Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Újra le kell zárni a győri rakparti utat?

Az elmúlt napok hóolvadása és csapadéka kisebb árhullámot indított el a Dunán és a Rábán, emiatt a Mosoni-Duna vízállása Győrnél hétfőn este elérheti a 430 centimétert.

Az elmúlt napok hóolvadása és csapadéka kisebb árhullámot indított el a Dunán és a Rábán, emiatt a Mosoni-Duna vízállása Győrnél hétfőn este elérheti a 430 centimétert.

Ha így történik, ismét le kell zárni a Móricz Zsigmond rakparti utat - tudtuk meg Németh Józseftől, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjétől. Az előrejelzést hétfőn reggel pontosítják, a döntést ennek ismeretében hozhatja meg a város.

Németh József hozzátette: a Duna vízszintje Nagybajcsnál meghaladta az elsőfokú árvízvédelmi készültség szintjét vasárnap, miután azonban további érdemi emelkedés nem várható, készültséget nem rendeltek el.

Ugyanakkor elsőfokú belvízvédelmi készültség lépett életbe ma az alsó-szigetközi öblözetben, ahol a szavai és a győrzámolyi szivattyútelepet indították el nappali üzemmódban.

Az igazgató kérdésünkre elmondta: az osztrák prognózisok szerint a Dunán tartósan magas vízállás alakulhat ki, másodpercenkénti 3000-3500 köbméteres vízhozammal.

A 2011 őszén átadott 600 méter hosszú győri rakparti utat első ízben idén január 6. és 14. között kellett lezárni a Mosoni-Duna magas vízállása miatt.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Hyppolit 2013. február 04. 19:46
  „30. Patriot: "szajkózzátok a hülyeségeket.., öten ismételgetitek itt..".
  Én nem mondanám senki kommentjére, hogy hülyeség, főleg úgy, hogy műszaki érvekkel alátámasztva épkézláb és elfogadható más megoldást a jelen önmagáért beszélő helyzetről mondani nem tudsz. Az az "öt" fő enyhe számolási hiba, de(!) bárki aki nem értett/ért egyet az alsó úttal, különösebb haszna és érdeke nincs abból, hogy leírja állásfoglalását. "Leben, und leben lassen"- szeretné mindenki élni a megszokott ritmusú életét, és aki emiatt naponta hatalmas kerülőre kényszerül, annak idő, pénz, energia, stb., amit senki nem fizet meg neki.
  A Bpi- alsó rakpartot ezzel a "hermafrodita" megoldással összehasonlítani nagyon gagyi. Egyrészt teljesen más technológiával és más fizikai jellemzőkkel bíró anyagból épült, másrészt a funkcionális használat lényegét 31. IV. Béla előttem már részletezte. Ezen túl a várható károk jelentkezni fognak, és mindez borítékolva volt.
  Azért mert pl. Pisaban van egy olyan megsüllyedt torony, ami világhírű, "nekünk" még nem kell csak azért is tudatosan egy eleve megsüllyedésre ítélt toronyépületet építeni, hogy háátha...Murphy-törvénye örök! (Meg Darcy törvénye is!)”
 • 31. IV.Béla 2013. február 04. 15:58
  „30. Patriot!

  Volt egy jó rendszer, állandóan járható közúttal, többszáz ingyenes parkolóhellyel, amiket csak az áradáskor nem lehetett igénybe venni. Most az utat nem lehet használni egy évben ugyanennyi alkalommal, a parkolóhelyeket teljesen megszüntették. Budapesten pedig ha az alsó rakpartokat elönti a víz, akkor ott van még mindig a felső, és a hidakat ugyanúgy lehet használni, itt meg nem.

  Jó dolog a mozgólépcső, csak nem ér semmit, ha te fölfele akarsz menni, a tervező meg csak lefele építette meg, a normál lépcsőt meg elbontotta.”
 • 30. Patriot 2013. február 04. 14:10
  „Minek szólalna meg a a polgármester?
  Minden áradásnál szajkózzátok a hülyeségeket, azt is cirka öten ismételgetitek itt unós-untalan. Budapesten már lassan száz éve elárassza a rakpartokat a Duna, mégsem csodálkozik rajta a kutya sem.

  Hiába, szokatlan a "parasztnak a mozgólépcső".”
 • 29. embertelen 2013. február 04. 13:07
  „Azon nem csodálkozom, hogy Borkai nem szólal meg, mert valószínű, hogy a fidesz megtiltotta neki. Azon viszont csodálkozom, hogy a fidesz vezetőség még nem adott ki közleményt ez ügyben. Hallgatnak, mint a sír, sőt úgy néz ki, hogy a győri 2/3-nak, mármint a fideszes választóknak is megfelel ez az állapot, mert senki nem reklamál, vagy a fidesz mindent megtehet velük, mert most kuss a divat.”
 • 28. Babybogyo86 2013. február 04. 12:52
  „Felelősök? Normális munkahelyen, ha valaki ekkora hibát vét, annak van következménye.”
 • 27. fyzg 2013. február 04. 11:36
  „Zsolti mondjá le!”
 • 26. rubeola 2013. február 04. 09:16
  „Bravóóóóóó! Ki kéne állítani "terelőoszlopnak" azokat, akik ezt a baromságot megtervezték, jóváhagyták és megépítetették. Sajnos a mi pénzünkből.”
 • 25. acsali 2013. február 04. 09:09
  „Ha körbe kell menni, több benzin fogy, növekszik a kormány jövedéki adó bevétele. Több bevételből többet lehet visszaosztani a népnek.”
 • 24. mir 2013. február 04. 09:01
  „23. borsmenta 2013.02.04. 08:33

  Csodálkozom, hogy eddig nem perelték be a várost az életveszélyes piros kockaköves járdák miatt.”
 • 23. borsmenta 2013. február 04. 08:33
  „19. Leon60

  Próbáltad? A piros burkolat, ha esik két csepp eső, annyira csúszik, hogy hipp-hopp találkozik a nadrágod a burkolattal.

  Nem arról van szó, hogy lusta-e a győri lakosság (nem azok, nézd meg mennyi biciklis van még télen is, mennyien gyalogolnak a hidakon, a belvárosban, de még a belváros és Adyváros között is), hanem arról, hogy a városvezetésnek a város lakosságát kéne SZOLGÁLNIA. A vezetők viszont ez elfelejtették, és ha figyelmeztetik őket, akkor sem akarnak még csak hallani sem róla.”
 • 22. Tündenéne 2013. február 04. 08:02
  „Jé! Hát ki gondolta volna?”
 • 21. oPTiKa 2013. február 04. 07:52
  „Leon60, az az út rossz helyen van. Normális városban ilyen helyen parkot és sétálóövezetet alakitanak ki, nem autóutat.”
 • 20. lr 2013. február 04. 07:29
  „19! Leon! Szerinted csak erről szól, hogy gyalogolni kell?
  A Hatalmas kár amit okoztak a pénz amit elherdáltak a városvezetők az nem számit? vagy Te is közéjük tartozol azért beszélsz mellé?”
 • 19. Leon60 2013. február 04. 06:53
  „Sok sok elkényelmesedett lusta ember!!!
  Gyalogoljatok a belvárosba!!!”
 • 18. HarconaMarcos 2013. február 03. 22:19
  „17 - nna, pont ez a baj. Nem az emberség, empátia és egyebek hiányoznak, hanem a büntetőjogi felelősség. Ezek az emberek nem szívességet tesznek a győri polgároknak, ha hagyják őket élni, hanem pont azért kapták a kinevezésüket, és versenyképes fizetésüket, hogy rendben menjenek a dolgok a városban. Így van? Nem. Van felelős? Nincs. Mivan mivan mivan?!”
 • 17. ffd 2013. február 03. 21:39
  „Ha egy cseppnyi emberség és empátia lenne az illetékesekben, ilyenkor - legalább átmenetileg - ismét ingyenessé tehetnék Révfaluban a parkolást. A kutya sem akar állandóan beautókázni a belvárosba, csak rákényszerítik az embert a parkolóórákkal. Régebben reggel leparkoltam a rakpart valamelyik oldalán és gyalog mentem tovább. És még csodálkoznak azon is, hogy egyre kövérebb és egészségtelenebb az ember.”
 • 16. háté 2013. február 03. 21:16
  „Valami készül a "tornyos-épületben" Győr Megyei Jogú Város hivatalos térképén /többi térképen sem!/ -nem szerepel a Radó-sziget, sem a Rába -sziget oldali ága sem! - vajon,mit jelent ezek képzeletében ez?

  Felszólítom a természet törvénye ellen cselekedő városvezetést és a főépítészt, azonnal kezdjen tárgyalásokat a természettel, -vízzel, hogy milyen jogon megy ellen az ő kiemelkedő munkájukkal?

  Valószínű, nevezettek megvalósították a rájuk bízott vagyon hűtlen kezelését, mert tudták ez így fog bekövetkezni!
  Az arrogancia, a hozzá nem értés ilyen helyzeteket hoz! - az adófizetők pénzét szórakozzák el az "urak-elvtársak"!
  Előre a csónakkikötős mélygarázsért!”
 • 15. oPTiKa 2013. február 03. 20:29
  „Búzakörtének teljesen igaza van...

  Jobb helyeken egy ilyen örültséget nem lehetett volna véghez vinni - vagy ha mégis, repülnének az ezért felelös fejek.
  Nem a hiányzó parkolóhelyek miatt, hanem a buta, felelötlen tervezésért és kivitelezésért.”
 • 14. Mankapunka 2013. február 03. 20:26
  „Mondom én, meg fog állni az élet, mert nem mehetnek arra az emberek autóval.”
 • 13. urbaniastapista 2013. február 03. 20:25
  „#11.
  +kabinetfőnök és az előszobájában tanyázó politikai pr-marketing részleg.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Bogi az Eurovízió 2013 első elődöntőjében - fotók

A 16 éves Dallos Nyers Boglárka Tükörkép című számával szerepelt szombaton az elődöntőben. Tovább olvasom