Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Újabb levél Orbánnak az Eva Rhodes-gyilkosság ügyében

A Magyarországon 2008-ban meggyilkolt Eva Rhodes hozzátartozói és barátai Orbán Viktornak címzett levelet adtak át a magyar kormányfő szóvivőjének szerdán Bécsben.


A magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodest - aki egy bőnyi állatmenhelyet tartott fent - egy volt alkalmazottja 2008 szeptemberében egy vita után olyan súlyosan bántalmazta, hogy az idős nő meghalt. Az ügy felderítését kezdettől szorgalmazó Judith Majlath, az áldozat testvére - Bécsben élő, osztrák állampolgár - többször is bírálta a magyar rendőrséget és az igazságügyi szerveket.
Szerdán a bécsi magyar nagykövetség előtt nyolcfős csoport jelenlétében levelet adtak át a magyar kormányfő szóvivőjének, Szijjártó Péternek. Majlath az osztrák hírügynökségnek nyilatkozva "áttörésnek" nevezte, hogy a szóvivővel - aki arra kérte, hogy jövő héten hívja fel - "érzelemmel telitett beszélgetést" folytatott.
Judith Majlath a Bécsben átadott levélben kéri a magyar miniszterelnök segítségét abban, hogy Magyarország adja ki az ügy dokumentumait a brit hatóság részére. Majlath a magyar hatóságokat az ügy "eltussolásával" vádolja, a bírókat "korruptnak" bélyegzi.
Majlath idén tavasszal a londoni magyar követségen adott át Orbán számára levelet, amelyben leírja, hogy a vizsgálat során "súlyos hibák" történtek. Judith Majlath szerint a rendőrség "nem végzett alapos vizsgálatot", a nyomozás során "bizonyítékok semmisültek meg", és a család "nem hallathatta hangját". A levél szerint "a számos problémával terhelt" ügyet felkarolta Malcolm Rifkind volt brit külügyminiszter, a család londoni választókörzetének parlamenti képviselője is.
A gyilkosság elkövetőjét tavaly szeptemberben első fokon a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság tíz év szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet még nem jogerős.

Olvasóink írták

 • 10. gold12 2011. június 09. 17:35
  „Eva Rhodes egy kibírhatatlan nő volt. Tanúja voltam, annak amikor egy család (kisgyerekkel) az elkóborolt kutyájukat kérte vissza és nem adta oda nekik. Azért tudták, hogy nála van, mert volt tanu, aki látta, hogy Eva a kocsijába rakta. Rendőrt hívtak, de a rendőrök előtt is bezárta az ajtót és kiengedte az udavarra a nagytermetű kutyákat. azzal fenyegette a rendőröket, hogy rájuk uszítja. A rendőrök feljelentették és a bíróság felé jelentették az ügyet (ezt mondták legalábbis).A férj nem bírta hallgatni a gyereke zokogását és éjjel bemászott, és ellopta a saját kutyáját, mivel előtte járt bent és megismerte az állatot. Eva Rhodes másnap feljelentette a családot lopásért. Ilyen ember volt ez az ártatlan nő. Nem csodálom, hogy így végezte, mert normális emberi kapcsolata nem volt, mindenkit lenézett és az emberekkel így is viselkedett.”
 • 9. egyharmad 2011. június 09. 17:29
  „A kerdesem a következö!

  szijjartopeter egyebkent is Becsben tartozkodott, vagy külön a levelatvetel miatt

  utazott Becsbe? !!”
 • 8. janika 2011. június 09. 15:12
  „Ha jól tudom a Viktorunk jogász és majd ott is rendet tesz, hisz a rend csinálásáról kezd híres lenni.
  Lehet, hogy a gyilkos reggelijét, vagy vacsoráját megvonatja míg a nyugdíjat nem kap?”
 • 7. kleopatra 2011. június 09. 13:54
  „azért akármilyen is volt, akkor is megölték és ezt kellene figyelembe venni.”
 • 6. okostojas007 2011. június 09. 12:48
  „ez a bűdös banya már megint rikácsol ...
  ha bejelentette volna alkalmazottait már aznap meg lett volna a tettes ....
  bejelentés nélküli alkamazás = bűncselekmény ....”
 • 5. oroszlan1965 2011. június 09. 09:06
  „Goldmund-dal és Ejepatkány-nyal egyetérted. Ez igy van ahogy ők leirták.

  (megkérdezném, hogy amikor irtak a tárgyalás-ról miért nem irtad az ő visekedésükről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????????????????????????????????????)”
 • 4. Lone_wolf.. 2011. június 09. 09:02
  „Ejepatkány! A nickednek van köze a valósághoz? :)))))”
 • 3. Ejepatkány 2011. június 09. 08:52
  „Eva Rhodes ,nyugodjon békében!Ha legalább ugy bánt volna az emberekkel mint az állataival még ma is élne!De a növére talán még nála is bekébzeltebb.”
 • 2. Goldmund 2011. június 09. 08:36
  „és a család "nem hallathatta hangját"

  A tárgyalóteremben bizony hallatta! Olyannyira, hogy a bírónak többször is rendre kellett utasítania. Ez a család kb. olyan viselkedésű, mint ama bizonyos etnikum legrosszabb tagjai: azt képzelik, rájuk nem vonatkoznak a hatósági előírások; átverik azokat, akik dolgoznak nekik; rágalmaznak, cirkuszolnak, folyton a jogaikra hivatkoznak.
  Ha az általa szidott szervezetek rágalmazás miatt feljelentenék, alighanem nézegethetne. Esetleg még Eva Rhodes gyilkosával is találkozhatna a börtönben. ;-)”
 • 1. oroszlan1965 2011. június 09. 08:06
  „Eva Rhodes------nyugodjon békében. -----------------------------Hagyjuk már ezt a story-t.
  Sok minden lehet mögötte amit mi -----olvasók nem tudunk. A felszinen az van hogy átadta a levlet austriában egy politikusnak.
  .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúzlikat a célra: Győrbe érkezik a Nokia és a Telenor Angry Birds Bajnoksága

A Nokia és a Telenor a madarak és a malacok csatájának színterévé változtatja Győrt június 10-11-én. Tovább olvasom