Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Újra kell gondolni, hol élünk, hogyan és miből

Magyarország épségét, lakóinak jólétét veszélyezteti, ha nem újul meg a mezőgazdaság, ha nem nő a vidéki élet vonzereje és elmarad a táj helyreállítása – hívta fel a figyelmet Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa tegnap azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Pannonhalmi Nyilatkozatot nyilvánosságra hozta.
Az ombudsman közölte: szervezésében – a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Pannonhalmi Bencés Főapátság támogatásával – a fenntartható vidékfejlesztés kérdéseiről rendeztek tanácskozást szeptember közepén Győrött és Pannonhalmán. A résztvevők konkrét feladatokat tartalmazó nyilatkozatukban rámutattak: a táj és a biológiai sokféleség védelme megköveteli, hogy a helyi közösségek hozzájussanak a tényleges önrendelkezés feltételeihez.

A Pannonhalmi Nyilatkozat aláírói egyetértenek abban, hogy fenntarthatónak csakis az erőforrásait megőrző, illetve gyarapító fejlődés nevezhető. „Újra kell gondolni, hol élünk, hogyan és miből. Mindez többé nem technikai kérdés, hanem erkölcsi: földi otthonunk, utódaink jövője múlhat a válaszon” – mutat rá a nyilatkozat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ez büntetésadó a szeszes italokra˝

A parlament hétfőn fogadta el a jövedékiadó-emelésről szóló törvényt, amely a szeszes italok… Tovább olvasom