Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Újabb tüntetés az iskolákért

Körülbelül hat-hétszázan demonstráltak pénteken Győrött a tervezett iskolabezárások ellen. A tüntetők petíciót adtak át az önkormányzatnak, amelyben az intézkedéssorozat újragondolását kérték a város vezetőitől.
Fotó: H. Baranyai Edina Nem adják fel: A résztvevők bizakodtak, hogy tiltakozásuk nem volt hiábavaló.
Néhány héten belül másodszor gyűlt össze több száz ember a győri Városház téren tegnap délután, hogy tiltakozzon a tervezett iskolabezárások ellen. A megmozdulást a Rejtő Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola szervezte, amelynek épületénél a diákok, a tanárok és a szülők élőlánccal fejezték ki ragaszkodásukat az intézményhez.
A tömegben egymás mellett volt olvasható az elszánt „Nem adjuk fel a küzdelmet!" és a visszafogottabb „Bizakodunk, hogy ez nem az út vége" feliratú transzparens. Némethné Hajba Terézia, a Rejtő-középiskola igazgatója a Kisalföld kérdésére elmondta: reménykedik abban, hogy nem hagyja őket magukra az ország és azok, akiknek érdekében áll egy szakképző intézményt fenntartani.

Dr. Jáki Katalin, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) megyei szervezetének titkára a Kisalföld kérdésére elmondta: a tüntetés sosem hiábavaló, mert lehet, ezzel sikerül elérni, hogy a városvezetés módosítsa álláspontját.
A városháza előtt Torma Tiborné, a PSZ városi szervezetének titkára petíciót olvasott fel. Hangsúlyozta: az iskolabezárások mellett felhozott szakmai indokok nem kellően kimunkáltak, és nem látják biztosítottnak a hátrányok kiküszöbölésére tett intézkedéseket. A szakszervezet arra kérte az önkormányzat illetékeseit, dolgozzák át az eredeti terveket.
A Rejtő-középiskola szülői munkaközössége keményebben fogalmazott. Petíciójában – amelyet Baranyai Tamás elnökhelyettes ismertetett – az állt: az intézmény megszüntetése veszélyezteti a gyermekek szakmai, szellemi fejlődését, emellett az átszervezés nem jár gazdasági előnnyel. Felszólította Balogh József polgármestert, hogy akadályozza meg az iskola bezárását. A tüntetésen tiltakozó nyilatkozatot olvasott fel Dombiné Klepp Zsuzsanna a Petz-középiskola, Tischler Gáborné a Bercsényi-középiskola, Kovácsné Krancsik Ildikó és Koren Krisztina a Rejtő-középiskola képviseletében.
A demonstrálók a két petíciót Balogh Józsefnek kívánták átadni, ő azonban nem jelent meg az eseményen, így Olaszi Imre, az oktatási iroda vezetője vette át – a tömeg hangos pfujolása kíséretében – a papírokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tét nem mond le a fejlesztésekről

Intézményei működtetésének költségei miatt alig jut fejlesztésre pénze a téti önkormányzatnak, ezért… Tovább olvasom