Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Újra indulhat a máltai osztály?

Győr - Jövőre lesz éppen húsz éve, hogy hazánkban is megkezdte szó szerint áldásos tevékenységét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, három évvel később – Kozma Imre atya hívó szavára – megalakult a győri szervezet. A segítés jellegét mindig az aktuális gazdasági-társadalmi kérdések (is) alakították. A csoport most új lendületet véve, új célokat tűzött maga elé.
A szeretet iránytűjét jelentette régen is, mai is a máltaiság, Báthy Andrásné régiótitkár méltán lehet büszke elért eredményeikre: a sérülteket fogadó napközire, támogatószolgálatukra, a jelzőrendszeres hálózatukra. A húsz éve még kezdő önkéntesek helyére újak jöttek, a győri csoportra ráfért az átszervezés.

– Többféle ötletünk van, de az önzetlen segítés a munkánk minden területére jellemző – fogalmazott Szám Mária, a győri csoport vezetője. – Célcsoportot jelentenek a fiatalok csakúgy, mint a sérültséggel élők vagy az idősek. A kilencvenes évek elején évente indult egy-egy máltai osztály az azóta megszűnt Petz-középiskolában – most a máltai osztályok újraindítását szorgalmazzuk.

– Ha sikerül megnyerni ügyünknek a Prohászka Ottokár-iskola vezetését és Pápai Lajos püspök atyát, csak nyerhet az ötlettel a város – tette hozzá a csoportvezető.

– Munkám során többször megtapasztaltam: a fiatalokban van fogékonyság az önzetlen munkára, a gyengébb segítésére – tette hozzá Pusztai László, a győri csoport lelki és ifjúsági vezetője. – Hiszem, aki valaha is végzett karitatív munkát, lélekben gazdagabb felnőtt lehet.
Halász Vilmos csoportvezető-helyettes úgy vélte, az Amade utcai raktár lehetséges átköltöztetésével nagyobb helyük lehet, ide a fiataloknak szerveznének hasznos, tartalmas elfoglaltságot. Ebben segíthetik őket a leendő szociális munkások, szociálpedagógusok, tanítók és számítanak a társintézmények, szervezetek partnerségére is.


Önkénteseket várnak

Minden önkéntes munkája számít, éppezért elkötelezett segítők személyes jelentkezését is várják hétfőn, szerdán és pénteken délután 3 órától 5 óráig. Bővebb információval a 30/4855-336-os telefonszámon szolgálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszúrták, de még dartsozott kicsit

Győr - Kis híján tragédiába torkollott az a családi vita, amely során a 49 éves R. Józsefné hétfőn… Tovább olvasom