Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Újra lehet strandolni

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat elvégezte az idény előtti vízvizsgálatokat a megyei szabad strandokon. Győrött az Aranyparton lehet fürdőzni, a Kóvalternél idén már nem.
Egészen mostanáig az idő alig kedvezett a pihenni vágyóknak, néhány napon belül, a vakáció beköszöntével azonban minden bizonnyal benépesülnek a strandok.

A Kisalföldön kijelölt szabad strand mindössze 11 van. Szabó Ágotától, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megyei intézetének járványügyi felügyelőjétől megtudtuk: elvégezték az idény előtti vízmintavizsgálatokat. Az ellenőrzéseket kéthetente-havonta, illetve szükség esetén bármikor megismétlik. Győrött két szabad strandot üzemeltet a kommunális szolgáltató: az Aranypart I-et és II-t. A Kóvalter idén már nem tartozik ezek közé, mivel a víz minősége és mennyisége a korábbi években sem volt alkalmas a fürdőzésre, így gyakran kellett a szezonban hosszabb ideig is zárva tartani. Pihenőhelyként azonban továbbra is igénybe vehető.

Győrön kívül a gyirmóti Achilles parkban és Ikrényben található még kijelölt szabad strand. Az ÁNTSZ-vizsgálatok szerint mindkettő vize megfelelő minőségű.

Szabó Ágota hozzátette: minden strandolónak a saját felelőssége az, hogy milyen helyszínt választ a fürdőzésre.  Akik nem kijelölt szabad strandokon hűsölnek, számítaniuk kell fertőzésekre, bőrkiütésekre.
A balesetveszélyekről már nem is szólva, hiszen nem lehet tudni, hol, milyen mély a víz, és sajnos nem múlik el nyár figyelmetlenségekből és meggondolatlanságokból eredő tragédiák nélkül sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

400 ezres hegedű ajándékba

Benkő Szilárd, a győri Széchenyi-egyetem zeneművészeti intézetének oktatója, az egyik győri… Tovább olvasom