Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Újabb szemek az imaláncban

Jótékony adományokkal, segítő imákkal sokan szeretnének hozzájárulni Molnár Benedek gyógyulásához. A súlyos balesetet szenvedett bencés diákra nemrégiben Győrből és Mosonmagyaróvárról is gondoltak testvéri fohásszal.
Az érettségi előtt álló, kőszegi fiú gerince tavaly nyáron egy ifjúsági zarándoklaton sérült meg (Imalánc Molnár Benedekért – Kisalföld, 2004. január 10.; Ép lélek gyógyítja a testet – 2004. február 2.). Végtagjai az első hónapokban nem engedelmeskedtek, a németországi rehabilitáció, a magyar gyógytornászok munkájának eredményeként aztán az elmúlt hetekben növekedni kezdett a remény.

Hogy Bence ereje ne gyengüljön, az érte aggódók imaláncot kezdeményeztek gyógyulásáért. Nemrégiben a győri bencés diákszövetségen keresztül két névtelen jóakarótól kapott verses fohászt. Az egyikben többek között arra biztatják: „Testvér, ne sírj, ne félj, / Jöjj, menjünk élő hittel, / Borulj le az oltár elé, / Meglátod, megsegít az Isten!", míg a másik ima néhány sora így szól: „Ó, lélek, ne csüggedj! Ne egyezz bele! / Nézz fel a magasba, s hívd Istenedet!"
Tóth Józsefné Mosonmagyaróvárról gondolt egy egyházi énekkel Benedekre. Érdeklődésünkre elmondta: amióta az imafelhívás megjelent, mindennap imádkozik a fiú gyógyulásáért.

– Csodálom azt az erőt, a türelmes belenyugvást, amivel keresztjét viseli. Részt vettem egy Szentlélek-szemináriumon, ahol azt a küldetést kaptam, hogy testvéri szeretettel érezzek Bence iránt, gondolatban vele legyek és ezzel az énekkel vigasztaljam: „Indulj az úton, előre nézz! / Nem tántoríthat ezernyi vész. / Életed útját végig kell járni, / és az út végén Jézus fog várni! Ha néha gondok csüggesztenek, / bátran előre, föl a fejed! / Gyalog kell menned, nem lehet szállni, / és az út végén Jézus fog várni." Sajnos a dallamát nem tudom, de aki ezt olvassa, mindenki Isten gyermekének, a szeretet részesének érezheti magát. Legyünk együtt a szeretetben vele és érte! Bencéért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógynövény a domboldalakon

A Sokoró Ökológiai Park Alapítvány bioszféra-rezervátumot akar létrehozni a sokorói kistérségben. A… Tovább olvasom