Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Újra nyitva a győri Kőtár

Szombattól október végéig ismét látogatható a csak nyáron nyitva tartó győri Várkazamata, amely a városi múzeum kőtárának ad otthont.
A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum pénteki közleménye felidézte: a kazamata abban az erődítményben található, amelyet itáliai mesterek építettek 1537-től négy évtizeden keresztül, Bécs védelmének érdekében az egész várost fallal véve körül.


Ennek egyik eleme, az egykori Bécsi-kaput védelmező, máig kiváló állapotban lévő Sforza-félbástya belső tereiben és udvarán helyezték el a múzeum lapidáriumát, benne többek között a XIX. század közepén lebontott, későreneszánsz stílusú, az antik diadalívekre emlékeztetően háromnyílású Bécsi-kapu faragványainak töredékeit vagy a Fehérvári kapu szétroncsolódott kapuszárnyát.

A gyűjteményt gazdagítja számos, Győrből és környékéről származó római kőemlék, amelyek dokumentumai a két fontos hadiút találkozásánál fekvő antik Arrabona történetének. Emellett a Várkazamatában láthatja a közönség a Horváth József téglagyűjteményének anyagából rendezett kiállítást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízi központ az üres gátőrházból

Most szerződnek, majd átvenné, felújítaná és többfunkciós vízi kulturális központot alakítana ki a Duna-régió Vízi-turisztikai Szövetség az üresen álló kisbodaki gátőrházból. Tovább olvasom