Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Újnácik masíroztak Pozsony utcáin

Pozsony- Több száz fekete egyenruhás tüntető vonult hétfőn este a szlovák kormány épülete elé, szabadságot követeltek betiltott újnáci pártjuknak. Míg masíroztak, a rendőrök kísérték őket és nem avatkoztak be. Végül egy cseh állampolgárt állítottak elő.

A szélsőségesek a Szlovák Testvériség (Slovenská Pospolitos») a betiltó kormányintézkedés ellen vonultak fel, s követeltek "szabadságot a nacionalizmusnak". A vonulásnak Fico ellenes éle is volt, hisz szlovákiaszerte 17-én ünneplik a rendszerváltás évfordulóját, de a kormányfő, (kabinetjének kétharmada az előző rendszernek is  tisztségviselője volt) látványosan kimaradt az ünneplésből.

kopasz6.jpg

Egy cseh állampolgárt állítottak elő, mert szónokolt


Egy nappal a Fico-Gyurcsány találkozó előtt egyesületként is betiltották őket

A szélsőséges újnáci társaságot mint pártot 2006 őszén tiltotta be a legfelsőbb bíróság, de társadalmi szervezetként továbbra is működött. Egy nappal Robert Fico szlovák és Gyurcsány Ferenc magyar kormányfő szombati észak-komáromi találkozója előtt a szlovák belügyminisztérium polgári egyesületként is feloszlatta a II. világháború alatt fennállt szlovák csatlósállam félkatonai szervezetének egyenruháiban rendszeresen demonstráló társaságot.

A kormány épülete elé vonuló tüntetők tiltakozásába a rendőrség nem avatkozott be, mert a szervezők a gyülekezési törvény rendelkezéseinek megfelelően eleget tettek bejelentési kötelességüknek. A kormány épülete elé vonuló társaság egyik tagja azonban szónokolni kezdett, ezért a rendőrség előállította.

 

 

 

 

 

 

 Stanislav Jankovič, az országos rendőrfőkapitány helyettese a TA3 hírtelevízió kamerája előtt azt mondta, hogy az előállított személy nagy valószínűség szerint cseh állampolgár, aki ellen várhatóan szélsőséges eszmék terjesztése miatt bűnvádi eljárás indul.

 

 

 

 

 

kopasz.jpg

Fico-t is szidták, szerintük elmaradt a szlovák rendszerváltás

A Pozsony utcáit fekete öltözékben, de nem az ismert egyenruhájukban járó szélsőségesek szabadságot követeltek a betiltott Szlovák Testvériségnek (SP), szidalmazták a "totális államot" és a kormányt, mondván, hogy nem volt rendszerváltás, mert a jelenlegi kormányerők az egykori "bolsevik tolvajok" örökségét viszik tovább. Az egyik felszólaló szerint „1989-ben szabadságot ígértek nekünk, hát hol van az a szabadság?“

kopasz1.jpg

Este az újnáci csoport tagjai elhagyták a kormány épülete előtti teret

Késő estére ugyanide a demokratikus erők hirdettek csendes megemlékezést abból az alkalomból, hogy az egykori Csehszlovákiában 19 évvel ezelőtt kezdődött el a rendszerváltó bársonyos forradalom, amelyről Robert Fico kormánya az idén sem volt hajlandó hivatalosan megemlékezni.


kopasz4.jpg
Betiltott szervezetük jelképeivel vonultak a szlovák nacionalisták

Olvasóink írták

 • 17. joco 2008. november 19. 08:18
  „jockey 2008.11.18. 22:34 végig olvasva a reagálásokat, valoszinü nekem céloztad hozzászolásodat.Hát kedves "büszke" magyar- ki idegennyelvü nevet választ magának-én csak azt irtam, hogy "szélsöjobbos csapat mit is szolna, ha a Trianon "napján" vonulgatnának itt szlovák ...?" Érted? Én sem Trianonra sem a benesi dekrétumra nem vagyok "büszke", de leginkább azokra nem akik "lehetövétették" azokat - érted ?elinditottak két világháborut és el is vesztették azt- érted? és tán a fenti háborukat kirobbantokat és mai eszmei követöiket illene elöször szidni, tudod azokat akik már akkor is és most is "büszke"(mély)magyarok voltak .Érted Te büszke ANGOLnevü mélymagyar?
  Vagy tán azt is ird meg, hogy tényleg mit is szolnál Te és elv-társaid ha a két VH. befejezésének (emlék)napján román és slovák (korabeli)egyenruhás ( slovák és román szélsöjobbos elv-társaitok) katonai alakzatokban vonulgatnának hazánk területén?”
 • 16. jockey 2008. november 18. 22:34
  „Azért az elég szomorú, hogy van olyan "magyar" állampolgár, aki büszke Trianonra és a benesi dekrétumokra. Nagyon szomorú!”
 • 15. Primax 2008. november 18. 15:37
  „"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik".
  Ahogyan Virág elvtárs mondta volt...”
 • 14. joco 2008. november 18. 15:09
  „p.pablowsky 2008.11.18. 08:34 miért az elvtárs szo zavar?.de Neked (de csak Neked)csak könnyités kedvéért: én a Te elv-társaidrol irtam, érted? és a többi általam leirtakra- ha már "megszolitottál" miért nem válaszolsz?:
  " tudod azért mert ök nem a bécsi döntés évforduloján "vonulgattak" . ja és nem egy másik ország területén."Te ill.szélsöjobbos csapat mit is szolna, ha a Trianon "napján" vonulgatnának itt szlovák elv-társaitok, vagy a benesi dekrétum "születésnapján"? .ja és haver? a "szlogenjeik" nagyon hasonlitanak elvtársaiédhoz("bolsevik").
  knifemaster 2008.11.18. 08:58 tudod a szélsöjobbos elvek alapja, hogy "kirtaná" a másik nemzet ott élő-kisebbségben lévő tagjait.Lehet az ugyanolyan neonáci, de ha más nemzet tagja, hát akkor annyi.
  Fody 2008.11.18. 09:17 amiröl irtál"Ezen "terv" alapján Szlovákiában a soviniszta slota maradhat" ez a demokrácia következménye, tudod VÁLASZTÁSOK, de szerencsére nálunk eddig még nem sikerült(csak Csurka papának) bejuttni a parlamentbe.Na de ne "izguljatok" szélsöjobbos akárkik, a fideszes Wittner igyekszik a fidesz hátán bejutattni ezeket a ...”
 • 13. Putyilov 2008. november 18. 12:53
  „Őket miért nem verik szét a saját hazájukban??? Ez is hungaricum lenne??
  Csak nálunk megy,hogy nem érti magyar a magyart??”
 • 12. Fody 2008. november 18. 09:17
  „Kinifemaster!

  Nem a nacionalizmus nem ütkőzőpont! Az nem valaki vagy valami ellen, hanem valamiért van és mindig magában hordja a szomszédos nemzetekkel való megegyezés lehetőségét. sajnos az utóbbi napokpolitikai nyilatkozataiban, és sajnos a sajtóban is sokszor a "sovinizmus" szó helyett a "nacionalizmus" szót használták, mivel a használók hozzáértők, úgy gondolom ez is egy rosszindulatú, agymosó "terv" része!
  Ezen "terv" alapján Szlovákiában a soviniszta slota maradhat, még kormámykoalícióban is, nálunk még a nacionalizmus is elítélendő és tilos lesz.”
 • 11. knifemaster 2008. november 18. 08:59
  „Rosszul írtam a soviniszta helyett sovinizmus ellenest akartam.”
 • 10. knifemaster 2008. november 18. 08:58
  „Azt had kérdezzem meg nálamnál jobban hozzáértőktől(én nem politizálok),
  hogy ha a csoport soviniszta volt,akkor az ellenségem ellensége a barátom?
  Vagy attól még megmarad az nacionalizmus mint "ütközőpont"?”
 • 9. p.pablowsky 2008. november 18. 08:44
  „Hanuka és Mindneki:
  Bocsánat. Vétek volt nem utánanézi.
  A fenti cikk újabb példa a mai média tömegbefolyásoló, manipulatív munkájára. Sajnos áldozatuk lettem. De egyszer bosszút állok. :)”
 • 8. p.pablowsky 2008. november 18. 08:34
  „Joco:
  Nem voltam senki elvtársa, nem is vagyok, és nem is leszek.
  Csak a kettős mércére szeretném felhívni a figyelmet. Amit az egyiknek lehet azt a másiknak nem? Mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek. Tiszta Állatfarm, nem?”
 • 7. Hanuka 2008. november 18. 08:22
  „Csak a ködösítő cikkből az maradt ki, hogy ez egy sovinizmus ellenes társaság volt, aki épphogy Slota ellenes!

  Itt egy cikk: http://kitartas.mozgalom.org/cikk.php?t=615

  A tehát Ficóék "gesztusként" betiltottak egy nem magyarellenes szervezetet! Ti meg ezen örömködtök! Már megint átvágtak, hülyét csináltak belőletek meg gyurcsányból!”
 • 6. joco 2008. november 18. 05:54
  „p.pablowsky 2008.11.17. 21:00 -talán azért mert ök nem a bécsi döntés évforduloján "vonulgattak" . ja és nem egy másik ország területén.Te ill.szélsöjobbos csapat mit is szolna, ha a Trianon "napján" vonulgatnának itt szlovák elv-társaitok, vagy a benesi dekrétum "születésnapján"? .ja és haver? a "szlogenjeik" nagyon hasonlitanak elvtársaiédhoz("bolsevik).”
 • 5. M3gtr 2008. november 17. 22:22
  „jockey Rosszul tudod azt mondta hogy Magyar nácik nem vonulhatnak :)”
 • 4. jockey 2008. november 17. 22:16
  „Fico azt mondta, hogy őnáluk nem masírozhatnak nácik az utcákon. Akkor most mi van? Hazudik, vagy bolond? Egyre jobban hasonlít Gyurcsányra, csak egy lényeges különség van közöttük. Fico nem tette tönkre a saját hazáját gazdaságilag.”
 • 3. zotmund 2008. november 17. 21:52
  „Érdekes, hogy most sem Slovák honpolgár volt a bűnös. Azért odaát is van Gárda.”
 • 2. p.pablowsky 2008. november 17. 21:00
  „Furcsa, őket miért nem verték félholtra?

  Talán, mert ők Slota haverjai voltak?”
 • 1. upho 2008. november 17. 20:35
  „most is gardazni fogsz fico?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a jól képzett gépjárművezető

Győr-Moson-Sopron - Vonzó, rangos és biztos állás volt valamikor tehergépkocsi-vezetőnek vagy… Tovább olvasom