Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta Még több cikk.

Újjáalakult a megyei békéltető testület

Győr-Moson-Sopron - Huszonkettőről huszonnégyre bővült a megyei békéltető testület tagjainak száma. A megújult testület továbbra is Horváth Lászlót bízta meg az elnöki teendők ellátásával.
Már öt éve nem a fogyasztóvédelmi hatóság jogosult arra, hogy egyéni ügyekben eljárjon, a vásárlásokkal, a szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszaikkal a fogyasztók a békéltető testületekhez fordulhatnak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület tagjainak három évre szóló mandátuma nemrégiben járt le, ezért volt szükség megújítására. A testületbe a civil fogyasztóvédő szervezetek és a kereskedelmi és iparkamara fele-fele arányban delegálhat tagokat. A törvény szerint a tagok száma minimum tizenöt, maximum harminc lehet. Megyénkben eddig huszonketten voltak a békéltetők, de mivel az utóbbi időszakban nőtt a fogyasztói bejelentések száma, most kettővel növelték azt. Győr-Moson-Sopronban a fogyasztóvédelmi békéltetés gyakorlata bevált, elterjedt, ismertsége országosan kiemelkedő. Eseteik száma alapján megyénk a harmadik Budapest és Pest megye után.

Tavaly kétszázhatvan ügyet tárgyalt a megyei békéltető testület, negyven százalékkal többet, mint az azt megelőző évben. Az idén már hatvanhatot.

A testület tagjai zömében azok maradtak, akik már korábban is gyakorolták ezt a feladatot. A napokban tartották alakuló ülésüket, ahol elnöküknek egyhangúlag megint Horváth Lászlót választották. Viszont irodájukat nagyobbra cserélték. Ugyanabban az épületben találhatók meg, ahol eddig, a Nemzetközi Kereskedelmi Központban Győrben, a Szent István út 10/A szám alatt, az első emeleten a folyosó végén. Ügyfélfogadásuk kedden, szerdán és csütörtökön délelőtt kilenctől délig tart, de telefonon is lehet tanácsot kérni, időpontot egyeztetni (96/520-217).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képzőművészet határok nélkül

Határok nélkül a káros szenvedélyek ellen címmel nemzetközi képzőművészeti versenyt hirdet a… Tovább olvasom