Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Újra felbontották a Szent István utat Győrben

Egy hónapon belül másodszorra bontották fel a győri Szent István út Eötvös park előtti útszakaszát. Portálunk utánajárt, miért van szükség az újabb útfelbontásra.
Egy hónapon belül már másodszorra bontották fel a győri Szent István út Eötvös park előtti szakaszát. Kedd reggel a munkálatokat ugyanott kezdték meg, ahol a hónap első napján is.

Fotó: Cseh Róbert
Újra dolgoznak a Szent István úton. Fotó: Cseh Róbert

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. győri üzemmérnökségének igazgatója, Csontos Miklós úgy tájékoztatta portálunkat, az útszakaszt egy csőtörés miatt kellett megint felbontani, ugyanis a víz pár napja újra szivárogni kezdett a Szent István útra.

- Mi csak az út helyreállításáért felelünk, a befejezni akkor tudjuk a munkát, ha a Pannon-Víz elhárította a burkolat alatti hibát - fogalmazott érdeklődésünkre Csontos Miklós, aki nem tudta megmondani, pontosan mennyibe kerülnek a munkálatok.

Fotó: Cseh Róbert
Fotó: Cseh Róbert

A felbontással kapcsoltban megkerestük a Pannon-Víz Zrt.-t is. Tóth László, a cég diszpécserszolgálatának vezetője észrevételünket megerősítette, és elmondta, a munkát azért végzik két részletben, mert nem akarták ennél jobban akadályozni a forgalmat.

- Az elhasználódott csőkötések cseréje miatt az Eötvös Parknál lévő buszmegálló mellett egymásután két helyen is fel kellett bontani a Szent István utat. Több mint negyvenéves azbesztcement vezetékről van szó. A korrózió miatt tönkrementek az úgynevezett Gibault-kötések rögzítő csavarjai, így előbb az egyik, később pedig a másik csőkötést korszerű kivitelűre váltottuk ki.

Ilyen jellegű meghibásodás eddig még nem történt ezen a vezetéken. A mostani beavatkozás helyén az útalapot még kedden elkészítjük, az aszfaltozást pedig az út kezelője végzi el később - tájékoztatott Tóth László, aki hangsúlyozta, a beavatkozás nem befolyásolja az ivóvíz szolgáltatást.

A kétszeri útfelbontás, illetve helyreállítás költségeivel kapcsolatos kérdésünkre a cég nem kívánt reagálni.

Olvasóink írták

 • 11. urbaniastapista 2011. szeptember 26. 15:14
  „Így most már két döccenő lett az eddig sima úton.”
 • 10. nagy971103 2011. szeptember 21. 16:36
  „9-nek: Akkor helyesbítek: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. állami cég. Azt is aggályosnak tartom, hogy egy állam cég nem nyilatkozik a költségekről...”
 • 9. Hyppolit 2011. szeptember 21. 12:21
  „4-hez! A cikk Magyar Közút Nonprofit Zrt-ről ír, és az nem tartozik az önkormányzathoz.(Amire te gondolsz, az szerintem az Útkezelő Szervezet.)Éppen ezért nem a győriek zsebét érinti. Nem lep meg, hogy a munka teljes ára nem tiszta, hiszen a munka oroszlánrésze a cikk alapján a Pannon-Vízet terhelheti, sőt a probléma is onnan ered.Engem is bosszantanak a felbontások, de a sületlen feltevések alapján egyáltalán kérdéses, hogy a cikket elolvastad-e?”
 • 8. arrabonem 2011. szeptember 20. 20:13
  „Hány "Gibault-kötés" lehet még a közelben? Egyenként fogják őket cserélgetni, a menetrendszerű csőtörések után?”
 • 7. enzso 2011. szeptember 20. 18:18
  „Én csak azt nem értem hogy múlthéten pénteken mentem arra felé és és elég vizes volt az út mely a hibára engedett következtetni! Csak annyit kérdeznék hogy mi tartott idáig? a sok liter elfolyt víz mind a győriek zsebéből ugrott ki.”
 • 6. Láng_Vince 2011. szeptember 20. 18:17
  „Úttörők...”
 • 5. Oreg35 2011. szeptember 20. 18:06
  „Aztán ha tudod olcsóbb lesz! Kis kíváncsiak, mindig mindent kell tudni? Úgy is megmagyarázzák!”
 • 4. nagy971103 2011. szeptember 20. 17:55
  „Azért azt aggályosnak tartom, hogy egy önkormányzati cég arra a kérdésre, hogy ez az egész mennyibe került nem kíván válaszolni. Azt hittem a Győriek pénzéből működik a vállalat és gondoltam nekik joguk van tudni, hogy mire mennyi is megy el....”
 • 3. vanessa 2011. szeptember 20. 15:52
  „szép napot,ez magyar munka, ma ennyit erröl,ki ellenörzi ezeket a munkákat?”
 • 2. pappe 2011. szeptember 20. 14:53
  „"Csontos Miklós, aki nem tudta megmondani, pontosan mennyibe kerülnek a munkálatok" Ejnye! Akkor nem a megfelelő embert kérdezték. Az "illetékes elvtársat" kellett volna...”
 • 1. kibic-elek 2011. szeptember 20. 14:51
  „Köszi, már épp agyaltam hogy mitől van hiányérzetem mikor nem kell a sávok között szlalomoznom ezen a qrva úton! Hát mert 3 hétig nem volt feltúrva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmilliót költenek a győri temetőkre

A győri önkormányzat 30 millió forintot biztosított a nyolc győri temetőt kezelő Győr-Szol Zrt.-nek a temetők felújítására és korszerűsítésére idén. Tovább olvasom