Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Újra meséltek a diákok a Petz Aladár kórház kis betegeinek

Második alkalommal látogatták meg a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola diákjai a Petz Aladár Kórház kis betegeit. Az első alkalom megilletődöttsége után a diákok immár otthonosan mozogtak a kórházban, és még több pozitív élménnyel gazdagodtak.

"A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk.

A meseolvasás nemcsak a betegek gyógyulását segíti, hanem a diákok számára is pozitív tapasztalat. Átélhetik, hogy egy kis energia- és időráfordítással milyen hatalmas örömet képesek szerezni másoknak" – mondta Kiss Gy. Etelka, a K&H Bank a K&H Bank lakossági fiókcsoport vezetője.

A Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola diákjai számára a meseolvasó kisdoktorok program a gimnáziumi éveik egyik meghatározó élményévé vált. A visszajelzések alapján több diák döntött úgy, hogy folytatja a meseolvasást és a jövőben önállóan is ellátogat a kórházba, hogy könnyebbé tegye az ott gyógyuló kicsik mindennapjait.

"Azért csatlakoztunk a K&H gyógyvarázs programhoz, mert úgy gondoljuk, hogy ebben az életkorban a mások iránti figyelem, az önkéntesség különösen fontos, és az iskola is erre próbálja nevelni a gyerekeket.

A meseolvasáshoz hasonló alkalmak segítik a munkánkat, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a diákok átéljék az önzetlenség örömét" - mondta Kollár Ágnes, a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola tanára.

A K&H gyógyvarázs 2010 őszén indította el "meseolvasó kisdoktorok" szórakoztató programelemét, amelyben középiskolai osztályok az önkéntesség jegyében ellátogatnak egy közeli kórházba, hogy mesét olvassanak a beteg gyermekeknek.

2011 az önkéntesség éve, ezért a program különösen aktuális a közreműködő diákok és iskolák számára. Mint minden önkéntes programnak, a meseolvasásnak is komoly nevelési és edukációs előnye van.

Emellett pedig segít, hogy azok a kicsik, akik a kórházban gyógyulnak, egy kis időre elfelejtsék nehézségeiket és együtt izguljanak, nevessenek a mesék szereplőivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos Cukorbeteg Találkozó lesz Győrben szombaton

A Diabetes Nemzetközi Világnapja alaklamából Országos Cukorbeteg Találkozó lesz Győrben 2011.… Tovább olvasom