Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Újabb üzemek az ipari parkban

Balogh László, a győri ipari park igazgatója hétfőn bemutatta a területre betelepülő 76. céget, a PMT Hungária Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-t.
A négy éve alakult társaság egy teljesen új, amerikai fejlesztésű, német gépi háttérre alapozó tisztítási módszert, a szárazjeges technológiát honosította meg szűkebb pátriánkban. Rövid működési idejük alatt máris a legjelentősebb ipari megrendelőkkel büszkélkedhetnek, mint például az Audi, a Hydro. Urszu Péter ügyvezető elmondta, a szárazjeges technológia teljes vertikumával foglalkoznak: nemcsak tisztítási szolgáltatást vállalnak, de a gépeket is forgalmazzák és vállalják a javításukat is.

A szárazjeges megoldás előnye, hogy a legmakacsabb szennyeződéseket – például az utcai graffitiket – is képes eltávolítani a felületekről, miközben a környezetet a legkisebb mértékben szennyezi.
A PMT Hungária a megvásárolt 2100 négyzetméteres területen 3 év alatt mintegy 200 millió forintos beruházást kíván megvalósítani. Saját szárazjég-előállító üzem építését is tervezik, illetve azt, hogy hosszabb távon a jelentős szén-dioxid-kibocsátóktól szerzik be az előállításhoz szükséges gázt.

Balogh László igazgató az alkalmat megragadva másik három, időközben az ipari parkba települt céget is megemlített. A Mischke-Lakatos Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft. egy építőipari cég lakatosüzeméből önállósodott, és bővítette profilját, a Royalpack Csomagoló Kft. tevékenysége a legapróbb, raktározás során használt zacskók előállításától gépek, berendezések nemzetközi szállításra csomagolásáig terjed, az olasz Giusi Kft. pedig részben saját partnerei, részben az ipari park kiszolgálására vállalkozó cégek számára épít bérelhető csarnokot és irodaházat.

Balogh László érdeklődésre elmondta, az ipari park területéből már csak mintegy húsz hektár maradt szabadon. Jelentős részét, 60–70 ezer négyzetmétert elfoglalhatja az Audi-beszállítóknak tervezett csarnok, amelyet az ipari park saját kezdeményezésére a pólusprogramban részben állami forrásból, részben finanszírozó partner bevonásával szándékoznak megépíteni.

Cs. E.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év alatt hétezer ablakot cseréltek

Győr után teret nyert Budapesten is az Ablakcentrum Kft., tavaly az energiatakarékossági pályázatok… Tovább olvasom