Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Ujjé! - Gyereknap, Pünkösd, feszt - Hétvégi programajánló

Győr-Moson-Sopron - A gyerekek játszhatnak kedvükre, a felnőttek szintén. Tartalmas hétvégi program a megyében. Ön hova megy? Tud jobbat? - írja meg! Fotóit a tudosito@kisalfold.hu-ra várjuk!


Gyermeknapok


Bakonyszentlászló - A helyi önkormányzat és a Bakony- erdő Zrt. a friss bakonyi levegőre, a természetbe várja a családokat fergeteges hangulatú gyermeknapra szombat délelőtt 10 órától. Légpuska-céllövészet, sorversenyek, lovas kocsikázás, bunkerépítés, sárkányeregetés, repülőgép-modellezés, dombról legurulás, ügyességi játékok, patakpeca, raliautó-bemutató lesz többek között a program, a megjelenés „játszós ruhában" ajánlott. Bővebb információt a 20/333-1899-es és a 88/573-110-es telefonokon, illetve a hagyomanyokmuhelye@gmail.com e-mail címen adnak.

Győr - A Szent-Györgyi-iskolában szombat délelőtt fél tíztől rendezik a gyermeknapot. Motoroskiállítás, -felvonulás, baranta- és BMX-bemutató, bográcsozás, szalonnasütés, családi és ügyességi sportversenyek, motorozás, célba lövés nyíllal, botvívás szerepel többek között a programban.

Abda - Arcfestés, hennafestés, lufihajtogatós bohóc, kézműves-foglalkozás, ugrálóvár, karaoke, közlekedési tanpálya, hógép, buborékgép, átfordulós hinta várja gyereknap alkalmából az érdeklődőket  szombaton délután 2 órától a helyi iskola udvarán. A programok közül a szervező, a Radnóti Miklós Kultúrház ajánlja a hiphop- és a jazzbalett-bemutatót, a meseszínházi előadásokat.Sopron-Tómalom - Gyermeknapot tartanak szombaton reggel kilenc órai kezdettel Tómalmon. A megnyitó után lesz kutya-, önvédelmi, valamint fegyverbemutató. Délelőtt 11 órakor Fertőrákoson lövészetet tartanak. A nap folyamán lehetőség van lovaglásra, sétakocsikázásra, quadozásra. A déli ebédet követően kezdődik a hetesrúgó és a karaokeverseny. A gyermeknapi bál este hét órakor kezdődik.

Csorna - A városi gyermeknap rendezvényei szombaton délelőtt 9 órakor játszóházzal kezdődnek a könyvtárban, majd délután 3-tól a művelődési ház környékén aszfaltrajzversenyt tartanak. Ugyanitt délután 3-tól este 7-ig gyermekprogramokon és táncházon vehetnek részt az érdeklődők.Mosonszentmiklós - A kisiskolában szombat délelőtt 10 órától kutyaszépségverseny, pingpongvetélkedő, majd különféle szabadtéri játékok szórakoztatják az egybegyűlteket. A közös főzést követően lovaglás, aszfaltrajzverseny, sportfoglalkozások, Rony-koncert, karaoke szerepel a programban. A Katica néptáncfesztivál este 6-tól kezdődik a művelődési házban.

Borünnep

Sopron
- 18. alkalommal rendeznek Borünnepet Sopronban, a Fő téren péntektől hétfőig. A négynapos rendezvény ideje alatt ezúttal is a nedűé lesz a főszerep, a hagyományoknak megfelelően pedig fúvószene és néptánc is hozzájárul majd az emelkedett hangulathoz. A XVIII. Borünnep részletes programja   a www.sopron.hu oldalon olvasható.

Kerékpártúra

Sopron - 18. alkalommal tartják meg a családi kerékpártúrát május 31-én, vasárnap. A résztvevők reggel kilenckor indulnak a  Vas-Villa' udvaráról (Dózsa Gy. u. felől). Útvonal: Sopron–Fertőrákos–Balf–Sopron. A távot sikeresen teljesítők sorsoláson vesznek részt. Díjak 1,8  millió forint értékben.
Katica Fesztivál

Mosonmagyaróvár -
A Flesch Károly Kulturális Központ és a Lajta Néptánc Egyesület első ízben rendezi közösen a Katica Fesztivált és a gyereknapot május 29. és 31. között. A színes kavalkádról és a fergeteges hangulatról a rendezvényre érkező török, lengyel, szlovák, osztrák és szlovén néptánccsoportok mellett  a gyöngyösi, a mosonszentmiklósi és a lajtás táncosok gondoskodnak ma este fél 7-től a kulturális központ aulájában. Holnap a gyereknap délelőtt 10 órakor kezdődik.  Délután 2 órától a nemzetközi néptáncfesztivál tánccsoportjai a Flesch szabadtéri színpadán lépnek fel, mesterségek utcája nyílik. Bábelőadás, koszorúkötés, este 6 órától a Kolompos-koncert várja a gyerekeket. Május 31-én, vasárnap 10 órakor, majd délután 2 órakor  szabadtéri élő társasjáték kezdődik  a Táltos Családi Körrel, a Lajta Játékparkban játékkészítésre lehet jelentkezni Csiki Lóránttal és Sári Adéllal. A délután fél 5-kor kezdődő gálaműsoron fellépnek a fesztiválon részt vevő tánccsoportok.

Birkapörkölt-fesztivál

Újrónafő - Harmadszorra szerveznek szombat délután 2 órától birkapörkölt-fesztivált. Bemutatkozik a Haller-iskola mazsorettcsoportja, a Mákvirágok tánccsoport, lesz indiai tánc, főzőverseny. Este 9 órától a FateRock, majd a Koktél koncertezik.

Falunapok

Babót - A település falunapját  szombaton rendezik. A programok reggel fél héttől horgászversennyel kezdődnek a kavicsbányatavon, majd tíz órától a lovasok vonulnak fel zenés kísérettel. Délelőtt a sportpályán az iskolások és az óvodások adnak műsort, majd ezt fogathajtó verseny követi. Ebéd után a Nívó zenekar lép fel, majd sport-, kulturális és kézművesprogramokra várják a látogatókat. Este héttől utcabál a Juli és a Happy End zenekarral, vendég a Betli duó.

Öntésmajor - A  hatodik falunapot szombaton délelőtt tíz órától tartják, pihenőpark- és labdarúgópálya-avatással. Délben nótaszó mellett bográcsparti, majd délután lovaglás, foci, néptánc, népdal és osztrák fúvószene várja az érdeklődőket. Este nosztalgiabálon táncolhat a környék apraja-nagyja.

Szany - A  kétnapos hétvégi falunapi rendezvények szombaton este kilenctől a hagyományos részeges ralival kezdődnek, majd vasárnap reggel hatkor zenés ébresztővel folytatódnak. A művelődési házban kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők, a sportpálya színpadán pedig kulturális programok lesznek. Délután négykor öregfiúk labdarúgó-mérkőzést tartanak,  ezt követően zenés és táncos rendezvényeken szórakozhatnak a helybéliek. Este tízkor bállal zárul a szanyi falunap.

Emlékhelyavatás

Dunaszeg - Közlekedési emlékhelyet adnak át a Mélyvölgyi Méri-tavaknál, a falu Hédervár felőli végén szombaton 11 órakor. Beszédet mond Babos Attila polgármester, Gáspár János, a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány titkára és Albán József plébános.

Pünkösdi hagyományok

Fertőszéplak - A Porpáczy Aladár Általános Művelődési Központ pünkösdi rendezvényt tart a fertőszéplaki tájházakban szombaton délután egy órai kezdettel. Felelevenítik a pünkösdi hagyományokat, a pünkösdi királyné falujárását mondókákkal, versekkel a  fertőhomoki gyerekek adják elő. Lesznek még népi játékok, zöldág-járás és -hordás, rózsakötés, valamint bodzaszörpkóstoló. Három órakor választják meg a pünkösdi királyt, ezt követően a Budakalászi Német Nemzetiségi Énekkar adja elő műsorát.

Levél - A pünkösdöt a levéliek szombat délután 3 órától a helyi sportpályán ünneplik. Szezonzáró játszóházba várják az érdeklődőket, de lesznek szabadtéri játékok és sétakocsikázás is. A Pünkösdi Vigasságban a színpadon a Pacsirták műsora tekinthető meg, majd sváb táncokat és pünkösdi nótákat ad elő a Levéli Nyugdíjas Egyesület Szivárvány csoportja, megtekinthető a Heideboden Énekkar, a Menny a pokolba(n) – Levéli Lábatlan Luciferke kalandjai a földön című előadás, a Jobbára Ártalmatlan Country Zenekar műsora. Este 8 órától Szék városi magas torony címmel a Levéli Népdalkör és a Kislaptáros népzenekar és néptáncosok lépnek fel, este fél 9-től a levéli harmonikások. Utána pünkösdi mulatság következik, muzsikál Robi és Adél.

Fertőszentmiklós - A vásártéren tartják meg holnaptól vasárnapig  a XVI. Szentmiklósi Napokat. A rendezvénysorozat pénteken délután öt órakor a 30 éves múltú celi vasútról szóló kiállításmegnyitóval  kezdődik. Este héttől rockpéntek lesz, fellép: Aktuális, RedIcon, Ellenzék és a Bikini.
Szombaton reggel már hat órakor kezdődik a horgászverseny, majd nyolctól sakkverseny lesz. Délután gyermekműsorok, valamint a helyi lovasok díjugrató-bemutatója szórakoztatja a közönséget. A zenét a T. Boy, Puskás Peti és a Big Mouse Band szolgáltatja. A Movement Dance Scholl, Bernadett Hastánc Stúdió tagjai is bemutatják tudásukat. Az esti bálon a Club 7 zenél, sztárvendég: Csepregi Éva.
Vasárnap reggel negyed tízkor a Szeredi-kápolnában tartanak szentmisét, majd megemlékezést a világháborús hősök emlékművénél. A vásártéren délután háromkor kezdődnek a programok, ennek keretében lesz rendvédelmi bemutató, fellép a  Free Time Band,  a Zalalövői Salla Művelődési Ház művészeti csoportja, a Michael Jackson Show hasonmása, Postás Józsi, a Diamant-Géniusz Művészeti Iskola növendékei. Az este nyolc órakor kezdődő bálon a Juice zenél, sztárvendég: Komár László.


II. Park Fesztivál

Csorna - A Felkelő Nap Háza Kulturális Egyesület szervezésében tartják a II. Park Fesztivált a  hétvégén. Péntek este 10 órakor Mexacito-koncert és rock and roll parti lesz a művelődési ház mellett felállított sátorban. Szombaton este 8-kor táncházat tartanak a Cserefa zenekarral, majd a Mind1 zenekar és az Erős Pista ad koncertet. Vasárnap délután 3 órától játszóházat rendeznek, este 10-től a Supersonic és a Vad Fruttik koncerteznek.

Verseny ifjú pecásoknak

Mosonmagyaróvár - A Nyugat-magyarországi Egyetem helyi kara és a Mofém Horgász Egyesület május 31-én, vasárnap a Vár-tavon gyermeknapi horgászversenyt szervez. Erre 6–14 éves ifjú pecásokat várnak: sorsolás reggel fél nyolckor lesz, a verseny délelőtt fél tizenegyig tart. A szervezők azt kérik: a horgászbot mellett haltartót, merítőszákot és csalit mindenki hozzon magával, etetőanyagot viszont biztosítanak.

Veteránjármű-találkozó Rajkán

Hatodik alkalommal szervezi meg az Aranykárász kemping május 29. és 31. között a Hármashatár-menti Veterán Jármű Találkozót. A régi autók szerelmesei péntek délutántól gyülekeznek a rajkai Aranykárász kempingben, ahol az este folyamán igazi szigetközi halételek fogyaszthatók, és a retró hangulat jegyében korhű filmeket vetítenek. Holnap délelőtt 9 órakor, a hivatalos megnyitó után ellátogatnak az féltoronyi (Halbturn) kastélyhoz,  majd Mosonmagyaróvárra hajtanak a résztvevők, ahol a sétálóutcán tartanak rövid pihenőt. A következő állomás Hédervár, az ebédet  Lipóton  fogyasztják el. Délután 4 órakor megnyílik az első Rajka-retró kiállítás, ekkor indul az első rajkai „kisvonat" is útjára, ami a kempingből a szoborparkhoz szállítja a vendégeket. Az este folyamán élő zenével szórakoztatja a vendégeket a rajkai Girls Hobby Boys zenekar, természetesen retró hangulatban. Vasárnap délelőtt 9 órakor indulnak Dunacsúnyba, illetve Bősre.


IV. Börcsi Lovas Vigasságok

Börcs -
A Horváth József emlékére szervezett fogathajtó versenyt vasárnap délelőtt 10 órától tartják a sportpályán. Kettes és négyes, valamint  pónifogatok akadályhajtásban versenyeznek. Délután egy órakor kezdődik a Nádasdi Ferenc Huszárbandérium bemutatója, a „Huszárkarusszel", fél háromtól  lesz a vadászhajtás, majd a díjkiosztás és a bál. A gyermekprogramok keretében 3 és 6 óra között lesz mesepad, célba dobás, barkácsasztal, óriáscsúszda akadálypályával és kürtőskalácssütés. Utóbbi este 8  óráig. A felnőtteket vad-, birka- és csánkpörkölt, babgulyás várja.

Olvasóink írták

 • 7. Lézerman 2009. június 01. 10:13
  „5.-nek!!
  Nem csak neked hiányzik,szerintem is jobb lett volna,ha legalább egy héttel előbb tudomást szerzünk róla.Rohanó világunkban nehéz időt szakitani ilyenre???”
 • 6. Ing.Böck 2009. május 31. 17:17
  „.....feszt-Hétvégi ".....???? mi a csoda ? Csak nem a német Fest szót akartad megmegyarosítani ??
  mert haláli rosszul sikerült !!!”
 • 5. Laclac 2009. május 31. 11:49
  „Csak azt nem értem, a Kisalföld miért utólag ír a programokról. Sokkal hasznosabb lenne, ha előre tájékoztatna azokról. Lehet hogy csak nekem hiányzik?”
 • 4. p620 2009. május 29. 14:52
  „Gyermeknap Kapuváron! 2009. 05. 30. Városi Sportcsarnok
  Délelőtt: Karateverseny, bemutató a Castrum SC szervezésében
  Délután 14.00 - tól: arcfestés, kézműves foglalkozás,agyagozás, bűvész, ugrálóvár, védőnői szűrővizsgálatok, lovaskocsikázás, Montanus kutyaiskola bemutatója, Tűzoltó autó bemutató, rendőrségi autó bemutató, elektromos kisautók, egész délután JUVENTUS RETRO PARTY, este 18.00 órától Surf de Ska zenekar.”
 • 3. Ikrob 2009. május 29. 13:05
  „Valami olyan programról, ami Győrben lesz, és nem gyereknap, nem tudtok véletlenül?”
 • 2. copu-vari 2009. május 29. 12:47
  „Helló!
  Kapuvárott semmi? Vagy csak nem közölték le?”
 • 1. veronikacska 2009. május 29. 09:03
  „Én ezt ajánlanám a Győrieknek:

  2009. május 31. 10-18 óráig Városi Gyereknap a Radó- szigeten ,,Lúdas Matyival a vásárban"

  Ezen a napon vásári sokadalomba hívjuk a város apraját és nagyját, ahol megelevenedik Lúdas Matyi története.

  Döbrög várában kalandos tudáspróbákat kell megoldanotok, a kézművesek utcájában készíthettek sokféle ötletes tárgyat, egy csodaszép körhintával repülhettek a magasba, dobozokból várat építhettek, s játszhattok az izgalmas óriás társasjátékokkal.

  Mindezek mellett garantáltan jól fogtok szórakozni a színpad előtt is, ahol az Alma Zenekar, a Bab Társulat, a Ládafia Bábszínház, a Hangraforgó Együttes, az Arrabona Diákszínpad színjátszói, és zsonglőrök produkcióit láthatjátok, hallhatjátok.

  Színpadi produkciók:

  10.30 - Arrabona Diákszínpad produkciója

  11.00 - Lúdas Matyi- Bab Társulat

  12.00 - Zsonglőr bemutó

  14.00 - Kölyök Komédiások Fesztivál nyertes produkcióinak bemutója

  14.20 -Zsonglőr bemutató

  15.00 - Mesevarázs Füzi Rozival

  15.30 - Zsonglőr bemutató

  16.00 - Hangraforgó koncertje

  17.00 - Ládafia Bábszínház bábelőadása

  18.00 - Alma Zenekar koncertje”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendbe teszik a Füles bástyát

Győr - Az Arrabona Városvédő Egyesület saját költségén helyreállítja a Győrben a Teleki László… Tovább olvasom