Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Újabb vita a Rába-telephelyről

Aggasztónak nevezte Birkás Tivadar országgyűlési képviselő múlt heti parlamenti felszólalásában a Rába-gyár Budai úti telephelyével kapcsolatos terveket.
Birkás Tivadar
Balogh József polgármester újra hangsúlyozta: a hasznosítás mikéntjében a városnak meghatározó szerepe lesz. „A Rába legnagyobb tulajdonosának, Győr városának vezetése vajon tudja-e, hogy a Rába-gyár Budai úti telephelyét megvásároló befektető mit szándékozik építeni? Ha igen, akkor miért nem hajlandó kiállni az emberek elé, és elmondani, hogy mi készül, mi zajlik a színfalak mögött?
Lehet, hogy a hírek mégis igazak, és egy olyan luxuslakópark készül, ahova egy átlag győri polgár már be sem teheti a lábát?" Ezeket a kérdéseket tette fel a múlt héten Birkás Tivadar országgyűlési képviselő napirend utáni hozzászólásában. A politikus egy hónappal ezelőtt már felszólalt ebben az ügyben. Ezúttal úgy vélekedett, hogy akkor Balogh József szocialista polgármester részéről csupán gyenge és nevetséges reagálásra, illetve érthetetlen antiszemitázásra futotta válasz helyett.

Fenntartott vélemény
Birkás felvetéseire – magánember ként, nem a kormány nevében – Kis Zoltán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára válaszolt. Úgy vélekedett: számos helységben az önkormányzat és a lakosság maga szorgalmazza, hogy külföldiek települjenek oda, javítva ezáltal az ő környezetüket is. Lapunk megkereste Balogh Józsefet, aki jelezte, fenntartja eddigi véleményét, de egyebekben nem kívánt reagálni Birkás Tivadar megszólalására.

Másként látják
A polgármester korábban azt nyilatkozta a Kisalföldnek: a Rába nem adta el a kérdéses területet, hanem hasznosítási szerződést írt alá. Hozzátette: a hasznosítás mikéntjében a városnak meghatározó szerepe lesz, mert a rendezési tervet a közgyűlésnek kell jóváhagynia. Szerinte a tervekben senki nem állította, hogy ide külföldieket kívánna bárki telepíteni, csak annyi hangzott el, a beruházók természetes módon számítanak arra, hogy Győr gyors fejlődése következtében az általuk megépített lakásokra külföldön is lesz érdeklődés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértő-áradat megyénkben

Mozgalmas, hosszú hétvégét tudhatnak maguk mögött a Győri Határőr Igazgatóság munkatársai, miután… Tovább olvasom