Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Újabb segély a Tutti kft.-től

Az EU Élelmiszersegély Program idei első fordulója keretében a rábapatonai Tutti Élelmiszer-ipari Kft. által gyártott termékek is eljutnak a rászorulókhoz.

Az Európai Unió által finanszírozott, a magyarországi rászorulók számára szánt segély várhatóan az ország minden megyéjébe eljut. Bármely település önkormányzatának lehetősége van a programban való részvételre. A segélyezettek körébe tartoznak a kisnyugdíjasok, a létminimum közelében élők és a hátrányos helyzetű gyermekek. A Tutti szállítmánya felnőtteknek és gyermekeknek készült, gabonaalapú étrend-kiegészítő tablettákat és C-vitamin-tablettákat tartalmaz.

A program végrehajtását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Feldolgozott Termékek Intervenciós Osztálya koordinálja. Az élelmiszerek szétosztását az önkormányzatok és az MVH-val szerződött neves, megbízható segélyszervezetek végzik (Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Gyermekétkeztetési Alapítvány, Katolikus Karitász – Caritas Hungarica).

Az EU Élelmiszersegély Program keretében 2009-ben mintegy 15 millió kilogramm élelmiszert osztottak szét az ország mind a 19 megyéjében közel 2200 településen több mint 800.000 rászoruló számára. Idén is körülbelül ennyire lehet számítani. Az MVH minden évben további fejlesztésekkel kívánja növelni a program hatékonyságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorock hétvége a megyében

Az elkövetkezendő hétvégék a motorsportok és a keményebb zenei műfajok szerelmeseinek kedveznek.… Tovább olvasom