Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Újjáavatták a Győr révfalui vadászemlékművet - képgaléria

A Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület és Győr önkormányzata zászlóavatási ünnepséget rendezett a tizenkilencedik században megalakított Császári és Királyi 11. Tábori Vadászzászlóalj emlékének tiszteletére.

A szentmisével egybekötött ünnepség a révfalui Szentháromság-templomban kezdődött, ahol felszentelték a hagyományőrző egyesület zászlaját.

A Kálóczy téren az első világháborúban elesett hősök emlékére 1933-ban állított emlékmű újjáavatásán Fekete Dávid önkormányzati képviselő, majd Hende Csaba honvédelmi miniszter mondtak ünnepi beszédet. Révfalu képviselője többek között kiemelte, hogy a város az elmúlt években teljesen felújította az oszlopot, amelyre emléktábla is rákerült és elkészült a díszvilágítás is.

A honvédelmi tárca vezetője beszédének elején Kéri Kálmánra, a honvédő egyesület első elnökére, az 1990-ben megalakult parlament korelnökére emlékezett, mint a két világháborút megjárt katonára. a rendszerváltás után tagja volt az országgyűlésnek, korelnökként a parlament megalakulásában is közreműködött.

A honvédelmi miniszter kifejtette, tőle tanulta a honvéd hagyományok tiszteletét, és ma örül, hogy ezen a rendezvényen ennyi fiatal van jelen, hogy továbbvigyék az őseink előtti tisztelgést, a magyar hagyományokat.

Hende Csaba hangsúlyozta, a kormány és a honvédelmi vezetés elkötelezett a hősök hagyatékának megőrzése iránt - mondta. A miniszter nem mulasztotta el megemlékezni a harcokban elesett kétezer győri és nyugat-dunántúli "fiúról" sem.

Fotók: Mészáros Mátyás

Olvasóink írták

 • 7. acsali 2012. október 13. 12:28
  „Szép esemény.”
 • 6. andor47 2012. október 12. 21:04
  „Ha azt írták volna, hogy "határvadász" akkor azt hihették volna az olvasók, hogy a zöld ávósoknak emeltek emlékművet.”
 • 5. andor47 2012. október 12. 21:01
  „Nem kellett volna azt írni, mert nem "határvadászok" voltak. A "vadász" hadi értelemben azt jelenti, hogy könnyű fegyverzetű gyalogos katona.”
 • 4. mekkmester 2012. október 12. 15:30
  „3. igen!
  Igazából azt kellett volna írni, hogy a "...Határvadász emlékművet..."”
 • 3. gonzo 2012. október 12. 15:24
  „A cím kicsit félrevezető,én azt gondoltam valami vadkacsavadász-társaságról írnak majd...”
 • 2. feryke74 2012. október 12. 14:55
  „Köszönjük a Császári és Királyi 11. Tábori Vadászzászlóalj hőseinek, és mindenkinek aki az életét áldozta a hazájáért!”
 • 1. mekkmester 2012. október 12. 14:15
  „szép lett az emlékmű, s igazán szép ünnepség volt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kudlik Júlia a Bezerédj-kastélyban - képgaléria

A mai rohanó világban szükség van egy kis kikapcsolódásra, elszakadni a mindennapok egyhangúságából.… Tovább olvasom