibor győri származású hegedűművész fia – a szerk.) tapsolhat az új évad közönsége. A győri filharmonikusoktól már megszokott ˝kikacsingatós˝ koncert következő vendége a népszerű Hot Jazz Band lesz. Szó volt arról is, hogy a Liszt-év kapcsán ˝Magyar rapszódia˝ címmel a Győri Balettel terveznek közös produkciót. A műsorukban szereplő zeneművek közül a zenekar igazgatója külön említette Verdi ˝Rigoletto˝ című operájának koncertszerű előadását, amelynek főbb szerepeit Miklósa Erika, Nyári Zoltán és Perencz Béla énekli.

 Kocsis Zoltán idén márciusban már dirigálta az együttest. Fotó: Kisalföld-archívum
Kocsis Zoltán idén márciusban már dirigálta az együttest. Fotó: Kisalföld-archívum

A győri filharmonikusoktól már megszokott ˝kikacsingatós˝ koncert következő vendége a népszerű Hot Jazz Band lesz. 
Fűke Géza hangsúlyozta: az új program összeállításánál legfontosabb szempont volt ˝a közönség és a minőség˝, illetve az, hogy ˝nincsenek alibikoncertek, csak szép esték lesznek˝. A zenekar igazgatója szólt a ˝Kulturális élményfürdő˝ című kampányukról is, amellyel a plakátok mellett rádióban és televízióban is népszerűsítik az új előadásaikat, illetve a kedvezményes bérleti lehetőségeket.

Az együttes sikeres szerepléseit Ottófi Rudolf alpolgármester méltatta a pénteki sajtótájékoztatón. Megemlítette, hogy ˝a fiatalítás jót tett a csapatnak, így a friss évad vonzó programot, újabb közönségcsalogató, szép zenéket ígér˝.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárddal növelik az egészségügyi fejlesztési keretet

Csapod, Sokorópátka és Tápszentmiklós a Nyugat-dunántúli Operatív Programban támogatást nyert… Tovább olvasom