Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Újabb zöldsziget lesz a megyeházánál

A győri politikusok és szakemberek belvárosi szemlét tartottak. A cél a közterületek  rendbetartása.
Szégyellni való kapualjak, itt-ott töredezett térburkolat, az áramszolgáltató esetenként kritikán aluli munkája – ezt tapasztalták a győri politikusok és szakemberek a pénteki belvárosi szemlén. A következő hónapokban a többi városrészt is bejárják az illetékesek.

A május 10-én a győri városházán a belvárosi kereskedők, üzlettulajdonosok számára megrendezett fórumnak egy hatása biztosan akadt: pénteken városszemlét tartott Balogh József polgármester, Gergely Zoltán belvárosi önkormányzati képviselő, Molnár Csaba, a Magyar Szocialista Párt megyei elnöke az önkormányzati szolgáltató cégek vezetőivel és a polgármesteri hivatal munkatársaival. A cél az volt, hogy a turisták által leginkább látogatott közterületeken rend legyen. „A szegénység nem szégyen, a rendetlenség az" – fogalmazott a polgármester, aki időnként meglehetősen éles hangot használt bizonyos trehányságok láttán.

A problémákra több esetben hamarosan lesz megoldás. A megyeháza előtti téren a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) felújítja a két zöldszigetet, sőt, újabb kis parkot alakít ki a Rába Hotel oldalában. Az így felszabaduló kőlapokkal pótolják a töredezetteket a téren. Mindez várhatóan 4,3 millió forintba kerül. A nyilvános vécé felújítása most folyik, a beruházást május 25-én adják át.

A szemle során több esetben találtak kifogásolnivalót az áramszolgáltató által végzett munkában, míg az Arrabona-udvari transzformátorházat nem odaillőnek nevezték. Gergely Zoltán egyenesen úgy fogalmazott: az E.ON Rt. szolgáltatása lassan kritikán aluli lesz a belvárosban, s a lakóknak úgy tűnik, hogy a vállalat esetenként visszaél monopolhelyzetével.

A képviselő arra kérte a polgármestert: hívja meg a céget a közgyűlésre, hogy a testület előtt számoljon be tevékenységéről.
A társaság több helyen szemetet is talált a sétálóutca környékén. Elhangzott: a köztisztasági rendeletet kiegészítik, hogy a tulajdonosoknak akkor is rendben kelljen tartani a közterületet a portájuk előtt, ha ott nincs járda. A Baross úton több kapualj is elkeserítő állapotban van, egy helyről maga a kapu is eltűnt. Közülük a 32. szám alatti önkormányzati ingatlan, azt helyrehozzák – magát az épülethomlokzatot idén amúgy is felújítanák.

A 21–23. házszámú épület nem a városé, annak az oszlopairól több burkolólap is leesett. Ha a tulajdonosok június 30-ig helyrehozatják, 150 ezer forint támogatást kapnak az önkormányzattól – döntött a helyszínen a polgármester. A politikus zavarónak találta, hogy a történelmi utcákban az ott élők kukáit kell kerülgetni a járókelőknek, ezért elrendelte, hogy ezeken a helyeken a Komszol dolgozói az ürítés után vigyék be az edényeket a közterületről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a lakás, mint a vásárló

Míg megyeszerte gombamód szaporodnak az épülő lakások, a felmérések szerint az új ingatlanoknak csaknem a fele a Kisalföldön is eladatlanul áll. Kinek épülnek ezek a házak és miért nem sikerül vevőt találni rájuk? Győrött csaknem négyszáz lakást lehetne azonnal értékesíteni – egynegyede ezeknek kész, csak még nem adták el, a többibe háromnegyed éven belül lehet költözni. Tovább olvasom