Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Újra a tanösvényről: ˝érthetetlen kifogások˝

„Kritikán aluli a tanösvény?” címmel múlt héten számoltunk be róla, hogy Győrzámoly határában egy közel 9 milliós projekt keretében tanösvényt alakítottak ki, amihez a helyi önkormányzat 1,4 millió forint önrésszel járult hozzá.
A polgármester szerint a munka kritikán aluli lett. A Győri Többcélú Kistérségi Társulás mint a pályázat lebonyolítója sajtóközleményben reagált a cikkben megjelentekre.

„Minden településen, így Győrzámolyon is a felkért szakemberek az önkormányzattal egyeztetve, az igényeket felmérve állították össze a végül forrást nyert pályázati anyag terveit” – írta Sárkány Péter projektmenedzser. „Közbeszerzési eljárás során választottuk ki a kivitelezőket. Győrzámoly esetében bruttó nyolcmillió forintos fejlesztésről volt szó, melynek tizenöt százalékát, 1,2 millió forintot önrészként a helyi önkormányzat finanszírozott. Horváth Gábor településvezető személyesen járt nálam, hogy egyeztessük a projekt részleteit.

Augusztus 29-én tartották a faluban a műszaki átadást-átvételt. Ezen a kivitelező cég mellett a helyi polgármester, a jegyző, a műszaki ellenőr és a kistérségi társulás képviselője vett részt. A jegyzőkönyvben a polgármester mindössze annyi észrevételt tett, hogy egy pad megerősítésére s a csavarok dugózására van szükség. Emellett beíratta, hogy 150 méteres szakaszon az út további megerősítése s a pihenőhelyek előtti aljnövényzet kaszálása szükséges. Ezek megvalósulásának feltételével írta alá a jegyzőkönyvet. Két nappal később a műszaki ellenőr ezen munkák elvégzését hiánytalanul leigazolta. A tanösvény egyébként a gyalogosok számára épült, s nem az autósok érdekében. A polgármester aláírta a jegyzőkönyvet, ezek után érthetetlen, hogy kifogásolja a munka minőségét. Összességében közel félmilliárdos beruházás valósult meg a tagtelepüléseken: a kivitelezés során akadtak kisebb-nagyobb gondok, de ezeket mindig sikerült megoldanunk. Azóta egyetlen település sem keresett meg bennünket kifogásaival.

Kisbajcs esetében a településvezető a műszaki átadáskor listát írt a kifogásairól, melyeket a műszaki ellenőr is jogosnak tartott. A vállalkozó néhány nap múlva jelezte, készen vannak a hiánypótlásokkal, ezt követően a polgármester aláírásával és pecséttel igazolta, hogy elvégezték a munkát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van tíz boldog nyertesünk a győri vasútmodell kiállításra!

A következő tíz olvasónknak kedvezett a szerencse, s nyert két belépőt az ETO Parkban rendezett,… Tovább olvasom