Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Újra jön a Kutatók Éjszakája

Lassan hagyománnyá válik, hogy minden év szeptemberében a Kutatók Éjszakája országos rendezvénysorozatán belül bemutatkoznak Győrött a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karának oktatói és kutatói is.Idén szeptember 24-én várják gazdag programokkal az érdeklődőket.

Idén EU-támogatással

Ebben az évben a rendezvény az EU támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulhat meg a TÁMOP 4.2.3. pályázat keretében. Kezdés időpontja: szeptember 24-e, péntek. A programok többségükben 17 órakor kezdődnek. Helyszín: Győr, Liszt Ferenc utca 42. és 17. (a kar oktatási épületei).
A számos izgalmat tartogató este során bemutatkozik a Környezetpedagógiai Labor (Környezetpedagógiai Kutatóműhely) és több téma közül választhatnak a látogatók a Pszichológia a gyakorlatban című programcsomagból. A néprajzkutatótól egy balladakutatás (Dely Mári) kulturális visszhangjairól hallhatnak az érdeklődők, akik az előadás után Bodó Vera, Dinnyés József, Szabados Zoltán művészetében, illetve műveiben gyönyörködhetnek, majd fellép a Csutora néptánc- és népzenei együttes is. Turisztikai szakemberek segítségével élménygazdag városnézésben lehet részük a program látogatóinak. Az úti cél Nádorváros. Kipróbálhatja magát bárki a nyelvérzék mérésével, vagy részt vehet a rekreációs terápiás bemutatókon, megismerkedhet az ergométerrel, a kalóriafelhasználás, a hőmérsékleti hatások mérésével fizikai terhelés közben. A kar botanikai kutatócsoportja a globális felmelegedés hatásai miatt igen fontos témáról, a növényvilág szárazságtűréséről tart előadást, illetve ehhez kapcsolódva laboratóriumi bemutatókat.

A részletes programokról tájékozódni lehet a www.kutatokejszakaja.hu, továbbá az Apáczai-kar honlapján (www. ak.nyme.hu).

Fotózz kutatót!

A Nyugat-magyarországi Egyetem a rendezvénnyel kapcsolatban fotópályázatot hirdetett Fotózz kutatót! címmel. Aki pályázni szeretne, hozzon magával fényképezőgépet és kapja lencsevégre a kutatót egy ellesett pillanatban. A versengésben csak a Kutatók Éjszakáján készült képpel lehet indulni (max. 5 kép). A műveket október 10-ig kell beküldeni elektronikus formában, a legjobb fotók készítőit tárgyjutalomban részesítik. A pályázatra jelentkezéshez szükséges űrlap, valamint egyéb adatok megtalálhatók a kutatokejszakaja.hu honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A két éve elhunyt professzorra emlékeztek Győrben

A két éve elhunyt Gidai Erzsébet professzorra, a Nyugat-magyarországi Egyetem egykori dékánjára emlékeztek. Tovább olvasom