Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Újra nyit a gyógyászati részleg

Jövő hétfőtől átmenetileg ismét a Pannon-Víz rt. üzemelteti Győrben az épületében lévő gyógyászati részleget. Erre a Rába Quelle Kft. kérte a társaságot. A gyógyfürdő felújítása várhatóan jövő áprilisban kezdődik.
Kattintson a képre >> A részleget sokan keresték fel, nagy kiesés lett volna a betegek számára, ha hónapokig zárva van.
Jövő héttől ismét fogad betegeket a Rába Quelle gyógy-, termál- és élményfürdőjének gyógyászati részlege. A betegek gyógyulását szolgáló fürdő a régi, és átmenetileg üzemeltetője is az lesz: a Pannon-Víz rt. A cég a közelmúltban adta át a részleget a Rába Quelle Kft.-nek, és az alkalmazottakat is a kft. vette át. A gyógyfürdő működtetésének átmeneti visszavételére a Rába Quelle kérte meg a vízszolgáltató céget, a kft.-nek ugyanis még nincs meg a jogosítványa a működtetéshez. A Pannon-Víz rt. megtárgyalta a felkérést a város vezetőivel, és elvállalta a gyógyászati részleg további, bizonytalan ideig tartó üzemeltetését.

Sipőcz Ernő, a társaság elnök-vezérigazgatója a Kisalföldnek elmondta, a megyeszékhelyen és környékén nagy az igény a gyógyfürdői kezelések iránt. A részleget naponta kétszázan-kétszázhúszan keresték fel, nagy kiesés lett volna a betegek számára, ha a fürdő hónapokig zárva van, márpedig a Rába Quelle jó ideig nem tudta volna megoldani a gyógyászati szolgáltatást.

Ennek okáról Kovacsics Imrét, a társaság ügyvezető igazgatóját kérdeztük. Amikor társasága átvette szerződéssel az élményfürdő szomszédságában lévő gyógyfürdőt, azt feltételezte, hogy nyomban hozzákezdhetnek az évtizedek alatt elhasználódott épület felhasználásához, a létesítmény korszerűsítéséhez. Ám előre nem látható építészeti nehézségekkel találták szembe magukat, s még továbbiak adódhatnak az épület tervezése, és később felújításának megkezdése után.

A munkák megkezdéséig több hónap telhet el. Konzultálva szakorvosokkal, közöttük dr. Szanyó Ferenc reumatológus főorvossal, jutottak arra az elhatározásra, hogy a felújítás megkezdéséig a gyógyászati részleg üzemeltetésére a Pannon-Víz rt.-t kérik meg.
A gyógyfürdő felújítása és korszerűsítése várhatóan száz-százötvenmillió forintba kerül, s a munkák márciusban, áprilisban kezdődhetnek. – A Rába Quelle a Népjóléti Közlönyben már ezt megelőzően szerepelteti gyógyfürdőrészlegét, így a korszerűsítés után azonnal fogadhat vendégeket, gyógyulást kereső betegeket – mondta nyomatékkal az ügyvezető igazgató –, akár fizetők, akár szakorvos által beutalt betegek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharos pártülés heves szópárbajjal

Az MSZP Győr és környéke szervezetében Balogh József előbb egy városi képviselővel, majd az MSZP… Tovább olvasom