Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Újra elküldik a kérdőívet a képviselőknek

Százharminc kérdőívet küldött ki a környezetvédelemről a Reflex a győri polgármester- és képviselőjelölteknek.
Százharminc kérdőívet küldött ki a környezetvédelemről a Reflex a győri polgármester- és képviselőjelölteknek a választás előtt két héttel és mindössze öten küldték vissza a lapokat. A környezetvédő egyesület szerint ennél lesújtóbb választ nem is kaphattak volna.

– Szerettük volna megtudni a választási kampány alatt, hogy a gazdasági és szociális szempontok mellett milyen szerep jut a jövőben Győr város környezetének, zöldterületeinek jövőjét érintő kérdéseknek – tájékoztat a program vezetője, Lajtmann Csaba. – Sajnos akciónkat nem kísérte nagy siker. Összesen öt válasz érkezett a megkeresett százhuszonöt képviselőjelölttől. A polgármesterjelöltek közül egy sem küldte vissza a kérdőívet. Érdekes, hogy a Veszprémben indított kampányban a képviselők több mint harmada élt a válaszadási lehetőséggel – mondja a programszervező.
A Reflex Környezetvédő Egyesület nyolc kérdése között szerepelt, hogy a válaszadó egyetért-e a városi zöldterületek további beépítésével, továbbá azzal, hogy Győrnek nincs szüksége további kereskedelmi célú nagyberuházásra. Támogatná-e a városi kerékpáros- és gyalogosközlekedés fejlesztését, és ha igen, vannak-e konkrét elképzelései? Tervezi-e a tömegközlekedés utasbarát fejlesztését, s ha igen, milyen lépésekkel és milyen fejlesztési elképzelései vannak, amelyek hozzájárulhatnak Győr környezeti állapotának jobbításához? A kérdőívet Máthé Gabriella, Baksa Kálmán, Bárány István (aki akkor már nem volt polgármesterjelölt), Ecker Gyula és Krasznai Zsolt küldte vissza.
A reflexesek iróniáját példázza az első kérdés megfogalmazása: „Egyetért-e ön a városi zöldterületek további beépítésével?" Lajtmann Csaba szerint egyébként a kérdőív az akkor még potenciális városatyák későbbi számonkérhetőségét célozta, mondjuk arra az esetre, ha újabb bevásárlóközpontról kell dönteniük. Ennek érdekében a Reflex ismét elküldi a kérdőívet a már megválasztott képviselőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítőké(s)z tankönyv készül

A sikeres pályázatnak köszönhetően a résztvevőknek és a leendő szociális munkásoknak tankönyv… Tovább olvasom