Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Újra kapható külön strandbelépő

A győriek kérésére újra lehet külön strandbelépőt kapni a győri strandon, nem kell a komplett jegyet megvásárolni.
Tavaly még lehetett, idén már nem különbelépőt váltani a győri strandra. Az üzemeltető Rába Quelle kft. ugyanis – ahogy az az ország összes hasonló, élményfürdővel vagy vízi parkkal kombinált létesítményében működik – egyben, fürdőközpontként kezelte a strandot és a termálfürdőt, így idén, a tavalyi átmeneti időszak leteltével már csak kombinált belépőt lehetett váltani. Nem olcsón, hiszen a termálba egy egész napos felnőttbelépő 1700, egy diák-, gyerek- vagy nyugdíjasjegy pedig 1100 forintba került, amit annak is meg kellett váltania, aki csak a kinti medencéket szerette volna igénybe venni. A borsos jegyárak miatt sokan kiszorultak a strandról, még úgy is, hogy a 3 órás és a családi belépőket kedvezményesen lehetett megvásárolni.

A győriek kérése meghallgattatott: a fürdő vezetése úgy döntött, hogy – próba jelleggel – ismét elkezdi a strandbelépők árusítását, amelyek az élményfürdőbe nem, csak a külső strand területére érvényesek. A jó hír, hogy nem akármilyen áron: a jegyek olcsóbbak, mint három évvel ezelőtt, amikor a társaság átvette az üzemeltetést. A rossz, hogy a nyomott jegyárak csak akkor maradnak biztosan érvényben, ha kellő számú strandolót sikerül a medencékbe vonzaniuk.

– Nem szerettük volna, ha a vékonyabb pénztárcájú győriek, akik közül sokaknak egyedül a fürdőzés nyújt kikapcsolódást ebben a kánikulában, a jegyárak miatt kiszorulnának a strandról, s azt reméljük, hogy az alacsony árak tömegeket vonzanak majd – mondta a bejelentést tevő Kovacsics Imre, a fürdő igazgatója.

– Úgy gondolom, hogy a 750 forintos felnőtt- és a 650 forintos gyerek-, diák- és nyugdíjasbelépők még a kevésbé tehetősek számára is megfizethetők. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy gazdasági társaság vagyunk, s a jegyárak leszállításából fakadó hiányt csak akkor tudjuk kompenzálni, ha a jelenleginél jóval többen pihennek a medencék mellett.
Erre minden esély megvan, hiszen a baljós előrejelzésekkel ellentétben hetek óta kánikula van a városban. A strandon hetente átlagosan 10 ezer vendég fordul meg; hogy a jelenlegi árak maradhassanak, ennek a duplájára lenne szükség. A tavaly már működő, régi-új rendszer újbóli bevezetése a szezon végéig 3–4 milliós pluszköltséget jelent a fürdőnek; a technikai átalakítások mellett többek között a gyorsabb bejutásért egy külön strandpénztárat állítanak fel a bejáratnál, a csak a strandra jegyet váltók pedig karszalagot kapnak. A két régi pénztár továbbra is zárva marad, az üzemeltetőt ugyanis jogszabály kötelezi az elektronikus beléptetőrendszer működtetésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő áprilisig bezár a 2-es posta Győrben

Pénteken csaknem egy évre bezárt a győri 2-es posta – a legnagyobb forgalmat lebonyolító postahelyet ugyanis felújítják. Jelenlegi formájában már nem képes az ügyfélforgalmat lebonyolítani, ezért szorul átalakításra. A felújítás ideje alatt a szolgáltatásokban néhány változás várható – tájékoztatta a Kisalföldet a Magyar Posta. További részletek itt >> Tovább olvasom