Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Újra működik a Kuopio-park szökőkútja Győrben - fotók

A szerdán átadott, szépen felújított szökőkútban tilos fürdeni. Erre matrica is figyelmeztet.


15 év után ismét működik a Kuopio-park szökőkútja. A szerdai átadáson Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy Szabó Erik önkormányzati képviselő közös támogatásával valósították meg a fejlesztést. Az elhanyagolt, működésképtelen szökőkút gépészetét, vízforgatóját tették rendbe a Győr-Szol szakemberei, továbbá az alkotás összetört elemeit javították ki és tisztították meg az egészet.

Ilyen volt, ilyen lett a szökőkút.
Ilyen volt, ilyen lett a szökőkút.

Emellett a környéken lévő padokat kicserélték újakra, illetve új szemeteskukákat is kihelyeztek, továbbá az itt lévő ivókutat is felújították és használhatóvá tették. Őszre az időjárás függvényében új, árnyékot adó fákat is ültetnek, s addigra a park ezen az oldalán felújított járda és kerékpárút is lesz.

A szökőkút megóvása, rendeltetésszerű használata és a környék közbiztonsága érdekében a rendőrségre bekötött, 0-24 órán át figyelő kamera került kiépítésre.

Ilyen volt, ilyen lett a szökőkút.
Ilyen volt, ilyen lett a szökőkút.

Radnóti Ákos elmondta, hogy a szökőkút az szökőkút, s nem fürdőmedence - akinek ez nem tűnne fel, mivel sajnos Győrben ez már visszatérő probléma más városrészben is - matricák is ki vannak helyezve, hogy nem ivóvíz és tilos a fürdőzés, s rendszeresen vegyszeres kezelésű vizet forgat a berendezés is. Egyeztettek a közterület-felügyelettel, rendőrséggel is, akik folyamatosan ellenőrzik majd a környéket is a rendeltetésszerű használat miatt.


A képviselők hozzátették, hogy a környéken zajlik a körforgalom építése is, ezért kérik a türelmet, de úgy gondolták, hogy minél előbb rendbe hozzák a szökőkutat és átadják azt, hogy az idén elhúzódó nyári hőségben a pihenésre, hűsítő kikapcsolódásra is lehetőség a munkák közben is.

Olvasóink írták

 • 9. Mankapunka 2013. augusztus 08. 00:48
  „Látod kurcil, te kiindulásod az, mert neked az agyad már erre van beállva.

  gonzo Bárkit várunk szívesen egy kis kivizsgálásra, hisz most volt a híradóban, hogy a magyarok a legboldogtalanabbak, főleg a nők nálunk. Mi megkeressük, hogy miért is vélekednek így a saját életükről. Nézd meg a videót a rtl honlapján.”
 • 8. gonzo 2013. augusztus 07. 19:55
  „Manka,szóval a Meseosztályról írogatsz.Most már mindent értek.:)”
 • 7. Brenda7 2013. augusztus 07. 19:34
  „Nem ott élek, de örülök annak, hogy felújítottak egy ilyen létesítményt. Jó lenne ha a város többi képviselője is hasonló eredményeket érne el a megbízói örömére.”
 • 6. kurcil 2013. augusztus 07. 18:53
  „Manka szánalmas a magyar?zatod... Azt irod, mert ott lakik viknek a vkije, azert lett most felujitva. Ebbol kiindulva akkor mivel most fideszes varosvezetes van, az csinalta most meg, akkor vki fideszesnek a valakije... De akkor épült, amikor szoci városvezetés volt, ezert arnyekra vetodtel, nagy öngól... Vagy az illető minden korszakban a valakinek a valakije? Nevetséges! Az ilyeneknek mint te, isten mentsen meg embereket, mert akkor a varosra rohadna minden, mert neked semmi sem jo, ha elkeszul, inkabb maradna ugy pusztulva, leelve minden, ahogy neked jo volt...”
 • 5. Mankapunka 2013. augusztus 07. 18:25
  „Te kezdtél el Vikizni, már ne is haragudj. Ki mondta, hogy jobb oldali közelségű az illető?

  Ezt most nagyon benézted pajtikám, inkább gyere kivizsgálásra a Meseosztályra, szívesen várunk, mert kezelésre szorulsz, amint látszik.

  Úgy látom, az autómosás nem tiltott a vízből, még szerencsére.”
 • 4. kurcil 2013. augusztus 07. 18:05
  „Mankapunka miről beszélsz te szerencsétlen az a kút akkor épült, amikor a Baloghék, szocik voltak...
  Vagy akkor is a vkinek vkije az illető? Szánalmas... Pl hol te laksz és ott akármi történik az azért, mert te vagy vkinek a vkije???”
 • 3. Mankapunka 2013. augusztus 07. 17:20
  „Mert tudjuk, hogy kinek a kije lakik ezen a környéken, azért van megcsinálva.”
 • 2. Edem85 2013. augusztus 07. 17:14
  „Na meg a Marcalvárosban lévőt is illene már megcsinálni...Vagy minden Adyvárosnak jut csak???”
 • 1. ATX 2013. augusztus 07. 16:29
  „Örülök. És a Bisinger sétányi mikor fog újra működni? (Már vagy 30 éve csak ígérgetik a felújítását, aktuális pártszínektől függetlenül.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a győri KÉK DUNA rádió?

11 év után megszűnhet a győri KÉK DUNA is? - olvasható a kérdés a rádió facebook oldalán. Tovább olvasom